Son dakika lezzet haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 801 lezzet haberi bulunmuştur.
HOPİ ve CarrefourSA’dan iş birliğiKişiselleştirilmiş kampanya platformu Hopi, 61 ilde bin 100’den fazla mağazası olan Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA ile iş birliğine imza attı. Bu kapsamda müşteriler, Hopi uygulamasıyla, CarrefourSA mağazalarından yaptıkları alışverişlerde paracık kazanabiliyor ve Paracık ile ödeme yapabiliyor.
Ünlü şeflerden Kıbrıs’ta lezzet düetiElexus Hotel & Resort & Spa tarafından Kıbrıs’ın ürünlerini ve yerel lezzetlerini tanıtmak amacıyla başlatılan ‘Şeflerin Düeti’ etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi. Etkinlikte Executive Şefi Veli Bayraktar ve ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya, Akdeniz coğrafyasında yer alan geleneksel tatları modern dokunuşlarla buluşturarak katılımcıların beğenisine sundu.
CarrefourSA ‘Lezzet Arası’ yatırımlarına Adana’yı eklediCarrefourSA, müşterilerine, market fiyatına restoran deneyimi yaşatmak amacıyla 2017 yılında Lezzet Arası restoranlarını hayata geçirmişti. Şirket bu yatırımlarına Adana ile bir yenisini daha eklediğini duyurdu.
Kültür Yolu Festivali'nin 6'ncı durağı Van olduVan Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla başladı. Türkiye'nin turizm değerine dikkat çeken Bakan Ersoy, "Dünya Turizm Örgütü, Türkiye'nin ilk 5 turizm ülkesinden biri olduğunu verilerle ortaya koymaktadır. Artık turizmin liderlik yarışında değişmez bir aktör konumundayız" dedi.
Türkiye'nin 'baklava haritası' çıkarıldı: Soğuk ve fıstıklı baklava ilk sıradaTürkiye'de bayramlarla özdeşleşmiş bir tatlı olan baklavayla ilgili sipariş trendleri açıklandı. Nisan 2023'ten bu yana Yemeksepeti üzerinden sipariş edilen baklava çeşitleri arasında Soğuk baklava, fıstıklı baklava, cevizli baklava ve midye baklava en çok tercih edilenler oldu.
Kurban etini öğle saatlerinde tüketinKurban Bayramı'nı sağlıklı geçirmenin yollarını açıklayan Prof. Dr. Esin Korkut, “Sindirim açısından kırmızı et öğle saatlerinde yenmelidir. Et iyi bir protein kaynağıdır fakat ekstra olarak yağ ve kolesterol de içerir. Bu yüzden kendi yağında pişirmeye özen gösterilmelidir. Ete ekstra yağ eklenmemelidir. Et ile birlikte C vitamininden zengin salata tüketmek demir emilimini artırır. Bol su içilmeli, gazlı içecek yerine soda, ayran ve bitki çayları tercih edilmelidir" dedi.
‘CarrefourSA Bayilik Buluşmaları’ başladıSabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, bayilik buluşmalarıyla farklı illerdeki küçük esnaf ve girişimcilerle bir araya geliyor. Bayilik Buluşmaları ziyaretinin ilkini Adana ve çevre illerinde başlattıklarını ve yıl boyunca bu ziyaretlerin devam edeceğini söyleyen CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, “Adana’daki potansiyel bayilerimizle bölgede yerel istihdama ve ekonomiye katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi. Küçük ve orta ölçekli esnafla girişimcilere, CarrefourSA güvencesiyle ticaret yapma imkânı sunduğu bayilik sisteminde 425 bayiye ulaşan CarrefourSA, Türkiye’nin dört bir yanında esnaf ve girişimcilerle büyümek için Bayilik Buluşmaları’na başladı. Bayilik Buluşmaları’nın ilk ayağı ise Adana ve çevre illerden katılımla gerçekleşti. Adana M1 CarrefourSA Hiper Lezzet Arası’nda gerçekleşen buluşmada CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, potansiyel bayi ve girişimcilerle bir araya gelerek CarrefourSA’nın bayilik sisteminden ve yatırımlarından bahsetti.
Gold Harvest’in üç ürünü Superior Taste Award’ın ‘sıradışı ürünler’ kategorisinde yerini aldıKuruyemiş, kuru meyve ve cips üreticisi Gold Harvest, Master Nut Leblebi Ezmesi ve Master Nut Ballı Mısır Cipsiyle Belçika merkezli Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (International Taste Institute) tarafından dünyanın önde gelen şef ve sömeliyelerince gerçekleştirilen tat değerlendirmesinde (Superior Taste Award), 91.8 puanla üç yıldız alarak ‘Sıradışı ürünler’ kategorisinde yerini aldı.
Tadelle Antep fıstıklı çikolata, ‘Superior Taste Award’ta iki yıldızın sahibi olduTadelle’nin yeni ürünü Antep fıstıklı çikolata, ‘Superior Taste Award’ta (Lezzet Ödülü) iki yıldız aldı. 200'den fazla profesyonel şef ve sömeliyeden oluşan jüri tarafından test edilen Tadelle Antep fıstıklı çikolata, jürinin yüzde 90’ının beğenisini kazandı.
Bakan Ersoy: Kültür Yolu Festivali, Türkiye'nin uluslararası bir markasıdırKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kültür-sanat adına ne varsa tek bir çatı altında topladığımız Türkiye Kültür Yolu Festivali ise dünyanın en kapsamlı ve en büyük festivali olarak artık Türkiye’nin uluslararası bir markasıdır" dedi.
“Kalp- damar hastaları yağ içeriği düşük sütleri tüketmeli”Sütlerin bileşiminin hayvanın türüne, beslenmesine, yetiştiği yere bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini belirten Diyetisyen Edanur Usta, “Kalp- damar hastalığı olan, kan yağları yüksek seyreden ve ileri derece obezitesi olan bireylerin manda, koyun gibi sütlerin yerine, yağ içeriği daha düşük olan yarım yağlı inek sütü, keçi sütü gibi kaynaklar tercih etmeleri gerekir” dedi.
Bitlis'te dededen kalma yöntemlerle imece usulü çeltik ekimiBitlis'te yüzyıllardır geleneksel yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. Çiftçiler düz arazilerle traktörle, engebeli arazilerde ise insan gücüyle hazırlanan çeltik tarlalarında imece usulüyle bir araya gelerek, küreklerle çeltik havuzları oluşturarak ekime başladı.
Bakan Ersoy: Amacımız gastronomi turizminde lider destinasyonlar arasında yer alabilmekKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 4. Global Gastro Ekonomi Zirvesi'ne katıldı. Zirvede bir konuşma yapan Bakan Ersoy "Ülkemizin turizm geliri 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 12 artarak yaklaşık 56 milyar dolar olmuş; toplam gelir içerisindeki yeme-içme harcaması yüzde 19 oranında artmıştır" dedi.
Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldiGASTRONOMİ ve müziği bir araya getiren Foodiefest etkinliği kapılarını açtı. ‘Önce yemek sonra müzik’ konseptiyle düzenlenen etkinlik ile katılımcılar hem müzik hem de gastronomi festivalini bir arada deneyimledi. Festivalde Cem Yenel, Melis Fis, Ayhan Sicimoğlu, Buray ve Köfn grubu sahne aldı.
Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldiGASTRONOMİ ve müziği bir araya getiren Foodiefest etkinliği kapılarını açtı. ‘Önce yemek sonra müzik’ konseptiyle düzenlenen etkinlik ile katılımcılar hem müzik hem de gastronomi festivalini bir arada deneyimledi. Festivalde Cem Yenel, Melis Fis, Ayhan Sicimoğlu, Buray ve Köfn grubu sahne aldı.
Şekercibaşı'nın tatlı barlı mağazası İstiklal Caddesi'nde Geleneksel Türk tatlıcılığın öncülerinden, 1777’den beri varlığını sürdüren ve Türkiye’nin en eski markalarından biri olan Ali Muhiddin Hacı Bekir’in İstiklal Caddesi’ndeki ikonik tasarımlı yeni mağazası ziyaretçilerine kapılarını açtı. Osmanlı’da sarayın ‘şekercibaşı’ ünvanını verdiği ve Türk lokumunu bugünkü haline getiren Ali Muhiddin Hacı Bekir’in geçmişin izlerini taşıyan yeni mağazasında, gün yüzüne çıkmamış aileye ait eski belge, şekerlemeler ve fotoğraflar yer alıyor. Mağazanın alt katında ise Japonların sushi barından esinlenerek tasarım sürecine dahil edilen bir tatlı barı yer alıyor.
Şekercibaşı'nın tatlı barlı mağazası İstiklal Caddesi'ndeGeleneksel Türk tatlıcılığın öncülerinden, 1777’den beri varlığını sürdüren ve Türkiye’nin en eski markalarından biri olan Ali Muhiddin Hacı Bekir’in İstiklal Caddesi’ndeki ikonik tasarımlı yeni mağazası ziyaretçilerine kapılarını açtı. Osmanlı’da sarayın ‘şekercibaşı’ ünvanını verdiği ve Türk lokumunu bugünkü haline getiren Ali Muhiddin Hacı Bekir’in geçmişin izlerini taşıyan yeni mağazasında, gün yüzüne çıkmamış aileye ait eski belge, şekerlemeler ve fotoğraflar yer alıyor. Mağazanın alt katında ise Japonların sushi barından esinlenerek tasarım sürecine dahil edilen bir tatlı barı yer alıyor.
Türk halkının yüzde 88,3’ü kafe ve restoran fiyatlarını çok yüksek buluyorTürkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla Kafe ve Restoran Fiyatları Algı Araştırması gerçekleştirildi. Buna göre araştırmaya katılanların yüzde 88,3’ü kafe ve restoran fiyatlarını oldukça yüksek bulurken, yüzde 82,1’i kafe ve restoran işletmecilerinin enflasyonu bahane ederek fiyat yükselttiklerini ve bunu fırsatçılığa çevirdiklerini düşünüyor.
Bizim Yağ ve SuperFresh’ten herkes için erişilebilir mutfak deneyimiKerevitaş çatısı altında faaliyet gösteren Bizim Yağ ve SuperFresh herkes için erişilebilir markalar olma hedefiyle yeni bir iş birliğine adım attı. Bizim Yağ’ın tarifleri ve SuperFresh’in ürün içerikleri ile pişirme yöntemleri BlindLook uygulaması üzerinden görme engellilerin erişimine sunuldu.
Çölyak Vakfı 1’inci yaşını glütensiz gala yemeği ile kutladıTürkiye’de glütensiz beslenmeyi yaygınlaştırmak, çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve ihtiyacı olan çölyaklı ailelere destek olmak amacıyla kurulan Çölyak Vakfı, 1’inci yaşını özel hazırlanan glütensiz gala yemeği ile kutladı.
Çölyak Vakfı 1’inci yaşını glütensiz gala yemeği ile kutladıTürkiye’de glütensiz beslenmeyi yaygınlaştırmak, çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve ihtiyacı olan çölyaklı ailelere destek olmak amacıyla kurulan Çölyak Vakfı, 1’inci yaşını özel hazırlanan glütensiz gala yemeği ile kutladı.
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.