Geri Dön
Gündem YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti

YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin 'oyların yeniden sayılması', 'geçersiz oyların sayılması' ve 'seçimin yenilenmesi' yönündeki taleplerini reddetti.

YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde; Hatay'da AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, yüzde 44,48, CHP'nin adayı Lütfü Savaş yüzde 44,05 oy aldı. Öntürk'e önceki gün mazbatası verilirken, CHP YSK'ya başvurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dün YSK Başkanı Ahmet Yener ile görüşerek, 86 sayfalık itiraz dilekçesi sundu. Dilekçede, Hatay'da 'oyların yeniden sayılması', bu reddedilirse 'geçersiz oyların sayılması', bu da reddedilirse 'seçimin yenilenmesi' talep edildi. YSK, saat 14.00'te CHP'nin Hatay için yaptığı itiraz ile yine farklı seçim çevreleri için yapılan itirazları görüşmek toplandı. Toplantıda yapılan değerlendirme sonucu CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin talepleri reddedildi.

ARDAHAN, IĞDIR, BİTLİS İÇİN KARARLAR

Öte yandan AK Parti'nin Ardahan'da ve Iğdır'da seçimlerin yenilenmesi; Bitlis Tatvan'da ise oyların yeniden sayılması yönündeki talepleri reddedildi. Yeniden Refah Partisi'nin, Iğdır'ın Aralık ilçesinde seçimin yenilenmesine yönelik talebi de yine YSK tarafından reddedildi.

10 İLÇE VE NEVŞEHİR İÇİN RET

YSK; CHP'nin Yozgat'ın Boğazlıyan ve Aydın'ın İncirliova ilçelerinde seçimlerin yenilenmesi, DEM Parti'nin Ağrı'nın Hamur ilçesinde oyların yeniden sayılması, MHP'nin Kırşehir'in Mucur ilçesinde oyların yeniden sayılması, AK Parti'nin Aydın'ın Koçarlı ilçesinde oyların yeniden sayılması, MHP'nin Çorum'un Bayat ilçesinde oyların yeniden sayılması taleplerini reddetti. Ayrıca AK Parti'nin Nevşehir merkezde, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde ve Kırklareli'nin Üsküp ilçesinde oyların yeniden sayılması talepleri de reddedildi. MHP'nin Siirt'in Baykan ilçesi, Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi için yaptığı başvurular da reddedildi.