Geri Dön
Gündem Bakan Akar: Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Akar: Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece son 10 gün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50’ye yaklaştı” dedi.

Bakan Akar: Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist etkisiz hale getirildi

AK Parti’den Kayseri milletvekili adayı gösterilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Birleşik Kafkasya Derneğinin düzenlediği etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Kendisine hediye edilen 'Çerkez kalpağı' ile konuşmasını yapan Akar, büyük ve güçlü Türkiye için çalıştıklarını belirtti. Milleti, 85 milyonu bir ve bütün olarak nitelendiren Akar, “Biz tek yumruk, tek yüreğiz. Birlikten kuvvet doğuyor. Aramızdaki kardeşliği, birliği beraberliği bozmak için fitne ve fesat eksik olmuyor. Bunu bilecek buna göre tedbirlerimizi alacağız” diye konuştu.

Birliğin, beraberliğin bozulmasına müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Akar, şunları söyledi: “Biz biriz, bu bayrak bizim bayrağımız, bu Cumhuriyet bizim Cumhuriyetimiz, bu tarih bizim tarihimiz. Dolayısıyla dışarıdan gelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelemizi sürdürdük, inşallah sürdüreceğiz. Bu Cumhuriyeti biz kurduk, Milli Mücadele’yi biz yaptık, terörle mücadeleyi biz yaptık, yapıyoruz. Şehitlerimiz yan yana yatıyor. Bu memleket, bu Cumhuriyet, bu devlet bizim. Bunlar için çalışmak bizim boynumuzun borcu.“

'2015'TEN BUGÜNE 37 BİN 793 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin önündeki en büyük tehdidi terör olarak nitelendiren Akar, “Efendilerinin elinde oyuncak, kukla olan terör örgütü PKK ve türevlerine yönelik mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Terör örgütlerini kullanmak suretiyle bize tehdit oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi, egemenliğimizi, güvenliğimizi tehdit etmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar yapılan mücadelelerle 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 37 bin 793 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

'10 GÜN İÇİNDE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 50'YE YAKLAŞTI'

Operasyonların Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde kararlılıkla sürdüğünü kaydeden Bakan Akar, “Teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacağız. Terörist neredeyse hedefimiz orası. İnşallah 85 milyon asil milletimizi, başına musallat olan bu beladan kurtarmakta azimliyiz, kararlıyız. Sizlerin sevgisi, güveni ve duasıyla buna da muktediriz. Irak’ın kuzeyindeki teröristlere ait barınaklar, sığınaklar inler teröristlerin başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediyor. Biraz önce aldığımız habere göre de Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece son 10 gün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50’ye yaklaştı” diye konuştu.

'TERÖRİSTLERİN ELEBAŞLARI TERÖRİSTLERE MORAL VERMEYE ÇALIŞIYOR'

Akar, Mehmetçiğin kararlı operasyonları sonucunda teröristlerin büyük panik içinde olduğunu belirterek, “Teröristlerin elebaşları teröristlere moral vermeye çalışıyorlar. ‘Korkmayın, dayanın’ diyorlar. Ne zamana kadar? 14 Mayıs’a kadar. ‘Bu seçimde sizi kurtaracağız’ diyorlar. Dolayısıyla bu seçim bir zihniyet meselesi. Bunu görmek lazım. Teröristlerin bu seçimden umutları var. Bunu anlamak lazım. Kim olursa olsun, teröristlerle arasına mesafe koymayanların bu milletle problemi var demektir. Bu problemi de milletimiz 14 Mayıs’ta affetmeyecektir" dedi.

BAKAN AKAR'DAN 3'LÜ TOPLANTIYA YÖNELİK AÇIKLAMA

AK Parti'den Kayseri milletvekili adayı gösterilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakan yardımcıları arasında yarın yapılması planlanan toplantıya ilişkin soruyu yanıtladı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlıkların görüşmelerinin ardından tahıl girişiminin süresinin 18 Mayıs’a kadar uzatıldığını hatırlatan Akar, "Bu süre bitmeden önce görüşmelerimizi olabildiğince hızlandırmak suretiyle bunu tekrar herhangi bir aksaklığa meydan vermeksizin istikrarlı bir şekilde devamı için gayretlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

'TEKNİK DÜZEYDE BİR TOPLANTI YAPILACAK'

Yarın yapılması planlanan toplantıya yönelik ise Akar, "Yarın yapmayı planladığımız bakan yardımcılarının toplantısı yerine teknik düzeyde bir toplantı yapılacak. Bakan yardımcılarının toplantısı öncesinde BM, Türkiye, Rusya, Ukrayna’dan teknik personelin katılacağı bir toplantının yapılmasının zarureti ortaya çıktı. Yarın bu toplantı yapılacak. Bu toplantının ardından da önümüzdeki hafta bakan yardımcılarının toplantısı söz konusu olacak" ifadelerini kullandı.

'TÜRK BANDRALI GEMİLERİN TAHLİYESİ GÜNDEME ALINACAK'

Bakan yardımcılarının yapacağı toplantının gündemine ilişkin de bilgi veren Akar, şöyle konuştu:

"Bir taraftan tahıl sevkiyatı görüşülürken diğer taraftan da orada kalan bazı Türk bandralı gemiler var. O gemilerin tahliyesi de gündeme alınacak. Bunların hepsini birlikte çalışarak bir gündem oluşturacağız ve bu gündemi de bakan yardımcıları görüşecek daha sonra karara bağlanacak. Özellikle Afrika’daki istikrara çok önemli katkısı olmasından dolayı tahıl girişiminin hızlı, güvenli ve planlı şekilde devam etmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Yarın teknik düzeydeki toplantı önümüzdeki hafta da bakan yardımcılarının toplantısıyla bu konunun planlı şekilde devam edeceğini değerlendiriyoruz."

Toplantıların yerine yönelik soruya, "Hem teknik toplantıyı hem bakan yardımcılarının toplantısını İstanbul’a planladık" yanıtını veren Akar, tahıl girişiminin süresinin uzatılıp uzatılmayacağına yönelik değerlendirmesinin sorulmasına üzerine ise "Görüşmelerden, konuşmalardan aldığımız izlenim bu çalışmaların olumlu şekilde sonuçlanacağı yönünde. Bunun için çalışıyor, buna gayret gösteriyoruz" dedi.