01:05Alya, Mardin'e döndüAnkara'dan saat 11.20'de kalkış yapan AJet'ee ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, saat 13.15'te Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahattin Eyyübi Havalimanı'na iniş yaptı. Bu sırada havanın yağışlı ve pistin ıslak olması nedeniyle uçak, kayarak pistten çıktı. Yolcuların halen uçakta bulundukları belirtildi.
AJET’TEN AÇIKLAMA
AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "Esenboğ Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Havaalanı’na saat 13.15’te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.
VALİ ÇELİK: YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
Hakkari Valisi Ali Çelik, olayın yağış ve rüzgardan kaynaklandığını söyledi. Uçaktaki 180 yolcunun bulunduğunu ve güvenli şekilde tahliyelerinin yapıldığını belirten Vali Çelik, "Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle yolcu uçağı pisten çıkarak, ön tekeri yaklaşık 5 metre pistin dışına çıkmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma olmamıştır. Uçakta da herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Olayın teknik boyutu ile ilgili de firma yetkilileri bir açıklama yapacaktır" dedi.
01:13Uzak Şehir bu akşam Kanal D’de
02:37Hırsızlık korkusu, Siirt’in ‘yeşil altın’ında hasadı erkene çektirdi
05:50İzmir'de fırsat eşitliği için bilim köprüsü kuruldu
03:21Doktorların yüzde 10 yaşama şansı verdiği Almina, hayata tutundu
04:20Dağlar deliniyor sahil yolu nefes alıyor; 54 kilometrelik güzergaha 3 şeritli yol
01:33Antalya'da 'Zincirkıran' Mehmet Bey'in 649 yıllık türbesi zamana meydan okuyor
04:48Demans hastası, 86 yaşında çiniyle hayata bağlandı