Geri Dön
Eğitim Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve bakanlardan eğitimcilere şiddete tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve bakanlardan eğitimcilere şiddete tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Ankara Atatürk Lisesi'ni ziyaret ederek, eğitimcilere destek verdi. Yılmaz, eğitimcilere yönelik şiddette faillere yönelik cezaları artıran yasal düzenlemenin ileriki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve bakanlardan eğitimcilere şiddete tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile eğitimcilere yönelik son dönemde artan şiddete tepki göstermek ve öğretmenlere destek olmak amacıyla Ankara Atatürk Lisesi’ni ziyaret etti. Yılmaz ve bakanlar, okulda bayrak törenine katıldı, ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi. Basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'nın köklü eğitim kurumlarından Ankara Atatürk Lisesi’nde son dönemde eğitim çalışanlarına yönelik kabul edilemez şiddet olaylarına karşı tavırlarını bir kez daha net bir şekilde ortaya koyduklarını belirtti. Yılmaz, "Eğitim camiamıza yönelen her türlü şiddeti, ülkemizin geleceğine yapılan bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

'YASAL DÜZENLEME GÜNDEMİMİZDEDİR'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Eyüpsultan'da okulda hayatını kaybeden eğitimci İbrahim Oktugan'ı anarak, tüm eğitim ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Yılmaz, "Şiddetin özellikle öğretmenlik gibi, doktorluk gibi kutsal görevler ifa edenleri hedef almasını anlamak da affetmek de mümkün değildir. Faillere yönelik cezaları artıran bir yasal düzenleme gündemimizdedir. Soruna köklü ve kalıcı çözüm için, hazırlıklarını sürdürdüğümüz Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmeni güvence altına alacak çerçeveyi netleştiriyoruz. AK Parti Meclis Grubumuz ile istişare içinde hazırlanan taslak metin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine gelecektir. Taslak, eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlere tutuksuz yargılanma yolunun kapatılmasını, bu fiilleri işleyenlerin hapis cezalarının ertelenmesinin engellenmesini, bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini içeriyor. Bununla birlikte özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin görevleri sebebiyle kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisiyle aynı şekilde korunması öngörülmektedir" dedi.

'MİLLETVEKİLLERİMİZ DÜZENLEYEME SAHİP ÇIKACAKTIR'

Yılmaz, milletvekillerinin siyasi parti ayırt etmeksizin TBMM'de bu düzenlemeye sahip çıkacağına ve düzenlemenin en hızlı şekilde yürürlüğe gireceğine inandığını söyledi. Yılmaz, "Sivil toplum kuruluşlarını, öğrenci velilerini ve medya organları başta olmak üzere eğitim öğretimin tüm paydaşlarını şiddete karşı farkındalığı ve duyarlılığı artıracak şekilde destek vermeye davet ediyorum. Meslektaşlarının hukukuna bir aile havasında hep beraber sahip çıkan tüm eğitim neferlerimize teşekkür ediyorum. Tüm meslek gruplarında şiddetin her türüyle mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz Ülkemizin kalkınma ve gelişmesinin mimarları olan öğretmenlerimize mesleklerini icra edecekleri en rahat ve en güvenli ortamı sunmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Rabbim huzurumuzu, birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin" ifadelerini kullandı.