Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Louvre soygununda iki şüpheli suçunu itiraf etti

Paris’teki Louvre Müzesi’nde Fransa’nın taç mücevherlerinin çalındığı soygunla bağlantılı olarak gözaltına alınan iki şüphelinin suçlarını itiraf ettiği belirtildi.

ABONE OL
FRANSA, (DHA) -

 

Paris Savcısı Laure Beccuau, Louvre Müzesi'nde meydana gelen mücevher soygunuyla ilgili iki şüphelinin suçlarını ‘kısmen’ itiraf ettiğini duyurdu. Beccuau'nun açıklamasına göre, zanlılar hırsızlık planının belirli aşamalarında yer aldıklarını doğruladı ancak tüm suçlamaları kabul etmedi. Beccuau, iki şüphelinin ‘örgütlü hırsızlık’ ve ‘suç örgütü kurma’ suçlamalarıyla ön soruşturma kapsamında yakalandığını ve geçici olarak gözaltında tutulacaklarını aktardı.

Savcı, çalınan mücevherlerin henüz bulunamadığını dile getirerek, “Bu parçalar artık satılamaz nitelikte. Kim olursa olsun satın alırsa, 'çalınmış malı gizleme' suçunu işlemiş olur. Hala geri teslim edilmesi için bir fırsat var” ifadelerini kullandı.

Şüphelilerden birinin 2010 yılından bu yana Fransa'da ikamet eden 34 yaşındaki Cezayir vatandaşı olduğu ve Charles de Gaulle Havalimanı'nda Cezayir'e gitmek üzereyken yakalandığı bildirildi. Diğer 39 yaşındaki şüphelinin ise Paris'in kuzeyindeki Aubervilliers semtinde ele geçirildiği, DNA'sının, mücevherlerin sergilendiği cam vitrinde ve soygun sırasında olay yerinde bırakılan bazı eşyalarda tespit edildiği kaydedildi.

Diğer Haberler

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Kültür ve Turizm Bakanı Süleymani'yi kabul etti
  2. OECD, 2026 küresel büyüme tahminini yüzde 2,9’a yükseltti
  3. WMO: El Nino'nun hızla güçlendiği son 2 ayda en yüksek sıcaklıklar kaydedildi
  4. Gök bilimciler ilk kez bir ötegezegenden gelen radyo sinyallerini tespit etti
  5. Bakan Kurum: COP31’de somut sonuçların konuşulduğu bir zirveye ev sahipliği yapacağız
  6. Bakan Bayraktar: Türkiye’nin daha rekabetçi bir enerji sistemine sahip olmasını hedefliyoruz
  7. Polo Kasırgası'nın şiddeti kategori 5'e yükseldi
  8. ABD Başkanı Trump ile Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodríguez bir araya geldi
  9. Japonya'da Dujuan Tayfunu'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi
  10. Emine Erdoğan: Birincil meselemiz, kullan-at kültüründen uzaklaşmak olmalı

© Copyright 2026

DHA