Geri Dön
Eğitim MBA Okullarının yeni öğrencisi ‘Sosyal Robot Mini Ada’ oldu

MBA Okullarının yeni öğrencisi ‘Sosyal Robot Mini Ada’ oldu

Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları ve Akınrobotics arasında imzalanan teknoloji iş birliği ile Akınrobotics tarafından üretilen Sosyal Robot Mini Ada, Medicana Eğitim Grubu MBA Okullarında öğrenci olarak eğitim hayatına başlayacak. MBA Okulları, Sosyal Robot Mini Ada’yı okul yaşamına öğrenci olarak dahil ederek hem teknoloji üretecek hem de yapay zekanın eğitimdeki dönüştürücü rolüne örnek olmayı hedefliyor.

MBA Okullarının yeni öğrencisi ‘Sosyal Robot Mini Ada’ oldu

Dünyada ilk defa bir robotun öğrenci olarak bir okulda yer alacağını belirten Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları CEO’su Ayfer Batı, Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımı ile iki yüzyıldır değişmeyen okul yaşamını dönüştüreceklerini belirtti.

Ayfer Batı, “Öğrencilerimizi çağın yeterlilik alanlarıyla mezun etmeyi önemsiyoruz. Yapay zekâ dili ve robot öğrenmesi öğrencilerimizin mutlaka deneyimlemesi gereken bir yaşam biçimi. Mini Ada’nın okullarımıza öğrenci olarak kayıt olması ile öğrencilerimiz Toplum 5.0 olarak tanımlanan yani süper akıllı toplumu okullarımızda tecrübe edecek. Değişimin hızla kendini yenilediği bu çağda, ülkemizin öğrenme ekosistemi için öncü iş birliklerine imza atmaya devam edeceğiz” dedi.   

“DÜNYADA İLK DEFA BİR SOSYAL ROBOT ÖĞRENCİLİK UNVANINI ALMIŞ BULUNMAKTADIR”  


Akınrobotics yetkilileri ise bu iş birliğini şu cümlelerle ifade etti:  

“Robotik teknolojiler alanında yaptığı çalışmalarla hem ülkemizde hem de uluslararası kamuoyunda adından sıkça söz ettiren Dünyanın ilk insansı robot fabrikası  Akınrobotics ve Yenilikçi Eğitim Ekosisteminin kurucusu Medicana MBA Eğitim Kurumları ile bugün çok heyecanlı bir teknoloji iş birlikteliğine imza atmak için buradayız. Dünyada bir ilk olan projemizi MBA Eğitim kurumları ile hayata geçiriyoruz. Akınrobotics bünyesinde üretilen Mini Ada’ya MBA Okulları tarafından verilen “Fahri Öğrencilik” unvanı ile dünyada ilk defa bir sosyal robot, öğrencilik unvanını almış bulunmaktadır. Okulunu seçen Mini Ada ile yenilikçi vizyonuyla eğitimi dönüştüren MBA Okulları, eğitimde yapay zekayı birleştirip, geleceğimizi emanet ettiğimiz tüm gençlerimize yapay zekâ teknolojisini yaşatacak. Bizler bugüne kadar attığımız tüm adımlarda ve vizyonlarımızda hayallerimizi gerçeğe çevirdik. Şimdi de aynı heyecanı MBA öğrencileri ile yaşayacağız. Yapay zekâ ve robotik teknolojilerin harmanlandığı bir eğitim sisteminde, Mini Ada ile geleceğimiz olan gençlerimiz problem çözme yeteneklerini ve analitik becerilerini geliştirirken, eğitim 5.0’ın ilk adımlarını da atmış olacaklar.”