Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Starmer'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 36'ncı Liderler Zirvesi kapsamında Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer'i kabul etti.
Bakan Yumaklı: Süt Üretimi Odaklı Organize Tarım Bölgesi için 2027'de ilk kazma vurulacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, uzun süredir gündemde olan Süt Üretimi Odaklı Organize Tarım Bölgesi (OSB) Projesi'ne ilişkin yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini belirtip, “2027'de diğer kısımlarını tamamlayıp, ödenek tahsisiyle beraber kazmayı vurup en kısa zamanda bunu da sizlerin hizmetine, faydasına sunarız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile görüşme gerçekleştirdi.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte: Odak noktamız üretimi arttırmak, iş birliğini en üst düzeyine çıkarmak
ABD Başkanı Trump: Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok ağır vuracağız ABD Başkanı Donald Trump, dün İran'a düzenledikleri saldırıya ilişkin, "Dün akşam onları çok ağır bir şekilde vurduk. Büyük ihtimalle bu akşam da çok ağır vuracağız. Biraz onlara uyarı vereyim ama neler olacak göreceğiz. İran'dan hiç mutlu değilim. Tabii ki İran'ın nükleersizleştirilmesinden bahsetmemiz gerekiyor; zaten bütün savaş bununla ilgiliydi. Sadece bir toplantıyı bununla ilgili yapabiliriz. Çünkü benim amacım rejim değişikliği değil ama tabii ki liderleri ortadan kalktıktan sonra olabilecek en büyük rejim değişikliğini yapmış oluyorsunuz. Ancak olay rejim değişikliği değil" dedi.
NATO Ankara Zirvesi Bildirgesi açıklandı Türkiye'nin ev sahipliğinde 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da düzenlenen 36'ncı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin sonuç bildirisi yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 36'ncı Liderler Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.
NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekildi Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 36'ncı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında liderler, aile fotoğrafı çekimine katıldı.
Almanya Başbakanı Merz: Ankara'da NATO'ya yeni bir ruh kazandıracağımıza inanıyorum Almanya Başbakanı Friedrich Merz, "Ankara’da NATO'ya yeni bir ruh kazandıracağımıza inanıyorum" dedi.
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Ankara'da Ankara'da gerçekleştirilen 36'ncı NATO Liderler Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından karşılandı.
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi.
ABD Başkanı Trump: İran'la anlaşmak istemiyorum ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yapılan anlaşmaya ilişkin, "Benim için bitti. Artık İranlılarla anlaşmak istemiyorum. Bence bu iş bitti. Zaten onlarla uğraşmak istemiyorum" dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Seğmenler Parkı'nda koştu NATO Liderler Zirvesi için Ankara'da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sabah koşusunu Seğmenler Parkı'nda yaptı. Macron'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransızca tercümanı Hamza Gedikoğlu eşlik etti.
NATO Genel Sekreteri Rutte: NATO şimdi daha güçlü NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, "ABD Başkanı Eisenhower'dan bu yana ilk defa savunma harcamaları Avrupa ile ABD arasında eşitlendi. Yüzde 5'lik hedefimiz vardı, bu yıl yüzde 4'e ulaşıyoruz bile ve bu harika bir şey. Bu sadece Başkan Trump'ın ısrarları sonucunda olmuyor çünkü diğer tarafta Rusya tehdidi var ve ondan dolayı da bu adımları atmamız gerekiyor. NATO şimdi daha güçlü ve daha güçlü NATO içerisinde Avrupa da güçlüdür" dedi.
İletişim Başkanı Duran’dan NATO açıklaması Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 36’ncı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ilk gününe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İletişim Başkanı Duran’dan Suriye’deki patlamaya ilişkin açıklama İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Suriye’nin başkenti Şam’da meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin, “Suriye’nin huzurunu, güvenliğini ve istikrarını hedef alan her türlü terör eylemi, yalnızca Suriye’nin değil, bölgemizin ortak geleceğine yönelik bir tehdittir” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, devlet ve hükümet başkanları onuruna yemek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde, NATO Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna akşam yemeği verildi.
Türkiye ile Kanada arasında Serbest Ticaret Anlaşması müzakereleri başladı Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile Kanada arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakereleriyle ilgili, “Her iki ülke yetkilileri yüksek kalitede, kapsamlı bir anlaşma için gerekli hazırlıklara başlamış bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.