Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

GÜNDEM HABERLERİ

Küçükçekmece Adliyesi önünde 4 kişinin öldüğü davada karar

Küçükçekmece Adalet Sarayı önünde 24 Mart 2022'de çıkan kavgada, pompalı tüfekle 4 kişinin ölümüne sebep olan Beşir Karadeniz ile oğlu Bekir Karadeniz'in yargılandığı davada karar çıktı. Beşir Karadeniz 5 suçtan toplamda 71 yıl hapis cezasına çarptırılırken oğlu Bekir Karadeniz’in 7 suçtan toplamda 56 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmedildi. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Beşir ve Bekir Karadeniz getirilirken şikayetçi Erdal Sözer ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Fatih Dönmez: KEİPA ülkeleri olarak İsrail ve destekçilerine baskı yapmalıyız

Zonguldak'ta 10 ülke heyetinin katılımı ile Ekonomi ve Kalkınma Politikası Komisyonu'nun 62'nci Toplantısı gerçekleştirildi. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Başkan Yardımcısı ve Türkiye Grubu Başkanı Fatih Dönmez, "2'nci Dünya Savaşı yıllarındaki katillerine öykünen bir yönetimin adeta intikamını masum ve mazlum bir halktan alırcasına sürdürdüğü zulmün ve psikozlarının kara lekesine ortak olamayız. KEİPA ülkeleri olarak derhal kalıcı bir ateşkese varılması ve insani yardımların hızlı, güvenli, kesintisiz ve engelsiz bir şekilde Gazze'ye ulaştırılmasının sağlanması için İsrail ve destekçileri üzerinde baskı oluşturmak zorundayız" dedi.

Küçükçekmece'de su birikintisine düşerek ölen Edanur’un annesi konuştu

Küçükçekmece’de kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetmişti. Küçük kızın cenazesini almak isteyen ailesi ve yakınları Adli Tıp Kurumu Morgu önüne geldi. Edanur Gezer'in cenazesi kimliği olmadığı öğrenilen annesi Nurcan Gezer'e teslim edilmedi. Cenazenin teslim edilebilmesi için, cezaevinde olan babadan DNA örneği alınacağı ve test yapılacağı öğrenildi. Anne Nurcan Gezer, "'Ben çocuğun annesiyim, doğum kağıdım var bana teslim edin' diyorum, vermiyorlar babasının DNA testini bekliyorlar." diye konuştu.

Kelime-i Tevhid bayrağını almaya çalıştığı iddiasıyla tutuklanmıştı; ifadesi ortaya çıktı

Eskişehir’de Gazze platformu tarafından Filistin’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından sokakta yürüyen Y.U.’nun açtığı ‘Kelime-i Tevhid’ bayrağını elinden aldığı iddiasıyla tutuklanan Hilmi Kadri Türksoy’un (30) ifadesinde suçlamayıp kabul etmeyerek, “Elinde tuttuğu bayrak Tevhid bayrağıymış, bayrağın ne olduğunu bilmiyordum. Tehdit vari hiçbir eylemde bulunmadım, orada ortalığı karıştıran başkasıdır” dediği öğrenildi.

GÜNDEM HABERLERİ

04:38

Eyüpsultan'da hatalı park tartışmasında sopalı bıçaklı grup şoförü darbetmeye çalıştı, minibüse saldırdı

Eyüpsultan'da hatalı park nedeniyle çıkan tartışmada kadınlarında olduğu bir grup minibüs şoförü Halil İbrahim Odabaşı'na sopa ve bıçakla saldırmaya çalıştı. Odabaşı, saldırganlardan korumak için bir markete saklanınca öfkeli grup sinirini minibüsten aldı. Kadınlarında olduğu grubun minibüse sopalarla saldırma anları hem cep telefonu hem de güvenlik kamerasına yansıdı.

Eski nişanlısını öldürmekten müebbet hapis cezası alan sanık, ‘kasıt’ olmadığı gerekçesiyle yeniden yargılanacak

Tokat'ta eski nişanlısı Ahmet Batuhan Yıldız'ı (27) tabancayla vurarak öldüren Fatma Güngör'e (27), yerel mahkeme müebbet hapis cezası verdi. Verilen ceza, Samsun Bölgesi Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Mahkeme tarafından verilen kararda, Güngör'ün eyleminde öldürme kastının olmadığı belirtilerek, dosyası yerel mahkemeye geri gönderildi.

Liselinin felç kaldığı kavganın davasında 10 yıl sonra, 8 yıl hapis ve 12 milyon lira tazminat kararı

Antalya Kepez'de 2014 yılında lise öğrencisi olan Gökhan Erdeğer'in (25), okuldan arkadaşı Sedat Göktepe (25) tarafından başına demirle vurulması sonucu felç kaldığı olayla ilgili ceza ve tazminat davası, yaklaşık 10 yıl sonra sonuçlandı. Yargıtay'ın çeşitli nedenlerle 3 kez bozduğu dosyada sanık Göktepe, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı ve Gökhan Erdeğer'in ailesine 12 milyon 443 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi.

GÜNDEM HABERLERİ

GÜNDEM HABERLERİ

Fabrikanın kanala bıraktığı atıklar nedeniyle oluşan 'kötü koku' sorunu, yıllardır çözülemiyor

Sakarya'da bir su kanalında yaşanan kirlilik ve kötü koku, mahalle halkının tepkisine yol açtı. Mahalleli 1982'den beri atılan fabrika atıkları nedeniyle kirlilik oluştuğunu belirtirken, işletme yetkilileri arıtmalarının çalıştığını söyleyip, iddiaları reddetti. Kızılcıkorman Mahallesi Muhtarı Mecit Kızıldağ, "İnsanlar akşam olduğu zaman sinekten, kokudan dışarı çıkamaz oldu" dedi.

GÜNDEM HABERLERİ

Vücuduna isabet eden 10 saçmayla ölümden döndü, 'Acil şifa' dileyen sanıklardan şikayetçi olmadı

Bursa’da, husumetlisi Emre Başkurt (25) ile yanındaki 2 arkadaşını, arkadaşı Orhan Yıldız’ın (37) kullandığı otomobille giderken vuran tutuklu sanık Volkan Kılıç (35), ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında vücuduna isabet eden 10 saçma ile ağır yaraladığı Başkurt’a acil şifalar dileyip, “Geçmiş olsun” dedi. Mahkemede ifade veren Başkurt, tutuklu sanıklar Kılıç ve Yıldız'dan şikayetçi olmadı.

© Copyright 2024

DHA