Erden Timur ve Turgay Zeytingöz'ü kaybetmeyelim

Geçtiğimiz hafta Galatasaray basketbolundaki değişim ile ilgili bir yazı yazmıştım. Son yıllarda her geçen gün kötüye giden sarı-kırmızılı takımın, Nef'in şubeyi devralmasıyla düzlüğe çıkmaya başladığını ve yukarı doğru emin adımlarla ilerlediğinden bahsetmiştim. Özellikle Andreas Pistiolis'in takıma katılışı ve bu kararın hemen ardından alınan Beşiktaş derbisi zaferi, taraftarları oldukça memnun etmiş ve ileriye umutla bakmalarını sağlamıştı.

Tam da bu dönemde Burak Elmas ve yönetimine ibrasızlık kararı çıkmasıyla, Galatasaray'da 6-7 aylık sürecin ardından bir kez daha seçim çalışmaları başladı. Burak Elmas yönetiminin belki de hayata geçirdiği tek doğru proje olan Galatasaray Erkek Basketbol - Nef projesinin geleceği, bu ibrasızlık kararı sonrasında büyük bir soru işareti olarak kaldı. Mali genel kurulda önce Burak Elmas yönetiminin idari olarak ibra edilmemesi, sonrasında amatör şubeler için istenen bütçelerin reddedilmesiyle en çok dar boğaza giren şubelerden birisi olan erkek basketbolda, yeni gelecek yönetimin nasıl bir aksiyon alacağını ben de dahil tüm basketbol kamuoyu merakla takip ediyor.

BAŞKAN KİM OLURSA OLSUN, DOĞRU İŞLEYEN VE GELECEĞİ IŞIKLI OLAN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI VAR

Senelerce Banvit'te muhteşem işlere imza atan, Galatasaray'a geldikten sonra da aldığı kararlarla hem camianın hem de taraftarların takdirini kazanan Erden Timur ve Turgay Zeytingöz ikilisi, Galatasaray erkek basketbolunu uzun yıllar sonra tekrardan yukarı sıraları hedefleyecek ve buralarda kalıcı olabilecek bir yapıya getirecek bir vizyona sahip. Yeni başkan kim olursa olsun, basketbolun yöneticileri kim seçilirse seçilsin, burada doğru işleyen ve geleceği ışıklı olan bir yönetim anlayışı var.

Sezon başında Galatasaray erkek basketbolunun yönetimini alan Erden Timur, vizyoner bir yöneticilik örneği göstererek işi bilene bıraktı ve Turgay Zeytingöz ile anlaştı. Turgay Zeytingöz ismi sadece A takım kadrosunu kurma anlamında önemli bir isim değil, aynı zamanda altyapıdaki değişim ve altyapı ile üst yapı arasındaki bağlantıyı kuracak kişi olduğu için de çok önemliydi. Galatasaray'da dışarıdan görülmeyen, arka planda ilerleyen, sarı-kırmızılı takımın geleceği adına atılan birçok kritik adım var. Erden Timur ile Turgay Zeytingöz de, bu yapının baş mimarları...

Erden Timur ve Turgay Zeytingöz, Galatasaray ve ülke basketbolu için bir şanstır. Galatasaray'ın bu kaos içerisinde geçecek döneminde arada kaynamamaları ve kendilerine tam yetki ve destek verilmesi elzemdir, Galatasaray basketbolunun belki de tek kurtuluşudur. Bu isimleri kaybetmeyelim, arada kaynamalarına müsaade etmeyelim.