10:48Gözlükten kurtulmak isterken, dünyası karardıKentte yılbaşı gecesi giyildiğinde uğur getirdiğine inanılan kırmızı iç çamaşırlarına yönelik talep arttı. Şans ve bereketi simgelediğine inanılan kırmızı renk, yılbaşı alışverişlerinde bu yıl da ön plana çıktı. Esnaf, gelenek haline gelen bu tercihin her yaştan vatandaş tarafından ilgi gördüğünü, kadın ve erkeklere yönelik ürünlerin yanı sıra yılbaşına özel temalı iç giyim ürünlerinin de satışlarda öne çıktığını ifade etti.
‘ERKEKLERİN DE İLGİSİ YOĞUN’
Seyhan ilçesinde 10 yıldır iç giyim mağazası işleten Tuğba Kafalı, yılbaşı öncesi satışlarının arttığını ve ürünlere olan ilginin yükseldiğini söyledi. Kafalı, yılbaşında kırmızı giymenin uğur getirdiğine inanıldığını belirterek, “Bu sene satışlarımız yüzde 30 seviyelerinde arttı. Her yaş kesimine uygun iç çamaşırlarımız var. Bunun yanı sıra iç çamaşırı giymek istemeyen vatandaşlarımız için kırmızı çorap seçeneklerimiz de bulunuyor. Erkeklere özgü pijamaların yanı sıra kadınlar bu yıl geceliklere de ilgi gösteriyor. Kırmızı iç çamaşırlarının fiyatları 500 ile bin TL arasında değişiyor. Erkeklerin de bu ürünlere ilgisi yoğun. Eşlerine hediye almaktan ziyade, kendileri alıp giyerek şans getirdiğine inanıyorlar” dedi.
'KIRMIZI RENGİN UĞUR GETİRDİĞİNE İNANIYORUM'
Alışverişe gelen Yusuf Hakverdi, “Her yıl, yıl sonu geldiğinde yılbaşıyla ilgili alışveriş yapıyorum. Kırmızı renginin uğur getirdiğine inanıyorum. Eşime ve çocuklarıma yılbaşında hediyeler alıyorum. Yılın son günü ve yeni yılın ilk anlarında kırmızı giymenin şans getirdiğine inanıyoruz. Bu nedenle kırmızı giyerek yeni yıla giriyoruz. Kırmızı giydikten sonra yeni yıldan beklentimiz daha fazla oluyor. Umarım bu yıl da uğur getirir. Yeni yıldan temennimiz huzur ve sağlık getirmesi” diye konuştu.
04:45Bir zamanlar terörle anılan bölgede piknik keyfi
05:23Doç. Dr. Çağaptay: Hedefimiz, Erken Bizans ile Geç Bizans dönemi arasındaki ilişkiyi çözmek olacak
03:40Elektrik kaynağıyla heykel üretiyor
01:15‘Hakan’ı keyifle canlandırıyorum’
06:17SMA'lı Demir Efe'nin annesi: Oğlumun ilk ayakkabıları ortez oldu
01:54Beyoğlu’nda eniştesinin dükkanında fön çektirdi; para vermek istemeyince taş ve sopalarla evini bastılar
01:35Kefen gönderdiği eski eşini 8 bıçak darbesiyle yaralayan şüpheli, konuşmak için gittiğini öne sürdü