Son dakika Bolu Belediyesi Soruşturması haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bolu Belediyesi Soruşturması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bolu Belediyesi Soruşturması haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 28 bolu belediyesi sorusturmasi haberi bulunmuştur.
Bolu Belediyesi’ne yönelik ‘Hayalet Araç’ operasyonu: 22 gözaltı kararıBolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bazı çöp toplama araçlarının çalışmadığı günlerde çalışmış gibi gösterilerek yüklenici firmaya fazla ve yersiz ödeme yapıldığı iddiasıyla 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilere yönelik 7 ilde operasyon başlatıldı.
Bolu Belediyesi soruşturmasında Özel Kalem Müdürü Yıldız tutuklandıBolu Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 'Zimmet' ve 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlamasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden 11'i serbest bırakılırken, Bolu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özgür Nihat Yıldız tutuklandı.
Bolu Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, itiraz üzerine tutuklandıBolu Belediyesi’nde jandarma ekiplerince yapılan aramanın ardından gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine Cihan Tutal, Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız, jandarma ekipleri tarafından ikinci kez gözaltına alınarak tutuklandı.
Bolu Belediyesi'ne operasyon 4 gözaltıBolu Belediyesi’ne yönelik sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonda aralarında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’in de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.
Bolu Belediyesi'ne yönelik zimmet operasyonunda 5 şüpheli tutuklandıBolu Belediyesi iştiraklerine yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Boltartek Tarım Ürünleri ve Teknolojileri Şirketi Genel Müdürü Bahadır Acar, Köroğlu Organik ve Yöresel Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Çatladı ile birlikte Fatih Demiral, Uğur Şirin ve Bayram Turhan, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Bolu Belediyesi kooperatifine 'zimmet' operasyonu; 9 gözaltıBolu Belediyesi bünyesindeki S.S. Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi yöneticileri ve kooperatif ile ticari ilişkisi bulunan firmalar hakkında ‘zimmet’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı, 9 kişi gözaltına alındı.
Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: 10 gözaltıBolu Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Belediye Özel Kalem Müdürü Özgür Nihat Yıldız’ın da olduğu 10 kişi, ‘Zimmet’ ve ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından gözaltına alındı.
Tanju Özcan’a cinsel saldırı suçundan tahliyeBolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuklu Tanju Özcan, Bolu Belediyesi çalışanı Öznur Ç.’ye (33) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandığı soruşturma kapsamında tahliye edildi. Özcan’ın ‘İcbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında ise tutukluluk hali devam ediyor.
Tanju Özcan’ın şoförü tahliye edildiBolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuklu Tanju Özcan hakkında, belediye personeli Öznur Ç.’nin (33) savcılığa verdiği ek ifade sonrası tutuklanan Özcan'ın şoförü Suat Çelikcan, itirazın ardından tahliye edildi.
Tanju Özcan ile şoförü, yeni soruşturma kapsamında tutuklandıBolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuklu Tanju Özcan, hakkındaki belediye personeli Öznur Ç.’nin (33) savcılığa verdiği ek ifadenin ardından ‘Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı’ suçundan başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Özcan’ın şoförü Suat Ç. de tutuklandı.
Tanju Özcan hakkında, 'Nitelikli cinsel saldırı' soruşturmasıBolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuklu Tanju Özcan hakkında, belediye personeli Öznur Ç.’nin (33) savcılığa ifade verip şikayetçi olmasının ardından ‘Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı’ suçundan soruşturma başlatıldı.
‘Nefret ve ayrımcılık’ suçlamasıyla yargılanan Tanju Özcan: Suç işlediğimi düşünmüyorumBolu Belediye Başkanı iken yürütülen soruşturmalar kapsamında görevden alınan ve tutuklanan Tanju Özcan, kentte yaşayan sığınmacılara yönelik uygulamaları nedeniyle ‘Nefret ve ayrımcılık’ suçlamasıyla yargılandığı davada, “Herhangi bir suç işlediğimi düşünmüyorum. Ne yaptıysam Bolulu vatandaşlarımın huzur ve güvenliği için yaptım" dedi. Duruşma ertelendi.
Bolu Belediyesi'nde aramaBolu Belediyesi ve bağlı şirketlerinden Bol-Tur A.Ş.’ye jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri binada arama yapıyor.
Bolu Belediyesi’nde aramaBolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can’ın tutuklandığı ‘İcbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında sabah erken saatlerde belediye binasına gelen jandarma ekipleri tarafından arama yapıldı. Soruşturma kapsamında 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Tanju Özcan'ın müşteki ve sanık olduğu 'tehdit' ve 'şantaj' soruşturmasında iddianame kabul edildiBolu’da, ‘icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklu olan Tanju Özcan’ın müşteki ve sanık sıfatıyla yer aldığı ‘tehdit ve şantaj’ soruşturması kapsamında hazırlanan 13 sayfalık iddianame Bolu 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Özcan, Öznur Ç. isimli belediye çalışanına 'şantaj' yaptığı gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
Bolu Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Tuna Özcan olduBolu Belediye Meclisi'nde Tanju Özcan'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan seçimde CHP'nin adayı Mehmet Tuna Özcan, başkanvekili olarak seçildi.
'İrtikap' soruşturmasında gözaltına alınan Tanju Özcan tutuklandıBolu'da 'icbar suretiyle irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Başkan yardımcısı Süleyman Can mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
CHP’li Tanju Özcan soruşturmasındaki market yetkililerinin ifadeleri ortaya çıktıBolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmasının ardından zorla para alındığı iddiasıyla şikayetçi olan zincir market yetkililerinin ifadeleri ortaya çıktı. Zincir market yetkilileri ifadelerinde belediyenin kendilerinden reklam karşılığı ücret talep ettiklerini ve vermeyen marketlere denetimler yapılarak mühürlendiklerini iddia etti.
CHP’li Başarır: Türkiye bu tabloyu hak etmiyorCHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Bolsev Vakfı Bolu'nun 528 tane fakir çocuğuna sahip çıktığı için savcılık, başsavcılık soruşturma açıyor. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor” dedi.
Özgür Özel'den Tanju Özcan açıklamasıCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın gözaltına alınmasına ilişkin, “Tanju Özcan'a sorulan soru şu; Bir vakıf var. Vakfın tek işi öğrenciye burs vermek. Vakıf öğrencilere burs vermiş. Tanju Özcan'a da diyorlar ki 'Belediyeye gelenler vakfa da bağış yapıyorlarmış.' Tanju Özcan'ın şahsına bağış yapmıyorlarmış ya, Tanju Özcan'ın kursağından geçmiyormuş ya, cebine konmuyormuş ya, birileri gibi yüzde 20 alıp, 10'unu kendi, 10'unu yukarı yollamıyormuş ya. Tanju Özcan ne yapıyormuş? Bolu'daki iş insanları vakfa bağış yapmışlar, o vakıf da Bolu'nun fakir öğrencisine burs veriyormuş" dedi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındıBolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi, ‘icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında jandarma tarafından gözaltına alındı.
Bolu Belediyesi Soruşturması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.