00:45Türk boğazlarından geçen yıl 84 bin 640 gemi geçti8 bin 500 yatak kapasiteli 20 otel ile kamuya ait 7 misafirhanenin bulunduğu Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da mevsimin ilk karı 8 Ekim'de düşerken, oteller sezonu 19 Aralık'ta açtı. Kayak pistlerinin 29 Aralık'ta açıldığı Uludağ'da otellerdeki doluluk oranı yüzde 80'e ulaşırken, yağan kar hem tatilcilerin hem de işletmecilerin yüzünü güldürdü. Kar kalınlığının 88 santimetre olduğu Uludağ'da hava sıcaklığı en yüksek 1, en düşük sıfırın altında 11 derece olarak ölçüldü; kayak pistleri de yerli ve yabancı turistlerle doldu.
MİSAFİRHANELERDE YER KALMADI
Kayakseverlerin 'beyaz cennet' olarak tanımladığı Uludağ'da tatil yapmak isteyenlerin bir gecelik konaklama maliyeti, 2 bin 450 TL ile 42 bin TL arasında değişiyor. Doluluk oranı yüzde 100'e ulaşan kamuya ait misafirhanelerde kişi başı konaklama ücreti kahvaltı ve akşam yemeği dahil 2 bin 450 liradan başlarken, 5 yıldızlı otellerde tam pansiyon konaklamak isteyenlerin kişi başı 42 bin TL'yi gözden çıkarması gerekiyor.
'YILBAŞI YOĞUNLUĞU SÖMESTİRE YANSIDI'
Sömestir hazırlıklarının sürdüğünü ve yerli ve yabancı turistlerin pistleri ve otelleri doldurduğunu söyleyen otel müdürü Harbi Türk, "Karın gelişiyle beraber Uludağ beyaz gelinliğini giydi. Talep gayet güzel. Otellerde güzel aktiviteler de var. Yılbaşı yoğunluğu sömestire de yansıdı. Uludağ, beyaz örtüsünü giydi. Biz de son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Karın güzel olması bizleri sevindirdi" dedi.
'BU SENE YİNE ULUDAĞ'I TERCİH ETTİK'
Ailesiyle birlikte İzmir'den Uludağ'a gelen Özge Kaya, sömestirde pistler çok yoğun olduğu için önceden geldiklerini belirterek, "Biz İzmir'den geliyoruz. Kızımız kayak yapmayı çok sevdi. Geçen sene de gelmiştik. Bu sene yine Uludağ'ı tercih ettik. Uludağ'ı çok seviyoruz. Uludağ çok kalabalık olduğu için sömestiri burada geçirmeyeceğiz" diye konuştu. (DHA)
01:49DMD hastası Yağız Efe için başlatılan kampanyada 2 ayda 300 bin dolar toplandı
04:06‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödüllü hattat Öksüz: Yaptığımız sanat, kültür mirasımızın ürünleri
03:54Yarım asırlık eşe tandırda ekmek pişirirken Sevgililer Günü sürprizi
01:56Sokak kedisi ile tilki, birlikte görüntülendi
01:36'Seni görmüş olsaydım unutmazdım'
02:49‘Hızlı On’ İzmir’de bir talihliye 15 milyon lira kazandırdı
04:57Ordulu çiçekçi, 14 Şubat’ta 65 yaş üstüne hem ücretsiz gül veriyor hem kemençe çalıyor