Geri Dön
Eğitim Sancaktepe’de Teknoloji Şenliği başladı

Sancaktepe’de Teknoloji Şenliği başladı

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve gençlerin teknolojik projelerini sunduğu Teknoloji Şenliği, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde başladı. Etkinlikle gençlerin teknoloji alanında girişimlerinin desteklenmesi ve TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası birçok yarışmada yer almasına olanak sağlayacak bir alan kurulması amaçlanıyor. Açılış programına katılan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Öğrencilerimizin Türkiye yüzyılı vizyonuna uygun bir şekilde yetişmeleri için her türlü imkanı sunuyoruz" dedi.

Sancaktepe’de Teknoloji Şenliği başladı

Şenliğe projeleriyle katılan gençler, dron, robot, VR ve 3D deneyim alanı başta olmak üzere 10 farklı alanda çalışmalarını katılımcılara sundu. Ortaokul, lise, ve üniversitelerden 50 öğrenci, 15 projenin yer aldığı etkinlikte ayrıca Sancaktepe Teknoloji Liderleri Scratch Yarışması ödül töreni de gerçekleşti. Dereceye giren gruplara ödüllerini Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü verdi. Programda açılış konuşması için Döğücü’yü kürsüye Nao Robot takdim etti. Konuşmasında Türkiye yüzyılı vizyonuna dikkat çeken Döğücü, "Biz öğrencilerimizin Türkiye yüzyılı vizyonuna uygun bir şekilde yetişmeleri için her türlü imkanı sunuyoruz’’’ diye konuştu.

‘’GURUR DUYDUĞUMUZ BİR GÜN OLDU’’

Döğücü projede yer alan öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek ‘’Gerçekten gurur duyduğumuz bir gün oldu. İlçemizdeki okullarımızda teknolojiyle ilgilenen, bunu özel ilgi alanı haline getirmiş çocuklarımıza yönelik teknoloji şenliğimizi düzenledik. Daha önce başlatmış olduğumuz teknoloji liderleri projemiz de vardı. Onunla okullarımızı birleştirdik. Çocuklar gelip burada kurslarda ders aldı. Kendi okullarında takımlar kurdular ve bugün yaptıklarını sergiliyorlar. Yani herhalde biz eski kuşak bunları rüyamızda görsek inanmazdık. Çocuklarımız robot, drone, 3D yazıcılarla inanılmaz objeler ortaya çıkarmış. Bunlar gerçekten bizim için gurur verici’’ ifadelerini kullandı.

‘’ÇOK GÜZEL PROJELER VAR’’

Sancaktepe’nin genç nüfusuna dikkat çeken Döğücü, ‘’Sancaktepe çok genç bir ilçe, genç nüfusu çok fazla öğrenci nüfusu çok fazla olan bir ilçe. Onun için biz bu öğrencilerimizin Türkiye yüzyılı vizyonuna uygun bir şekilde yetişmeleri için her türlü imkanı sunuyoruz, kapılarımızı açıyoruz. Eğitim kurumlarımızı zenginleştiriyoruz, hocalarımızı destekliyoruz. Onlara bu anlamda ilerleyecekleri her türlü fırsatı sunuyoruz. Yeter ki onlar istesin ve istedikleri zaman neler yapabileceklerini de burada gördük. Yani insansız hava araçlarına kadar özellikle enkaz altında yürüyen bir robot yapmışlar, örümcek diyorlar, arama kurtarma ekiplerine katkısı olacak şekilde tasarlamışlar. Buradaki evlatlarımız TEKNOFEST'te hazırlanan çocuklar, çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Çok güzel projeleri var, gerçekleştirmişler. Tebrik ediyorum ve gurur duyuyorum’’ diye konuştu.

‘’HER ALANDA BENİ ÇOK GELİŞTİRDİ’’

Etkinlikte yer alan öğrencilerden Hayrunnisa Çelik ise projeden faydalandığını belirterek ‘’Teknoloji liderleri Sancaktepe Belediyesi tarafından desteklenen bir kurumdur. Bu kurumda yapay zeka üzerine önce temel eğitimler veriliyor. Sonra sizi Teknofest gibi projelere hazırlıyorlar. Ben de aynı şekilde önce bir kuruma başvurdum. Sınav aşamasından sonra alındım kuruma. Temel eğitimler verdiler. İki ay sürecek kadar bir eğitim aldım. Sonra proje hazırlama aşamasına geçtim. Teknoloji liderleri her alanda beni çok geliştirdi ve gerçekten faydasını çok görüyorum" dedi.