Geri Dön
Gündem Denizcilik Genel Müdürlüğü: Teyit mektubu vermesi beklenen 4 gemi bulunuyor

Denizcilik Genel Müdürlüğü: Teyit mektubu vermesi beklenen 4 gemi bulunuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege Denizi'nde uygun teyit mektubu vermediği için bekleyen ham petrol yüklü tanker bulunmadığını bildirdi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü: Teyit mektubu vermesi beklenen 4 gemi bulunuyor

Açıklamada, Boğaz'a yeni ulaşanlar dahil, teyit mektubu vermesi beklenen 4 gemi bulunduğu belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü, twitter hesabından Türk boğazlarından 'teyit mektubu' vererek geçen ham petrol yüklü gemilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, ham petrol yüklü tankerlerden, boğaz geçişlerinde teyit mektubu sunmaları uygulamasının rutin olarak sürdürüleceği belirtilerek, "1 Aralık 2022 tarihinden bu yana boğazlarımıza gelen ve teyit mektubu talep ettiğimiz ham petrol yüklü tankerlerin her birinin yük miktarı 90 ile 140 bin ton arasında değişmektedir. Bunlar, dünyada hizmette bulunan en büyük tankerlerdendir. Ülkemizin haklı talebi olan, sigorta teyit mektubunu vermediği için bekleyen ham petrol yüklü tankerlerden 26'sından 22'si uygun teyit mektubunu vermiştir. Bugün geçenlerle ile birlikte bunlardan 19'unun geçişi tamamlanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Teyit mektubu vermesi beklenilen, Boğaz'a yeni ulaşanlar dahil yalnızca 4 gemi olduğunun belirtildiği açıklamada, Marmara ve Ege Denizi'nde uygun teyit mektubu vermediği için bekleyen ham petrol yüklü tanker bulunmadığı aktarıldı. 

Açıklamada, "Muhataplarımızla yürüttüğümüz görüşmelerin Türk Boğazlarımızı koruyacak yeni uygulamamızın kabulü ile sonuçlanması ve deniz ticaretinin olağan akışı ile devam etmesi memnuniyet vericidir" denildi.