Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran'dan Trump'ın ‘müdahale’ açıklamasına yanıt

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Ali Laricani, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’da protestoculara karşı güç kullanılması durumunda müdahale etmeye hazır olduklarına ilişkin açıklamasına yanıt verdi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Ali Laricani, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrailli yetkililerin ve Trump'ın açıklamalarıyla perde arkasında neler olup bittiği artık netleşmiştir. Protestocu esnafın duruşu ile yıkıcı unsurların eylemlerini birbirinden ayırıyoruz. Trump, ABD'nin bu iç meseleye müdahalesinin tüm bölgeyi istikrarsızlaştırmak ve ülkesinin çıkarlarını yok etmek anlamına geleceğini bilmelidir” ifadelerini kullandı.

ABD halkına da seslenen Laricani, “Amerikan halkı bilmelidir ki, bu macerayı Trump başlatmıştır. Askerlerinize iyi bakın” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da devam eden protestolara ilişkin, “Eğer İran, her zaman gibi barışçıl protestocuları vurur ve öldürürse, ABD onların yardımına koşacaktır. Harekete geçmeye hazırız” paylaşımında bulunmuştu.

Diğer Haberler

  1. Trump: Çaresizlikten masaya oturmadık, İran oturdu
  2. Sağlık Bakanı Memişoğlu, Suriye'de
  3. CENTCOM: İran limanlarına yönelik deniz ablukası kaldırıldı
  4. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 912'ye yükseldi
  5. Bakan Güler, Brüksel'de NATO gündemini ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi
  6. İran lideri Hamaney: Farklı görüşte olmama rağmen ABD ile mutabakata izin verdim
  7. Trump: Lübnan, Hizbullah ve İsrail dahil tüm cephelerde tam bir ateşkes bekliyoruz
  8. Beyaz Saray: Vance'in İran görüşmeleri için yapacağı İsviçre ziyareti ertelendi
  9. ABD ile İran arasında bugün yapılması planlanan görüşmeler ertelendi
  10. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev: Özbekistan ekonomisi yeni fırsatlar dönemine girdi

© Copyright 2026

DHA