Son dakika gıda zehirlenmesi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda zehirlenmesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda zehirlenmesi haber sayfamızda...
Isparta Valiliği: 266 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu
Isparta Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yalvaç ilçesindeki öğrenci yurdunda yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvuran öğrenci sayısının 266 olduğu belirtildi. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu, olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığı açıklandı.
Isparta'da KYK yurdundaki 117 kız öğrenci, yemekten zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu
Isparta’da, Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi’nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Bediüzzaman Said Nursi Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 117 öğrenci, akşam yemeğinden sonra mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikayetler sebebiyle hastaneye başvurdu. Öğrencilerin tamamı acil servislerde tedavi edilerek yurtlarına geri dönerken, valilik olayla ilgili olarak Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli soruşturma başlattığını açıkladı.
Anne ve kızının öldüğü ilaçlama soruşturmasında 3 kişiye iddianame
Ankara'da, Türkan Sabancılar ile 10 yaşındaki kızı Elif Sude Sabancılar'ın ölümüne yol açan apartmandaki haşere ve tahtakurusu ilaçlamasıyla ilgili ilaçlamayı yapan İbrahim Çatuk hakkında 23 yıl 6 ay, onun üvey oğlu Burak Akça ile ev sahibi Ramadan Abass Aden hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
Türk bilim insanları gıda zehirlenmesini önleyecek sensör geliştirdi
Koç Üniversitesi Biyoentegre Mikrocihazlar Laboratuvarı araştırmacıları, gıdaların tazeliğini cep telefonundaki bir uygulama ile anında gösterebilecek bir sensör geliştirdi. Dr. Levent Beker ve Dr. Emin İstif'in ekibiyle yürüttüğü ve TÜBİTAK tarafından da yaklaşık 500 bin TL'lik iki ayrı fon ile desteklediği sensörle ilgili çalışmanın makalesi, dünyanın en önemli bilim dergilerinden Nature'da da yer aldı. Buna göre et, tavuk, balık gibi ürünlerin paketinin içine yerleştirilen yaklaşık 50 kuruş büyüklüğündeki minik bir çip üzerinde yer alan sensör, cep telefonu tarafından da algılanıyor ve telefona yüklenen bir uygulama ile tek bir tuşa basarak etin tüketim açısından tehlikeli olup olmadığı saniyeler içinde anlaşılabiliyor.
'Konserve hazırlarken ölümcül bakteriden kurtulmak için basınçlı düdüklü tencere kullanın'
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, konserve hazırlarken oluşabilecek clostridium botulinum bakterisinin ölümcül olabileceğini belirterek, “Bundan kurtulabilmek için 121 derecede minimum 20 dakika boyunca sterilizasyon işlemini gerçekleştirip içerisindeki tüm mikroorganizmalardan kurtulduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Basınçlı düdüklü tencere, yani konserve için özel düdüklü tencereleri kullanmamız gerekiyor" dedi.
'Konserve hazırlarken ölümcül bakteriden kurtulmak için basınçlı düdüklü tencere kullanın'
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, konserve hazırlarken oluşabilecek clostridium botulinum bakterisinin ölümcül olabileceğini belirterek, “Bundan kurtulabilmek için 121 derecede minimum 20 dakika boyunca sterilizasyon işlemini gerçekleştirip içerisindeki tüm mikroorganizmalardan kurtulduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Basınçlı düdüklü tencere, yani konserve için özel düdüklü tencereleri kullanmamız gerekiyor" dedi.
Düğünde yemekten zehirlenen 30 kişi hastaneye kaldırıldı
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde düğün evinde yedikleri yemeğin ardından gıda zehirlenmesi belirtileri nedeniyle ambulanslarla hastaneye sevk edilen 30 kişi tedavi altına alındı.
Gıda Zehirlenmesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.