Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği

Son dakika Gıda güvenliği haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gıda güvenliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gıda güvenliği haber sayfamızda...

Gıda Güvenliği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 990 gida guvenligi haberi bulunmuştur.
Uzmandan çorba otomatları için 'bakım ve temizlik' uyarısı
Uzmandan çorba otomatları için 'bakım ve temizlik' uyarısıDışarıda tüketilen besinler konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, çorba otomatlarının da gerekli temizlik ve güvenlik sağlanmadığı takdirde riskli olabileceğine dikkat çekiyor. Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı ve Gıda Mühendisi Nurten Sırma, çorba otomatlarında yapılan temizlik ve bakım eksiklerinin ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirterek, "Çorba otomatlarının sıcaklık kontrolünü yapacaklar ve bütün otomatların doğru temizliği yapılacak, kalıntı kalmayacak. Dışarıda bir yemekhaneden çorba alın çorbanın altında bir ısıtıcı hazne vardır, her zaman o çorbayı sıcak tutar ve bu riski azaltır ama şimdi otomatlarda o sıcaklık dengede tutulmuyorsa, sıcaklık riskli aralığa düşüyorsa, dolayısıyla o tehlikeli aralık üremeye sebebiyet verecek" dedi.
28.11.2025Video
Uzmandan çorba otomatları için 'bakım ve temizlik' uyarısı
Uzmandan çorba otomatları için 'bakım ve temizlik' uyarısıDIŞARIDA tüketilen besinler konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, çorba otomatlarının da gerekli temizlik ve güvenlik sağlanmadığı takdirde riskli olabileceğine dikkat çekiyor. Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı ve Gıda Mühendisi Nurten Sırma, çorba otomatlarında yapılan temizlik ve bakım eksiklerinin ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirterek, "Çorba otomatlarının sıcaklık kontrolünü yapacaklar ve bütün otomatların doğru temizliği yapılacak, kalıntı kalmayacak. Dışarıda bir yemekhaneden çorba alın çorbanın altında bir ısıtıcı hazne vardır, her zaman o çorbayı sıcak tutar ve bu riski azaltır ama şimdi otomatlarda o sıcaklık dengede tutulmuyorsa, sıcaklık riskli aralığa düşüyorsa, dolayısıyla o tehlikeli aralık üremeye sebebiyet verecek" dedi.
28.11.2025Gündem
Çanakkale’de izinsiz ve uygunsuz koşullarda et işleme faaliyeti gösteren işletme mühürlendi
Çanakkale’de izinsiz ve uygunsuz koşullarda et işleme faaliyeti gösteren işletme mühürlendiÇanakkale’de, mevzuata aykırı olarak uygunsuz koşullarda onaysız faaliyette bulunan et ve sakatat işleme tesisi mühürlenerek, 4 bin 860 kilogram çeşitli sakatat, 500 kilogram kırpıntı et ve 50 kilogram köfte imha edilmek üzere el konuldu.
26.11.2025Foto Galeri
Antalya'da son kullanma tarihi geçmiş 25 ton tavuk ürünü imha edildi
Antalya'da son kullanma tarihi geçmiş 25 ton tavuk ürünü imha edildiAntalya'nın Aksu ilçesinde 4 soğuk hava deposunda yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş 25 ton tavuk ürünü ele geçirildi. Zabıta tarafından toplanan ürünler imha edildi.
26.11.2025Gündem
Kantinden tatlı yiyen 8 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Kantinden tatlı yiyen 8 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldıBursa'da okul kantininde satılan profiterolü yiyen 8 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
25.11.2025Gündem
Bakan Yumaklı: Gıda güvenilirliği kırmızı çizgimizdir
Bakan Yumaklı: Gıda güvenilirliği kırmızı çizgimizdirTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Gıda güvenilirliği bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuda bugüne kadar taviz vermedik, bundan sonra da asla vermeyeceğiz" dedi.
25.11.2025Politika
Cezaevinde gıda zehirlenmesi şüphesi; 171 hükümlü hastaneye kaldırıldı
Cezaevinde gıda zehirlenmesi şüphesi; 171 hükümlü hastaneye kaldırıldıSakarya’nın Ferizli ilçesinde bulunan açık cezaevinde akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 171 hükümlü, gıda zehirlenmesi şüphesiyle kentteki hastanelere kaldırıldı.
22.11.2025Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: COP31'i önümüzdeki sene kasım ayında Türkiye'de düzenlemeyi planlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: COP31'i önümüzdeki sene kasım ayında Türkiye'de düzenlemeyi planlıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31'inci Taraflar Konferansı'nı (COP31) önümüzdeki sene kasım ayında Türkiye'de düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.
22.11.2025Politika
Kağıthane'de şikayet edilen iş yerlerine gıda denetimi
Kağıthane'de şikayet edilen iş yerlerine gıda denetimiKağıthane İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gıda zehirlenmeleri ve artan ihbarların ardından gıda üretimi ve tüketimi yapılan işletmelere denetim yapıldı. Denetimlerde hijyen kurallarına uymayan işletmelere eksiklerini tamamlamaları için 10 gün süre verildi.
20.11.2025Gündem
Gıda işletmelerine ses ve görüntü kaydı zorunluluğu; uzmanından doğru ekipman önerisi
Gıda işletmelerine ses ve görüntü kaydı zorunluluğu; uzmanından doğru ekipman önerisiProLife Güvenlik'in kurucusu Emrullah Korkmaz, İstanbul Valiliği kararına göre ilde yürürlüğe giren tüm gıda satış ve üretim işletmeleri için 24 saat boyunca kesintisiz ses ve görüntü kaydı alma zorunluluğuna ilişkin değerlendirme yaptı. Dün alınan kararın gıda işletmelerinde meydana gelen denetim eksikliğini gidermeye yardımcı olacağını söyleyen Korkmaz, "Üretim süreçlerinde şeffaflık hem tüketiciyi hem üreticiyi hem de personeli koruyacaktır. Ancak yeni düzenleme, işletmelerin mevcut güvenlik altyapılarını hızla yenilemesini zorunlu kılıyor. Doğru ekipman seçimi yapılmadığı takdirde uzun vadeli maliyetleri artabilir" dedi.
20.11.2025Gündem
Anahtar Parti Sözcüsü Geçen: Biz Kürt vatandaşlarımızı PKK’ya hiç değdirmedik
Anahtar Parti Sözcüsü Geçen: Biz Kürt vatandaşlarımızı PKK’ya hiç değdirmedikAnahtar Parti Sözcüsü Fuat Geçen, “Biz Kürt vatandaşlarımızı PKK’ya hiç değdirmedik. Kürt deyince PKK, PKK deyince Kürt anlayışına şiddetle karşı çıkan bir kadroyuz. Kürt vatandaşımızla Türkmen vatandaşımız arasında herhangi bir farkın olmadığını en bariz ve en net şekilde dile getiren Anahtar Parti kadrolarıdır, sayın genel başkanımızdır” dedi.
20.11.2025Politika
Gıda güvenliğine karşı uyaran Prof. Dr. Çopur: Tarladan çatala uzanan süreç doğru yönetilmeli
Gıda güvenliğine karşı uyaran Prof. Dr. Çopur: Tarladan çatala uzanan süreç doğru yönetilmeliTürkiye'de son günlerde artan gıda zehirlenmeleri, besin güvenliği tartışmalarını gündeme taşırken, uzmanından uyarı geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur (66), tüketicilere, gıdanın temini, muhafazası, tüketimi ve sağlıklı gıdaya nasıl ulaşılabileceğinin püf noktalarını anlattı. Gıda güvenliğinin tarladan başladığını söyleyen Prof. Dr. Çopur, "Gıda ürünlerinde tarladan çatala kadar olan süreç iyi yönetilmelidir. Tüketici öncelikle satın alma sürecini doğru yönetmelidir" dedi.
20.11.2025Gündem
İstanbul Valiliği'nde 'Gıda Güvenliği' toplantısı: 8 karar alındı
İstanbul Valiliği'nde 'Gıda Güvenliği' toplantısı: 8 karar alındıİstanbul Valiliği'nde 'Gıda güvenliği' toplantısı düzenlendi. Toplantıda gıda güvenliği ve halk sağlığının korunması amacıyla 8 karar alınırken Vali Gül, "2025 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 10 ay içerisinde 196 bin denetim yapıldı. Sağlıklı gıda ve konaklama alanında vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla yiyebileceği, içebileceği ve konaklayabileceği alanları sağlamak bizim görevimiz" dedi.
19.11.2025Gündem
'Kasaplar Odası'ndan 'gıda güvenliği' uyarısı
'Kasaplar Odası'ndan 'gıda güvenliği' uyarısıİzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, son dönemde toplu yemek alanlarında yaşanan gıda zehirlenmeleri ve bazı kasaplarda tespit edilen tek tırnaklı hayvan eti vakalarına ilişkin gıda güvenliği konusunda uyarılarda bulunarak, "Vatandaşlarımız uzun yıllardır bildiği, güvendiği yerlerden alışveriş yapsın. Küçük esnaf hala bu ülkenin direği" dedi.
18.11.2025Video
'Kasaplar Odası'ndan 'gıda güvenliği' uyarısı
'Kasaplar Odası'ndan 'gıda güvenliği' uyarısıİzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, son dönemde toplu yemek alanlarında yaşanan gıda zehirlenmeleri ve bazı kasaplarda tespit edilen tek tırnaklı hayvan eti vakalarına ilişkin gıda güvenliği konusunda uyarılarda bulunarak, "Vatandaşlarımız uzun yıllardır bildiği, güvendiği yerlerden alışveriş yapsın. Küçük esnaf hala bu ülkenin direği" dedi.
18.11.2025Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uçağın neden düştüğünü şeffaf bir şekilde paylaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uçağın neden düştüğünü şeffaf bir şekilde paylaşacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 askerin şehit olduğu uçak kazasına ilişkin, "Kaza kırım ekibimizin topladığı veriler ışığında ve kara kutunun incelenmesi neticesinde 20 canımızı şehit verdiğimiz elim hadisenin neden yaşandığını çok daha net görebileceğiz. Bunları da başta şehit yakınlarımız olmak üzere kamuoyumuzla şeffaf bir şekilde paylaşacağız" dedi.
17.11.2025Politika
Gıda zehirlenmelerine karşı uyarı
Gıda zehirlenmelerine karşı uyarıTarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından, son dönemde artan gıda zehirlenmelerine karşı uyarı yapıldı.
15.11.2025Gündem
'3 kişinin öldüğü zehirlenme vakası mikrobiyal kaynaklı olabilir'
'3 kişinin öldüğü zehirlenme vakası mikrobiyal kaynaklı olabilir'Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ulaş Kırım, İstanbul'a tatile gelen Almanya vatandaşı 4 kişilik Böcek ailesinden anne ve 2 çocuğunun gıda zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiği olayla ilgili vakanın mikrobiyal kaynaklı olabileceğini belirtip, "Tüketilen ürünün miktarının yanı sıra içerisinde barınan mikrobiyal yükün fazlalığı da önemli" dedi.
15.11.2025Video
Gıda Mühendisi Sırma: Uygun olmayan sıcaklıkta muhafaza edilen gıdalar bakteri üretir
Gıda Mühendisi Sırma: Uygun olmayan sıcaklıkta muhafaza edilen gıdalar bakteri üretirOrtaköy'de bir restoranda yedikleri yemeğin ardından gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan aileden anne ve 2 çocuk hayatını kaybetti. Ailenin yemek yediği öne sürülen restoran mühürlenirken, yiyecek aldıkları belirlenen 3 işletmeye yönelik de işlem yapıldı. Bunun üzerine tüketilen sokak yiyeceklerine ilişkin konuşan Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Ortam sıcaklığı dediğimiz 5 ile 60 derece arasındaki sıcaklık aralığı riskli bir aralıktır. Sokakta satılan gıdalar bu riskli aralıkta uzun süre toz toprağın altında, güneş ışığının altında, uygun olmayan sıcaklıkta muhafaza edilen gıdalar da zararlı, hastalık yapan bakteriler üretir. Onlar da üremekle kalmaz oraya toksin bırakır. Zehirlenmek için sebepler artıyor" dedi.
14.11.2025Gündem
‘Dünyada üretilen gıdanın üçte biri israf ediliyor’
‘Dünyada üretilen gıdanın üçte biri israf ediliyor’Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), ‘FAO Talks: Gençlerle Tarımı ve Gıdayı Konuşuyoruz’ etkinliğine ev sahipliği yaptı. Tarımdan tüketime kadar gıdada sürdürülebilirliğin konuşulduğu etkinliğe katılan Birleşmiş̧ Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, dünyada üretilen gıdanın üçte birinin israf edildiğini belirterek, ‘Bu israf edilen gıdanın dörtte biriyle sıfır açlık hedefine ulaşılabilir’ dedi.
14.11.2025Eğitim
Maden rehabilitasyon projesi kapsamında zeytin fidanları toprakla buluştu
Maden rehabilitasyon projesi kapsamında zeytin fidanları toprakla buluştuMuğla'nın Milas ilçesinde Türkiye’nin en büyük eski maden sahalarından biri olan Hüsamlar Rehabilitasyon Sahası'nı doğaya ve tarıma kazandırma projesi kapsamında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 300 yaşında zeytin ağacı toprakla buluşturulurken, 100 zeytin fidanı dikildi.
12.11.2025Video
Maden rehabilitasyon projesi kapsamında zeytin fidanları toprakla buluştu
Maden rehabilitasyon projesi kapsamında zeytin fidanları toprakla buluştuMuğla'nın Milas ilçesinde Türkiye’nin en büyük eski maden sahalarından biri olan Hüsamlar Rehabilitasyon Sahası'nı doğaya ve tarıma kazandırma projesi kapsamında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 300 yaşında zeytin ağacı toprakla buluşturulurken, 100 zeytin fidanı dikildi.
12.11.2025Gündem
Taklit-tağşiş gıdalar listesine 3 yeni ürün eklendi
Taklit-tağşiş gıdalar listesine 3 yeni ürün eklendiTarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Listeye 3 yeni ürün daha eklendi.
11.11.2025Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığından ekim ayında 125 bin 572 gıda denetimi
Tarım ve Orman Bakanlığından ekim ayında 125 bin 572 gıda denetimiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ekim ayında yurt genelinde 125 bin 572 gıda denetimi gerçekleştirdiklerini, uygunsuzluk tespit edilen 2 bin 125 işletmeye idari yaptırım ve 157 milyon 882 bin 731 lira para cezası uygulandığını duyurdu.
4.11.2025Gündem
Prof. Dr. Hecer: Türkiye’de hastalıkların yüzde 61’i, hayvandan insana bulaşan hastalıklardan oluşuyor
Prof. Dr. Hecer: Türkiye’de hastalıkların yüzde 61’i, hayvandan insana bulaşan hastalıklardan oluşuyorKıbrıs Batı Üniversitesi Rektörü Veteriner Hekim Prof. Dr. Canan Hecer, “Bugün Türkiye’de hastalıkların yaklaşık yüzde 61’i zoonoz, yani hayvandan insana bulaşan hastalıklardan oluşuyor. Şap, sığır vebası gibi hastalıklar buna örnek ve insanlar için de ciddi bir tehdit oluşturuyor” dedi.
3.11.2025Video

Benzer Haber Etiketleri

gıda güvenliğisağlıkçorba otomatlarıhızlı tüketimTarım ve Orman Bakanlığı

Gıda Güvenliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.