Oynatma Listesi
VİDEO

Uçuruma düşen tarım işçisi taşıyan minibüs yandı: 4 ölü, 17 yaralı

Adana'nın Karaisalı ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün uçuruma düştüğü kazada yaralanan 18 kişiden 1'i hayatını kaybetti. Böylece ölü sayısı 4'e yükseldi. Diğer yaralıların tedavisi sürüyor.

Kaza, sabaha karşı ilçeye bağlı Gildirli Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. İddiaya göre, tarım işçisi taşıyan seyir halindeki 34 FF 6095 plakalı minibüs henüz nedeni belli olmayan şekilde sürücüsünün kontrolünden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Araç, alev alarak yanmaya başladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Sağlık ekiplerinin ilk incelemesi sonucu 3 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı tespit edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yaralanan 18 kişiden 1'inin daha hayatını kaybetmesi üzerine ölü sayısı 4'e yükseldi. Diğer yaralıların tedavisi sürüyor.

YANGIN, KAZADAN ÖNCE ÇIKMIŞ

Adana'nın Karaisalı ilçesinde uçuruma düşen minibüste yaralanan ve çoğunluğu birbiriyle akraba olan tarım işçileri DHA'ya açıklamalarda bulundu. Yaralılar, minibüsteki yangının lastik kısmından araç seyir halindeyken çıktığını kaydetti. Minibüsün orman yolunda freninin çok kullanılmasından dolayı balatalarından alev almış olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

'ÇOK HIZLI GİDİYORDU'

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde vücut travması nedeniyle tedavi altında olan Adul Sakin (18), kaza yaşanmadan önce araçta yangın çıktığını söyledi. Sakin, "Salatalık hasadı için Mardin'den Manisa'ya gidiyorduk. Minibüsün yakıtı bitmişti. Bir köye gittik, bir amcadan aldık. Bidonu boşalttık. Ondan sonra lastiğin bulunduğu yerden ateş çıkmaya başladı. 'Dur' dedik, durmadı. Hızlıydı. Sağa sola gittik, sonra da uçuruma uçtuk. Orası bildiğimiz bir yol değildi. Şoför, 'Sizi kısa bir yoldan götüreceğim' dedi. Mardin'den 6 yıldır geliyoruz ama o yolu hiç kullanmamıştık. Bu şoför yeniydi, ilk defa bu yoldan geldik. Çok hızlı gidiyordu. Bu kadar hızlı gitmeseydi belki böyle olmazdı. Çok korktuk" dedi.

GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDA YERDEYDİM

Yüz kemiklerinde kırıklar oluşan Mukaddes Sakin (22) de "Şoföre lastik kısmının yandığını söylediğimizde bizi dinlemedi. Çok hızlı gidiyorduk. Bağırdık ama durmadı. Gözümü açtığımda yerdeydim" diye konuştu.

BALCALI'DAKİ YARALILARIN DURUMU İYİ

Öte yandan, yaralanan 17 tarım işçisinin çeşitli hastanelerdeki tedavileri devam ediyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavisi süren yaralılar Ramazan Çakıl (47) ve Birhat Sakin'in (16) durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yaralılarla ilgili bilgi veren Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, "Çocuk olan yaralının genel durumu iyi. Hastaların bilinci açık. Mukaddes'in zigomasında kırık var Adul'da genel travma var. 24 saat gözlem altında olacaklar. Ancak Ramazan Çakıl'ın yüzünde yanıklar ve ayak bileğinde, kaburgasında, belinde ve sağ ayak kemiklerinde kırıklar var. O nedenle ortopedi tarafından ameliyata alınacak" ifadelerini kullandı.

Can ÇELİK-Güven ÖZGÜL - Nuri PİR-Gülşah ÖZGEN/ ADANA, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER