03:46Yol verme tartışmasında şoförler kaza yaptıKentte arazi sorunu nedeniyle havalimanı, lojistik liman ve millet bahçesi projelerinden sonra deniz dolgusu üzerine inşa edilecek Şehir Hastanesi'nin dolgusu, Gündoğdu ve Hamidiye mahalleleri arasındaki sahil bandına planlandı. Pazar ilçesindeki taş ocağından günde 800 kamyonla taşınan 8 milyon ton taşın denize dökülmesiyle 350 bin metrekare alan kazanıldı. 1 yıl süren çalışmaların ardından zemin düzeltme ve dolgu alanını Karadeniz'in dalgalarından korumak için 14 bin beton blokun yerleştirilmesi işlemine geçilen alanda 850 yataklı hastane inşa edilecek. Türkiye'nin 783 bin 562 kilometrekare olan yüz ölçümünü artıran deniz dolgusuyla ortaya çıkan kara parçasının oluşumu da her ay çekilen uydu fotoğraflarına yansıdı.
HASTANE ODALARI DENİZ MANZARALI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından dolgu alanı yapılan projede, Sağlık Bakanlığı'nca da zemin etüt çalışmaları başlatıldı. Odaları deniz manzaralı planlanan hastane inşaatı, ihtiyaç duyulması halinde 1500 yatağa kadar çıkarılabilecek. 4 blok halinde 5 kat şeklinde yöresel mimaride yapılacak hastane binası, Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet verecek.
Rize'de yaşayanlar ise hastanenin bitirilmesini dört gözle beklediklerini söyledi. Denize dolgu işlemlerinin çok hızlı tamamlandığını söyleyen Nihat Kopuz, "Hem bölgemiz hem de ilimiz açısından çok değerli bir yatırım. Ayrıca Gündoğdu mahallemize de çok şeyler katacağını düşünüyoruz. Hastanenin inşaatıyla burada da vizyon değişimleri başladı. Yatırımlar arttı, hareketlenmeler başladı. Çok büyük bir hizmet, yapanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.
Hastanenin bitmesini heyecanla beklediklerini belirten Edra Hamza ise "Şehir Hastanesi'nin bölgeye ve insanlara katkısı olacaktır. Dolgu çalışmalarını adım adım izledik, artık sona gelindi. Hastanenin ne zaman biteceği konusunda meraklıyız heyecanla bekliyoruz" dedi.
02:11Sultangazi'de sokakta uyuşturucu satan şüphelilere suçüstü: 5 gözaltı
04:0410 çocuk, koruyucu ailelerle sıcak yuvaya kavuştu
00:38Sultanbeyli'de 'dur' ihtarına uymadı, dronla takip edildi; evinde 5 kilo 24 gram marihuana ele geçirildi
02:34Otomobiliyle inşaat temeline düşmekten sona anda kurtuldu
00:20Otomobilin mobilya mağazasına girdiği kaza kamerada
00:28Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi, 2026'nın ikinci yarısında tamamlanacak
02:46İş insanı 38 bin avro dolandırıldı, uzlaşmayla parasını geri aldı