Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Yanan Balıklı Rum Hastanesi'nde tadilat için hazırlıklara başlandı 

Balıklı Rum Hastanesi'nin yangında zarar gören binasının tadilatı için hazırlıklara baÅŸlandı. Bazı noktalara iskele kurulurken, hazırlıklar havadan drone ile görüntülendi.Â

Zeytinburnu KazlıçeÅŸme Mahallesi'nde bulunan Balıklı Rum Hastanesi'nde 4 AÄŸustos 2022 tarihinde yangın çıktı. Çatıyı saran alevler nedeniyle bakımdaki yaÅŸlılar, hasta ve servis çalışanları 104 kiÅŸi tahliye edildi. Hastalar çeÅŸitli hastanelere nakledilirken, yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca soruÅŸturma baÅŸlatılan yangına iliÅŸkin Ä°stanbul itfaiye Daire BaÅŸkanlığı tarafından hazırlanan raporda; yangının çıkış sebebinin tam olarak, saÄŸlıklı ÅŸekilde tespit edilemediÄŸi belirtildi. Hastanede hasar tespit çalışmaları sırasında enkazdan çıkan para, altın ve deÄŸerli eÅŸyalar hastane yönetimi aracılığıyla sahiplerine teslim edildi.

TADÄ°LAT YAPILACAK

Çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Balıklı Rum Hastanesi YaÅŸlı Bakımevi Binası'nda yapılacak tadilat için hazırlıklara baÅŸlandı. Tadilat çalışmaları için kurulacak iskeleler için malzemeler hastaneye getirildi. Tadilat çalışmalarının, ekim ayı itibariyle ilk olarak bakımevi binası çatısından baÅŸlatılacağı öÄŸrenildi. Çatı tadilatının aralık ayında bitirilmesi bekleniyor. Bazı noktalara iskele kurulurken hazırlıklar havadan drone ile görüntülendi.

Yalın Onat ERGÖR - Burak KESKÄ°NCÄ° - Serdar ALTINTEPE, (DHA) - 

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER