Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Minguzzi'nin davasına müdahil oluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul’da düzenlenen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi'nin (15) öldürülmesine ilişkin davaya müdahil oluyor.

ABONE OL
Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)-

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Kadıköy'de 24 Ocak 2025'te bıçaklandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi'nin davasının ilk celsesi, bugün İstanbul Anadolu 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Olaya ilişkin olarak suça sürüklenen çocuk B.B. ve suça sürüklenen çocuk U.B.'nin 'Çocuğu Kasten Öldürmek' suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanacağı duruşmada, Minguzzi'nin faillerinin gereken cezayı almaları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da hazır bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayında Minguzzi'nin ailesine yaptığı taziye ziyaretinde, bakanlık olarak hukuki destek sağlayacaklarının sözünü vermişti. Bugünkü duruşmada bakanlık avukatları duruşmaya müdahil olarak hazır bulunuyor.

Ayrıca; Aile ve Sosyal Bakanlığı'nın suça sürüklenme riski olan çocukların, koruyucu ve önleyici tedbirler kapsamında herhangi bir suça karışmadan belirlenebilmesi için üzerinde çalıştığı sosyal risk haritasında da son aşamaya gelindiği bildirildi.

Diğer Haberler

  1. İçişleri Bakanlığı'nda 'güvenlik' toplantısı
  2. Antalya'nın 2 ilçesinde orman yangını
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pankartına zarar veren şüpheli tutuklandı
  4. Bakan Ersoy, Hizmet İhracatçıları Birliği yönetimini kabul etti
  5. Aydın'da orman yangını
  6. Yasemin'i öldürdüğü 19 yıl sonra ortaya çıkan sanığa ağırlaştırılmış müebbet
  7. 'Ahbap Derneği' soruşturmasında 44 milyon değerinde altınların saklandığı belirtilen kasadan ilaçlar çıktı
  8. Ahbap Derneği soruşturmasında oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı
  9. Mutfağa giren keçi tezgahın üzerine çıktı
  10. Üvey annesini ölümüne ilişkin yargılanan kadın ile erkek arkadaşı suçlamaları reddetti

© Copyright 2026

DHA