Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

GÜNDEM HABERLERİ

Tacizci sanılarak vahşice öldürülmüştü; sanıklara uygulanan iyi hal indirimine tepki

Diyarbakır’da, kız çocuğu G.S.'nin (12) fotoğrafını çektiği iddiasıyla darbedilerek, bıçaklandıktan sonra yaralı halde sokaklarda gezdirilip, hayatını kaybeden ancak daha sonra yanlış kişi olduğu ortaya çıkan Ergün Arslan'ın (40) kardeşi Süleyman Arslan, ağabeyinin ölümüne ilişkin yargılanan 2'si tutuklu, 6 sanığın 10 ile 25 yıl arasında ceza almalarına ve birine iyi hal indirimi uygulanmasına tepki gösterip, kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi. Konuyu başından sonuna kadar takip eden ve olayın taciz olmadığını ortaya çıkaran DHA’ya da teşekkür eden Arslan, “Haksız ve suçsuz yere bir insan ortada katledildi. Aldıkları ceza yetersiz, çünkü ortada bir öldürülme değil, vahşice katledilme olayı var” dedi.

Esila, çizdiği resimle ‘Ahmet Amca'yı hayata bağlamış

Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi'nde 5,5 yıllık bekleyişin ardından kalp nakli olan ve 1 gün sonra hayatını kaybeden Esila Tüfekçi'nin (16), aynı hastanede beyin ameliyatı sonrası 8 ay tedavi gören Ahmet Ataç'a (82) çizdiği resimle moral vererek, hayata tutunmasını sağladığı ortaya çıktı. Esila'nın, birlikte hastane bahçesinde kuşlara yem atmalarını çizip, üzerine 'Hayat her şeye rağmen yine güzel. Yeter ki umudumuzu yitirmeyelim Ahmet Amca' yazdığı resmi evinin duvarına asan Ataç, "Melek kızımız uçtu, gitti. Çok üzgünüm" dedi.

GÜNDEM HABERLERİ

Sağlık-Sen Başkanı Doğan: 1 Mayıs’ta polislerimize saldıranları kınıyorum

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, İstanbul’da 1 Mayıs etkinliğinde polise yapılan saldırıya tepki göstererek, “1 Mayıs ideolojilerin değil emeğin ve emekçinin bayramıdır. 1 Mayıs’ı ideolojik zemine oturtmaya çalışanlara karşı Memur-Sen olarak yıllardır mücadele ediyoruz. Elbette sorunlarımızı haykıracağız, taleplerimizi dile getireceğiz. Ama asla ülkemizi kaosa sürüklemeyeceğiz. İstanbul’da Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıranları kınıyorum” dedi.

GÜNDEM HABERLERİ

GÜNDEM HABERLERİ

Büyükçekmece'de komando bıçaklı dehşet: Hiç tanımadığı kişiyi alkollü olduğu için öldürmüş

Büyükçekmece’de peşine takıldığı 50 yaşındaki Yıldıray Koç'u girdiği karanlık sokakta komando bıçağıyla öldüren şüpheli Azad M. yakalandı. Poliste suçunu itiraf eden Azad M.'nin "Yolda zor yürüyen alkollü bir kişi gördüm. Daha önceden hiç tanımıyorum. Bu halinden dolayı ona sinirlendim. Olayı gerçekleştirdim" dediği öğrenildi. 20 yaşındaki saldırgan çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM HABERLERİ

Vize eziyeti, TIR şoförleri üzerinden ihracatı vurdu

Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına uyguladığı Schengen vizesinde uzun, ağırlaşan başvuru süreci, yoğunluklar, bu ülkelere yük götüren TIR şoförlerini de vurdu. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, çok sayıda TIR şoförü vize alamadığı için ihracatta kullanılan araçların da yattığını belirterek, "Günde 300-400 TIR çıkıyordu. Şu anda 60-80 TIR söz konusu" dedi.

© Copyright 2024

DHA