05:05Yarım asırlık esnafın 'kahve şakaları'Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'nda meydana geldi. Kasım Y.'nin kullandığı 01 AEY 213 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesiyle refüje çıktı. Savrulan otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Sevgi Akbaş'a çarptı. İhbarla kaza yerine gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Akbaş'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Kasım Y. gözaltına alınıp, Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Kaza yerinde inceleme yapan polis, detaylı fotoğraf ve kamera görüntüsü alıp, olay yerinin krokisi çizdi.
GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ
Akbaş'ın cenazesi, defnedilmek için Yüreğir ilçesi Abdioğlu Cumhuriyet Mahallesi'ne götürüldü. Akbaş'ın cenazesine, geçmiş yıllarda bir yemek yarışmasına katılan aşçı ve restoran işletmecisi oğlu Onur Akbaş, polis memuru oğlu Ali Akbaş, ailesi, akrabaları ve sevenleri katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Akbaş, gözyaşları arasında toprağa verildi. Akbaş'ın yakınları, mezarı başında dua edip, uzun süre gözyaşı döktü.
'BU KEZ BİZİM CANIMIZ YANDI'
Cenazenin ardından açıklamalarda bulunan Onur Akbaş, 2 otomobilin yarıştığını ve bu kişilerden Kasım Y.'nin, annesinin ölümüne neden olduğunu öne sürdü. Bulvar ve caddelerde hız limitine uymayanlara ağır yaptırımların uygulanması gerektiğini belirten Akbaş, "Ben de kazanın yaşandığı bulvarda oturuyorum. Yıllardır bu gençlerin sürekli yarışmasından mustaribiz. Elimizden geldiğince, şiddet kullanmadan uyarıyoruz ancak bir çözüm bulunamadı ve bu kez bizim canımız yandı. Çarpan kişi, gözaltına alındı ve kusurlu bulundu. Avukatlarımız takip ediyor. Tutuklanacak ancak ıslah olur mu, bilmiyorum. Bu konuda devlet büyüklerimizden yaptırım talep ediyoruz" dedi. Kaza ile ilgili soruşturma sürerken, Kasım Y.'nin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
KAZA GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
Adana'da yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu Sevgi Akbaş'ın (54) öldüğü kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde; sürücü Kasım Y.'nin (23), otomobiliyle bulvarda hızla ilerlediği, makas attıktan sonra aracının kontrolden çıkmasıyla kayarak refüje çıktığı anlar yer aldı. Kafede oturanların, kazanın ardından paniklediği görüldü. Gözaltındaki Kasım Y.'nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
05:41Bebek’te trafiği kapatıp aracında dans eden kadın hastaneye yatırıldı
03:37Su sümbülleri denize sürüklendi
05:43Kayseri'de çiçekçilerde 14 Şubat öncesi erken sipariş mesaisi
07:23Su dolan alt geçitte ölen kamyonet sürücüsünün kardeşi: Umarım son olur
05:17Türk çiçeğinde 160 milyon dolarlık ihracat rekoru
05:01İzmir'de Sevgiler Günü'ne özel 2,5 milyon gül
00:27Ayşe Barım'a 12 yıl 6 ay hapis cezası