Son dakika HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 86 hdp diyarbakir milletvekili semra guzel haberi bulunmuştur.
Eski HDP'li vekil Semra Güzel, 8 yıl 9 ay ceza alıp, tahliye edildiEski HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel'in, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklu yargılandığı davada karar açıklandı. Güzel'e ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 8 yıl 9 ay hapis cezası verilerek tahliyesine hükmedildi.
DEM Parti heyeti, YüksekdaÄŸ ile görüÅŸmek için cezaevindeHalkların EÅŸitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan ile Mardin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı görevinden uzaklaÅŸtırılan Ahmet Türk, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde tutuklu bulunan eski HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen Yüksekdağ’ı ziyaret etmek için Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na geldi.
15 yıl hapisle yargılanan HDP'li Semra Güzel: Gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedikEski Diyarbakır milletvekili HDP'li Semra Güzel'in, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davaya devam edildi. SEGBİS ile katıldığı duruÅŸmada söz verilen Güzel, "Gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik" dedi. Güzel'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.
AK Parti'li Yazıcı: 3 maddelik teklife karşı çıkılacak argüman yokAK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtü düzenlemesine iliÅŸkin Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini de kapsayan 3 maddelik teklifle ilgili, "Kimsenin karşı çıkacağı ortada bir argüman yok. Dolayısıyla ben önünde sonunda Meclis’teki bütün partiler muhakeme yaparak bu teklifin Meclis’ten geçmesi yönünde oy kullanacakları, referanduma gerek kalmaksızın anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifinin yasalaÅŸacağı kanısındayım" dedi.
Elektrik piyasasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildiTBMM Genel Kurulu, 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 21 Aralık 2022'deki birinci bölümünde 7 maddenin kabul edilmesinin ardından kalan maddelerin görüşülmesi için Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bugün toplandı. Genel Kurul’da görüşülen ve oylamaya sunulan torba kanun teklifinin tüm maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi.
HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliÄŸi düÅŸürüldüPKK'lı teröristle fotoÄŸrafları ortaya çıktıktan sonra yurt dışına kaçmak isterken yakalanıp tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliÄŸi, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada, 'devamsızlık' gerekçesiyle düşürüldü.
TBMM Genel Kurulu'nda torba kanun teklifi görüÅŸüldüTBMM Genel Kurulu, 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesi için Meclis BaÅŸkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç baÅŸkanlığında toplandı. Torba kanun teklifinin görüşüldüğü Genel Kurul'a yarın devam edilecek.
Semra Güzel için TBMM'de Hazırlık Komisyonu kurulduTBMM Anaya ve Adalet Karma Komisyonu'nda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliÄŸinin düşürülmesi talebiyle, Genel Kurul devamsızlık raporunun görüşülmesi için Hazırlık Komisyonu kuruldu.
HDP'li Güzel hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianameAnkara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, öldürülen PKK'lı teröristle fotoÄŸrafları ortaya çıktıktan sonra TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlığı kaldırılan ve yurt dışına kaçmak isterken yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında 'terör örgütü üyeliÄŸi' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
Semra Güzel'in yakalandığı operasyonda 'fuhuÅŸ' detayıHDP'li Semra Güzel'in, yakalandığında yanında bulunan F.D.'nin, insan kaçakçısı C.T. ile irtibat kurması üzerine Milli İstihbarat TeÅŸkilatı (MİT) tarafından takibe alındığı ve fuhuÅŸ yaptığı kadına yurt dışına gideceÄŸini söylediÄŸinin tespit edilmesiyle operasyonun gerçekleÅŸtirildiÄŸi ortaya çıktı.
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel tutuklandıPKK'lı teröristle fotoÄŸraflarının ortaya çıkması sonrası dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkındaki yakalama kararı neticesinde dün yakalanan HDP Milletvekili Semra Güzel, SEGBİS ile baÄŸlantı kurulan Ankara Sulh Ceza HâkimliÄŸince tutuklandı. Adliye önünde açıklama yapan HDP Grup BaÅŸkan Vekili Hakkı Saruhan Oluç, “İki fezleke için dokunulmazlığı kaldırılmış olan vekilimize yönelik bu davranış asla kabul edilemez" dedi.Â
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'e tutuklama talebiDokunulmazlığı kaldırılan ve 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında 5 ay önce yakalama kararı çıkartılan bunun neticesinde de dün yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, tutuklama talebiyle Sulh Ceza HakimliÄŸi'ne sevk edildi.
Semra Güzel adliyeye getirildiHDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından, ÇaÄŸlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Semra Güzel, Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi (SEGBİS) ile Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na baÄŸlanarak ifade verecek.
Hdp Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili olan tüm haber baÅŸlıklarını ÅŸu an bulunduÄŸunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber baÅŸlıklarına tıklayabilir, daha eski geliÅŸmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.