Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Eğer İran barışçıl protestocuları vurursa, ABD onların yardımına koşacaktır

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da devam eden protestolara ilişkin, “Eğer İran, her zaman gibi barışçıl protestocuları vurur ve öldürürse, ABD onların yardımına koşacaktır” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Başkanı Donald Trump, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eğer İran, her zaman gibi barışçıl protestocuları vurur ve öldürürse, ABD onların yardımına koşacaktır. Harekete geçmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

İran’da ekonomik sorunlar nedeniyle yaklaşık 1 hafta önce başkent Tahran’da başlayan protestolar, ülkenin birçok şehrine yayılarak genişledi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, toplumdaki memnuniyetsizliğin farkında olduklarını ifade ederek, yaşanan ekonomik sorunların sorumluluğunu üstlenmiş ve vatandaşları rahatlatacak önlemler üzerinde çalıştıklarını dile getirmişti.

Diğer Haberler

  1. Macron, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü
  2. ABD ordusu, Suriye'deki Kasrak askeri üssünden çekiliyor
  3. Trump: Meksika uyuşturucu kartellerine karşı çabalarını artırmalı
  4. Hollanda'da yeni azınlık hükümeti yemin etti
  5. Almanya Başbakanı Merz, Çin'i ziyaret edecek
  6. Laricani, İran'ın nükleer müzakerelerde yanıtını iletmek için Umman'a gidecek
  7. Zelenskiy: Üçüncü Dünya Savaşı'nı Putin çoktan başlattı
  8. '2026 BAFTA Ödülleri' sahiplerini buldu
  9. Kim Jong Un yeniden partisinin lideri seçildi
  10. İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria gündemiyle acil toplanacak

© Copyright 2026

DHA