Geri Dön
Bafra Samsun'da 9. çeltik hasadı etkinliği gerçekleştirildi

Samsun'da 9. çeltik hasadı etkinliği gerçekleştirildi

Samsun'da 9. çeltik hasadı etkinliği gerçekleştirildi

Samsun'da 9. çeltik hasadı etkinliği gerçekleştirildi

Emre ŞAHİNOL/BAFRA (Samsun), (DHA)-SAMSUN’un Bafra ilçesinde gerçekleştirilen 9. Çeltik Hasat Etkinliği'nde konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Tarımsal ekosistemin devam ettirilmesi çok önemlidir" dedi.

Samsun'un Bafra İlçesinde her yıl düzenlenen çeltik hasat etkinlikleri bu yıl  da ilçedeki Dedeli Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Toplamda 195 bin dekar alanda 2 bin 200 çeltik üreticisinin üretim yaptığı Bafra Ovası'nda düzenlenen etkinliğe; Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın yanı sıra, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Tarım Kredi Kooperatif Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

'SADECE ÜRETİM DEĞİL, ARTTIRMA YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR DA VAR'

Etkinlik öncesinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Samsun Valisi Orhan Tavlı, burada yaptığı konuşmada, “Kızılırmak ve Yeşilırmak Deltalarımız, Kuş Cenneti ve Şahinkaya Kanyonumuz var. Mevcut ekosistemle Samsun, tarımsal üretimin aynı zamanda hem merkezi hem de bereketli bir şehridir. Burada özellikle Bafralı çeltik üreticilerimiz sadece çeltik üretimi yapmamakta, aynı zamanda çeltikte verimin artırılması yönünde de çalışmalarda bulunmaktadır. Suyun daha verimli, ekonomik kullanılması yönünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün liderliğinde bazı projelere imza attıklarını müşahede ettim. Tarımsal alanların güvenli ve organik üretim alanı olarak hep birlikte işlemesi, bu tarımsal ekosisteminin devam ettirilmesi çok önemlidir" dedi.

Program, protokol üyelerinin biçerdöverlerle çeltik hasadı yapması ile son buldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber