Geri Dön
Dünya CENTCOM, Yemen’de Husi unsurlarını hedef aldı

CENTCOM, Yemen’de Husi unsurlarını hedef aldı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husilere ait 7 gemisavar füze, 3 İHA ve 3 silah deposunun vurulduğunu duyurdu. Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, 6 Mart’ta 2 Filipinli ve 1 Vietnamlı denizcinin hayatını kaybettiği gemi saldırısını kınadı.

CENTCOM, Yemen’de Husi unsurlarını hedef aldı

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “18 Mart günü saat 13:00 ile 19:40 arasında Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM) güçleri Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde meşru müdafaa kapsamında 7 gemisavar füzesi, 3 insansız hava aracı (İHA) ve 3 adet silah deposunu başarılı bir şekilde müdahale ederek imha etmiştir. Bu silahların bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması gemileri için yakın bir tehdit oluşturduğu tespit edilmiştir” denildi.

 

BM’DEN GEMİ SALDIRISINA KINAMA

BM Güvenlik Konseyi, 6 Mart’ta M/V True Confidence gemisini hedef alan ve 3 denizcinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, “Güvenlik Konseyi üyeleri, 6 Mart'ta MV True Confidence gemisine düzenlenen ve trajik bir şekilde 2 Filipinli ve 1 Vietnamlı denizcinin ölümüne ve en az 4 denizcinin de yaralanmasına yol açan saldırı da dâhil olmak üzere, Husilerin Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik saldırılarını en güçlü ifadelerle kınamıştır” ifadeleri kullanıldı.