İzmir'de lise öğrencilerden anaokulu ziyareti

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencileri 30 Ekim Milli Dayanışma Anaokulu'nu ziyaret ederek minikler ile oyunlar oynayıp keyifli bir gün geçirdi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik' 'Ben Her Yerde Varım' projesi kapsamında Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencileri ve öğretmenleri, 30 Ekim Milli Dayanışma Anaokulu'ndaki öğrencilerle bir araya geldi. Onlara yüz boyama, oyun oynatma, drama, dans, kukla gösterileri gibi etkinlikler yapan lise öğrencilerinin keyifli bir deneyim yaşadığını söyleyen projeden sorumlu müdür yardımcısı Sevtap Hasret, "Okulumuz bünyesinde bulunan 5 farklı alandan biri olan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, anaokullarına ve okulların özel eğitim bölümlerine yardımcı öğretmen niteliğinde bireyler yetiştirmektedir. Bu etkinliğe 9'uncu sınıflardan 15 öğrenci ve 12'nci sınıflardan 5 öğrenci katıldı. Yani toplam 20 öğrenci anaokulu ziyareti yaptı. Ayrıca öğrenciler ile çocuk gelişimi alan öğretmenleri de bu etkinliğe katkıda bulundu" dedi.
'MARİFETLİ GENÇLİK SAHADA'
Proje kapsamında yapılan faaliyetlerle öğrencilerin mesleki becerilerinin geliştirildiğini ifade eden Hasret, "Öğrencilerimiz aynı zamanda sosyal sorumluluk, empati ve dayanışma bilinci kazanıyor. Öğrenciler ziyaret sırasında küçük kardeşleri ile sohbet ederek, onların iletişim becerilerinin arttırılması konusunda katkı sağladılar. Aynı zamanda meslek lisesi öğrencileri, kendi alan ve bölümlerinin de tanıtımını yapmış oldu. Sevgiyle öğrenen, paylaşarak büyüyen bir nesil için maarifin kalbinde, marifetli gençlik sahada" diye konuştu.(DHA)








