Son dakika kebap haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kebap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kebap haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 367 kebap haberi bulunmuştur.
Metin Öztürk: Berbat bir hakem böyle bir maça verilerek ödüllendirildiGalatasaray 2’nci Başkanı Metin Öztürk, “Biliyorsunuz Arda Kardeşler’in hakemliği Trabzon’daki bir pozisyondan dolayı bitirildi. Beşiktaş maçında sanırım, Sallai’nin gittiği pozisyondu, aynı pozisyonda oyunu durdurdu. Bu kadar berbat bir hakem. Bu kadar berbat bir hakem, böyle bir maça verilerek ödüllendirildi. Yazıklar olsun” dedi.
İncili Gastronomi Rehberi 2025-2026 Ödül Töreni yapıldıTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni The Ritz-Carlton, Istanbul’da gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle bir yılı aşkın süre boyunca titizlikle ve şeffaflıkla değerlendirilen restoranlara 4 ve 5 ‘İnci’leri takdim edildi. ‘Asırlık Mekanlar’a plaketleri sunulurken ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Onur Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
Bakan Bayraktar: Petrol ve doğal gazda tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştıkEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Tüm arama ve üretim çalışmalarımızın sonucu olarak petrol ve doğal gazda tarihimizin en yüksek üretim seviyelerine ulaştık. Yurt içi ve yurt dışında günlük toplam 180 bin varil üretim gerçekleştiriyoruz. Bu üretimle her gün yaklaşık 7 milyon aracın yakıt ihtiyacını kendi petrolümüzle karşılayabiliyoruz. Ayrıca, petrol üretiminin her aşamasını yerlileştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde son günAdana’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, son gününde de ilgi gördü. Festivalde üniversite arkadaşlarını ağırlayan İkbal Özlem Arıoğlu, “İstanbul, Ankara, İzmir ve Aksaray’dan arkadaşlarım geldi. En çok Adana kebabını yediler. Şırdan ve halka tatlıyı denediler. Böyle bir festivalde birlikte olmaktan çok mutlu olduk. Önümüzdeki yıl daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.
Adana Lezzet Festivali'ne 2'nci gününde yoğun ilgiAdana Valiliği'nin ev sahipliğinde 'Kuşaktan Kuşağa' temasıyla düzenlenen 9'uncu Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 2'nci gününde de yoğun ilgi gördü. Yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce ziyaretçi, festivalde Adana lezzetlerini tatma imkanı buldu.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldıBu yıl 9’uncu kez düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı, İstanbul'da yapıldı. ‘Kuşaktan Kuşağa’ temasıyla gerçekleştirilecek festivalde lezzet tutkunlarını bekleyen sürprizler ve yapılacak etkinlikler basın mensuplarıyla paylaşıldı.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldıBu yıl 9’uncu kez düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı, İstanbul'da yapıldı. ‘Kuşaktan Kuşağa’ temasıyla gerçekleştirilecek festivalde lezzet tutkunlarını bekleyen sürprizler ve yapılacak etkinlikler basın mensuplarıyla paylaşıldı.
9'uncu Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde 1 milyon katılımcı bin ton et tüketecekAdana’da 10-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek geleneksel 9’uncu Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde 1 milyon kişinin ağırlanması ve bin ton et tüketilmesi hedefleniyor. Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, “Festivalin hazırlıkları son hızla devam ediyor. 30 Ekim’de Semerkant’ta gerçekleştirilecek etkinlik ile Adana’nın ‘Gastronomi Kenti’ olduğu tescil edileceği için bu festival bizim için çok daha büyük önem taşıyor” dedi.
9'uncu Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde 1 milyon katılımcı bin ton et tüketecekAdana’da 10-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek geleneksel 9’uncu Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde 1 milyon kişinin ağırlanması ve bin ton et tüketilmesi hedefleniyor. Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, “Festivalin hazırlıkları son hızla devam ediyor. 30 Ekim’de Semerkant’ta gerçekleştirilecek etkinlik ile Adana’nın ‘Gastronomi Kenti’ olduğu tescil edileceği için bu festival bizim için çok daha büyük önem taşıyor” dedi.
SunExpress, uçak içi menüsünü yenilediTürk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, uçak içi menüsünü yeniledi. Türk ve dünya mutfağından sevilen tatların yanı sıra vejetaryen ve vegan alternatiflerin de yer aldığı yeni menü, tüm SunExpress uçuşlarında yolcularla buluşuyor.
Vodafone Freezone 5G Kıtalararası Brawl Stars Turnuvası’nda şampiyon Döner Kebap takımıVodafone FreeZone, ana sponsoru olduğu FUT Esports iş birliğiyle, kıtalararası Brawl Stars turnuvası düzenledi. Toplam 700’ün üstünde takım ve 2 binin üzerinde oyuncunun katılımıyla gerçekleşen Vodafone FreeZone 5G Kıtalar Arası Brawl Stars Turnuvası’nın birincisi Döner Kebap takımı oldu. Turnuvanın çeyrek final, yarı final ve final etapları, test izni kapsamında Vodafone 5G üzerinden Beşiktaş-Üsküdar vapur hattında FreeZone teknesinde oynandı.
Tokat kebabı için bin kilometre yol geliyorlarTokat'ın coğrafi işaret tesciliyle dünya lezzet haritasına adını yazdıran 'Tokat kebabı', özellikle il dışından gelenlerden ilgi görüyor. Kebap ustası Efe Furkan Yılmaz, "Tokat kebabı için bin kilometre öteden geliyorlar" dedi.
Tokat kebabı için bin kilometre yol geliyorlarTokat'ın coğrafi işaret tesciliyle dünya lezzet haritasına adını yazdıran 'Tokat kebabı', özellikle il dışından gelenlerden ilgi görüyor. Kebap ustası Efe Furkan Yılmaz, "Tokat kebabı için bin kilometre öteden geliyorlar" dedi.
Meşealtı Otantik Kahvaltı&Kebap Bodrum’da kapılarını açtıDoğanın kalbinde yeni lezzet durağı Meşealtı Otantik Kahvaltı & Kebap Bodrum'da 30 Mayıs'ta misafirlerini ağırlamaya başladı. İşletme sahibi Merih Gözen, "Biz Meşealtı'nda sadece yemek sunmuyoruz; anılar, sohbetler ve huzurlu anlar sunuyoruz. Misafirlerimizin her ziyarette kendini evinde hissedeceği bir ortam yaratmak en büyük arzumuzdu. Bodrum'un doğasına, Türk mutfağının köklerine ve zamansız lezzetlere duyduğumuz saygıyla yola çıktık" dedi.
Yemeksepeti, ‘Türkiye’nin Keyif Haritası’nı açıkladıYemeksepeti, Türk halkının keyif anlayışını ve ‘iyi hissetme’ dinamiklerini mercek altına alan ‘Türkiye'nin Keyif Haritası’ araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırma sonucunda, toplum için soyut mutluluk ideallerinden ziyade, günlük yaşamdaki basit anların, özgürlük hissinin ve sevdikleriyle geçirilen zamanın öncelikli keyif kaynağı olduğu aktarıldı.
Oleksandr Zubkov: Kariyerim boyunca hep zirve için oynadım, burada da bu geleneği sürdürmek istiyorumTrabzonspor’un yeni transferlerinden Ukraynalı oyuncu Oleksandr Zubkov, "Trabzonspor’un büyük bir kulüp olduğunu duymuştum. Şampiyon olduklarını da biliyordum, bu da kulübün büyük hedefleri olduğunu gösteriyor. Kariyerim boyunca hep zirve için oynadım ve bu beni mutlu eden bir şey. Burada da bu geleneği sürdürmek istiyorum" dedi.
Kebabı ile ünlü Adana'ya 'tescilli toz şalgam’Adana kebabının yanında sıkça tüketilen kentin simge içeceği şalgamın, akademisyenler tarafından toz hali geliştirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten ve ekibinin dondurarak kurutma yöntemiyle elde ettiği toz şalgam ile içeceğin hiçbir katkı maddesine ihtiyaç duyulmadan raf ömrü uzatıldı. Başka kentlere giderken rahatlıkla taşıma kolaylığı da getiren bu ürün, fiziksel, kimyasal ve duyusal bakımdan fermente şalgam suyundan herhangi bir farkı olmadığı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belirlenerek, tescillendi.
Kebabı ile ünlü Adana'ya 'tescilli toz şalgam’Adana kebabının yanında sıkça tüketilen kentin simge içeceği şalgamın, akademisyenler tarafından toz hali geliştirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten ve ekibinin dondurarak kurutma yöntemiyle elde ettiği toz şalgam ile içeceğin hiçbir katkı maddesine ihtiyaç duyulmadan raf ömrü uzatıldı. Başka kentlere giderken rahatlıkla taşıma kolaylığı da getiren bu ürün, fiziksel, kimyasal ve duyusal bakımdan fermente şalgam suyundan herhangi bir farkı olmadığı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belirlenerek, tescillendi.
Kebap ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.