Lezzet

Lezzet

Son dakika lezzet haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzet haber sayfamızda...

Lezzet

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 895 lezzet haberi bulunmuştur.
Bakan Ersoy: Türkiye Kültür Yolu Festivali, dünyanın en kapsamlı festivali konumuna geldi
Bakan Ersoy: Türkiye Kültür Yolu Festivali, dünyanın en kapsamlı festivali konumuna geldiKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye Kültür Yolu Festivali, yıldan yıla amaçlarına hakkıyla hizmet ederek kültür ve tarihimizin ihya edildiği, sanatın ve sanatçının desteklendiği ve bu büyük değerlerin ortak paydasında milyonlarca vatandaşımızın birlik ve beraberlik içinde buluştuğu dünyanın en kapsamlı festivali konumuna gelmiştir" dedi.
17.05.2025Politika
‘Türk mutfağı sadece lezzet değil, köklü bir kültürün sofraya yansımasıdır’
‘Türk mutfağı sadece lezzet değil, köklü bir kültürün sofraya yansımasıdır’Şef Onur Karaçay, Türk mutfağına ilişkin değerlendirmelerini paylaşırken, gastronominin hem otellerin hem de bölgelerin referans noktası olduğunu belirtti. Karaçay, “Türk mutfağı sadece lezzet değil, köklü bir kültürün sofraya yansımasıdır. Yurt dışında görev yaptığım her mutfakta Türk mutfağını tanıtmak benim için bir sorumluluk olduğu kadar, gurur kaynağı da oldu” dedi.
16.05.2025Kültür&Sanat
Yunus Emre Enstitüsü, Romanya'da dostluk, kültür ve lezzet pikniği düzenledi
Yunus Emre Enstitüsü, Romanya'da dostluk, kültür ve lezzet pikniği düzenlediRomanya devlet okullarında Türkçe öğrenen öğrenciler için Yunus Emre Enstitüsü tarafından dostluk, kültür ve lezzet pikniği düzenledi.
Kakava ateşi öncesi Edirne'ye akın
Kakava ateşi öncesi Edirne'ye akınUnesco İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan, 'baharın habercisi' olarak nitelenen Kakava-Hıdırellez Şenlikleri için binlerce kişi Edirne'ye geldi. Bugün yakılacak Kakava ateşi öncesi kente gelenler, birçok noktada yoğunluk oluşturdu.
5.05.2025Video
McVitie's Çikolatalı Digestives 100'üncü yılını kutluyor
McVitie's Çikolatalı Digestives 100'üncü yılını kutluyorYıldız Holding'in global atıştırmalık şirketi pladis'in markası McVitie's Çikolatalı Digestives, 100'üncü yaşını özel etkinliklerle kutladı. McVitie's Çikolatalı Digestives'in, 2024 yılında 80 milyon paketi aşan satış adedi ve 158 milyon pounda yaklaşan satış rakamı elde ettiği İngiltere'nin markalı bisküvi kategorisindeki en çok satan ürünü olduğu öğrenildi.
5.05.2025Kurumsal
‘Yaz aylarında su tüketimi hayati önem taşıyor’
‘Yaz aylarında su tüketimi hayati önem taşıyor’Dermatoloji Uzm. Dr. Makbule Dündar ve Diyetisyen Asya Naz Al yaz aylarında beslenme şekli, saç bakımı, su tüketimi, cilt sağlığı ve güneşten korunma yöntemleri gibi konularda uyarıda bulundu. Yaz aylarında su tüketiminin hayati önem taşıdığını belirten Diyetisyen Al, “Yazın vücudumuz çok daha hızlı dehidrasyona uğruyor. Günde en az iki buçuk- üç litre su içilmeli” dedi.
Dünya Şampiyonu, M.O.F Luc Debove'dan İleri Pastacılık Masterclass'ı
Dünya Şampiyonu, M.O.F Luc Debove'dan İleri Pastacılık Masterclass'ıFransa’nın dünyaca ünlü pastacılık okulu École Ducasse yöneticileri ve şefleri, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine eğitim verdi. Meilleur Ouvrier de France (M.O.F) unvanına sahip, dünya şampiyonu, École Nationale Supérieure de la Pâtisserie’nin (ENSP) Direktörü Chef Luc Debove, gerçekleştirdiği masterclass ve seminerlerle genç şef adaylarına ilham kaynağı oldu. Pastacılığa dair teknik bilgi, yaratıcı vizyon ve uluslararası mutfak disiplininin ön plana çıktığı derslerde öğrenciler, çağdaş Fransız pastacılığına dair ileri teknikleri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çikolata, şekerleme ve tatlı mimarisi üzerine odaklanan atölyelerde; lezzet dengesi, sunum estetiği ve ürün dayanıklılığı gibi konular detaylı şekilde ele alındı.
28.04.2025Video
Dünya Şampiyonu, M.O.F Luc Debove'dan İleri Pastacılık Masterclass'ı
Dünya Şampiyonu, M.O.F Luc Debove'dan İleri Pastacılık Masterclass'ıFransa’nın dünyaca ünlü pastacılık okulu École Ducasse yöneticileri ve şefleri, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine eğitim verdi. Meilleur Ouvrier de France (M.O.F) unvanına sahip, dünya şampiyonu, École Nationale Supérieure de la Pâtisserie’nin (ENSP) Direktörü Chef Luc Debove, gerçekleştirdiği masterclass ve seminerlerle genç şef adaylarına ilham kaynağı oldu. Pastacılığa dair teknik bilgi, yaratıcı vizyon ve uluslararası mutfak disiplininin ön plana çıktığı derslerde öğrenciler, çağdaş Fransız pastacılığına dair ileri teknikleri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çikolata, şekerleme ve tatlı mimarisi üzerine odaklanan atölyelerde; lezzet dengesi, sunum estetiği ve ürün dayanıklılığı gibi konular detaylı şekilde ele alındı.
28.04.2025Eğitim
'Gümrük Birliği’nin üzerinden 30 yıl geçti, artık modernize edilmeli'
'Gümrük Birliği’nin üzerinden 30 yıl geçti, artık modernize edilmeli'Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin ‘AB ve Almanya İlişkilerinde Yeni Dönem: Neden Türkiye?’ başlıklı üçüncü panelinde konuşan Almanya Federal Cumhuriyeti 10'uncu Cumhurbaşkanı ve Alman-Türk İş Konseyi Başkanı Christian Wulff, “Gümrük Birliği’nin üzerinden 30 yıl geçti, artık modernize edilmesi ve kapsamının genişletilmesi gerekiyor. Ayrıca taraflar arasında bir uyumsuzluk olduğunda uzlaşma adımları atılmalı” dedi.
18.04.2025Ekonomi
648 kişinin dönerden zehirlendiği işletmenin ortağı: Benim sosum sektöre farklı bir lezzet getirmiştir
648 kişinin dönerden zehirlendiği işletmenin ortağı: Benim sosum sektöre farklı bir lezzet getirmiştirKocaeli'deki gıda zehirlenmesi geçiren 648 kişinin tavuk döner yediği işletmenin tutuklanan sahiplerinin ifadesine DHA ulaştı. Şüphelilerden K.Y. (36) "Zehirlenme vakalarının neden meydana geldiğini bilmiyorum" derken, E.T.’nin (35) ise "Uzun yıllardır sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım. Benim sosum, bu sektöre farklı bir lezzet getirmiştir" dediği öğrenildi.
7.04.2025Gündem
'Sofralık zeytinde dünya birincisi, zeytinyağında ikinci olduk'
'Sofralık zeytinde dünya birincisi, zeytinyağında ikinci olduk'Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tan, Türkiye'nin zeytinyağı ve sofralık zeytin üretiminde dünya sıralamasında yükseldiğini belirtip, "475 bin ton zeytinyağı, 750 bin ton sofralık zeytin rekoltesine ulaştık. Bu rakamlarla sofralık zeytinde dünya birincisi, zeytinyağında İspanya'nın ardından ikinci olduk" dedi.
2.04.2025Video
Hurda pazarı gece de yoğun
Hurda pazarı gece de yoğunBursa'da kurulan, Türkiye'nin en büyük ikinci el hurda pazarı, ziyaretçilerine kıyafet, hırdavat, antika ve beyaz eşya gibi birçok ürünü hem ikinci el hem de sıfır olarak bulma imkanı sunuyor. Cumartesi gecesi başlayıp pazar gecesine kadar devam eden pazarda, alışverişin yanı sıra sokak lezzetleriyle de karın doyurmak mümkün oluyor.
29.03.2025Video
Otellerin dolduğu Safranbolu’da 300 ton lokum satılması hedefleniyor
Otellerin dolduğu Safranbolu’da 300 ton lokum satılması hedefleniyorKarabük'ün Safranbolu ilçesinde otel, han ve tarihi konaklarda rezervasyon oranı 9 günlük bayram tatili öncesi yüzde 100’e ulaştı. İlçede tatilcilerin en çok rağbet gösterdiği coğrafi işaret tescilli Safranbolu lokumu için imalathanelerde farklı çeşitlerde lokumlar üretildi. Lokum üreticisi Erdinç Sezer, bayram tatili boyunca 250-300 ton lokum satılmasını tahmin ettiklerini söyledi.
29.03.2025Video
Erzincan'da iftarda tandır ekmeği, sahurda keteden vazgeçilmiyor
Erzincan'da iftarda tandır ekmeği, sahurda keteden vazgeçilmiyorERZİNCAN'da vatandaşlar iftar sofralarında tandır ekmeği, sahurda ise keteden vazgeçmiyor. Kent merkezinde tandır ekmeği ve kete üretimi yapan Tuncay Cantekin, "Tandır ekmeği mideyi yormadığı için, tereyağı, süt, un, tuzdan hazırlanan ve içerisine ceviz konan tandır ketesi ise oruç tutanları tok tuttuğu için vatandaşlar ramazanda bolca tüketiyor" dedi.
27.03.2025Video
Dedesinin üretip tarifini sır gibi sakladıkları ‘ramazan helvası’, 65 yıldır iftar sofralarını tatlandırıyor
Dedesinin üretip tarifini sır gibi sakladıkları ‘ramazan helvası’, 65 yıldır iftar sofralarını tatlandırıyorBursa’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan helvası, her yıl olduğu gibi bu sene de kente özgü bir lezzet olarak, satışa sunuldu. Bursalıların en çok rağbet gösterdiği tatlılardan olan ve sadece ramazan ayında üretilen ramazan helvasını, dedesi Ali Baba’nın mirası olarak müşterilerine sunmaya devam eden Güven Baba (35), 3’üncü kuşak olarak, 65’inci yılda da tatlının satışına devam ettiğini, tarifini aile olarak bildikleri tatlıyı günde 300 kilo ürettiklerini söyledi.
25.03.2025Video
Dedesinin üretip tarifini sır gibi sakladıkları ‘ramazan helvası’, 65 yıldır iftar sofralarını tatlandırıyor
Dedesinin üretip tarifini sır gibi sakladıkları ‘ramazan helvası’, 65 yıldır iftar sofralarını tatlandırıyorBursa’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan helvası, her yıl olduğu gibi bu sene de kente özgü bir lezzet olarak, satışa sunuldu. Bursalıların en çok rağbet gösterdiği tatlılardan olan ve sadece ramazan ayında üretilen ramazan helvasını, dedesi Ali Baba’nın mirası olarak müşterilerine sunmaya devam eden Güven Baba (35), 3’üncü kuşak olarak, 65’inci yılda da tatlının satışına devam ettiğini, tarifini aile olarak bildikleri tatlıyı günde 300 kilo ürettiklerini söyledi.
25.03.2025Foto Galeri
Uzmanından tok tutan ramazan pidesi önerisi: Ekşi mayalı tüketin
Uzmanından tok tutan ramazan pidesi önerisi: Ekşi mayalı tüketinÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Sertaç Özer, ramazan pidelerini uzun süre tok tutan, daha kolay sindirilebilir ve daha sağlıklı forma dönüştürmenin mümkün olduğunu belirterek, "Ekşi mayalı pideyi tercih edin" dedi.
25.03.2025Gündem
'Türkiye'nin 2030 yılında en yüksek obezite oranına sahip olacağı öngörülüyor'
'Türkiye'nin 2030 yılında en yüksek obezite oranına sahip olacağı öngörülüyor' İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Diyetisyen Sıla Yeşilyaprak, Dünya Obezite Atlası'na göre, 2030 yılında Türkiye'nin en yüksek obezite oranına sahip olacağının öngörüldüğünü söyleyerek, "Bu oran, özellikle kadınlarla çok yüksek, yüzde 55 oranında olduğu söyleniyor. Ayrıca son zamanlarda ergenlik çağında obezite çok arttı" dedi.
16.03.2025Video
'Türkiye'nin 2030 yılında en yüksek obezite oranına sahip olacağı öngörülüyor'
'Türkiye'nin 2030 yılında en yüksek obezite oranına sahip olacağı öngörülüyor'İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Diyetisyen Sıla Yeşilyaprak, Dünya Obezite Atlası'na göre, 2030 yılında Türkiye'nin en yüksek obezite oranına sahip olacağının öngörüldüğünü söyleyerek, "Bu oran, özellikle kadınlarla çok yüksek, yüzde 55 oranında olduğu söyleniyor. Ayrıca son zamanlarda ergenlik çağında obezite çok arttı" dedi.
16.03.2025Sağlık-Yaşam
İstanbul'da lahmacun fiyatı tartışması; Esenler'de 60, Göktürk'te 250 lira
İstanbul'da lahmacun fiyatı tartışması; Esenler'de 60, Göktürk'te 250 liraİstanbul'da lahmacun fiyatları semte göre farklılık gösteriyor. Esenler'de 60 liraya satılan lahmacun Göktürk'te 250 lirayı buluyor. Fiyat farkı esnaf arasında da tartışma konusu oldu. Ucuza satanlar fiyat farkının kiradan ve personel sayısından kaynaklandığını söylerken, pahalıya satanlar kullanılan malzeme kalitesinin fiyata yansıdığını belirtiyor. 60 liraya lahmacun satan Gündüz Çoklu, yüzde 45 kar yaptığını belirterek, "Çoğu yerde lahmacun 100- 200 lira, onlar kazık. En ideal lahmacun minimum 70, maksimum ise 80 lira olmalı. 200 liraya satan, yüzde 70 kar yapıyor. Bu kadar fiyat farkının olmasının nedeni ise kira ve personel sayısı" dedi. 250 liraya lahmacun satan şef Erdal Demir ise, "50 liraya satılan lahmacunu ne kadara mal ediyorlar bilemiyorum. İyi lahmacun ucuz olmaz, her zaman pahalı olur" diye konuştu.
14.03.2025Gündem
Özgür Özel: Sandığa inanırız, sandığa güveniriz
Özgür Özel: Sandığa inanırız, sandığa güvenirizCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bizim, Gazi'den aldığımız miras sandıktır. Sandığa inanırız, sandığa güveniriz. Seçimsiz hiçbir şeye tevessül etmeyiz. Şimdi o esas sandığı getirebilmek için ön seçim sandığı var. 23 Mart Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türkiye baharının tarihidir" dedi.
11.03.2025Politika
Hatay'da kadınlar, çamurlu elleriyle toprak tandır yapıyor
Hatay'da kadınlar, çamurlu elleriyle toprak tandır yapıyorBirleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da sofraların vazgeçilmezi olan tandır ekmeği için kadınlar, killi topraktan tandır üretiyor.
4.03.2025Video
Trendyol’dan ramazana özel erzak kolileri
Trendyol’dan ramazana özel erzak kolileriTrendyol, ramazan ayına özel olarak hazırladığı ramazan kolilerini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Her ihtiyaca ve bütçeye uygun ramazan kolilerinin yanı sıra, ‘Yöresinden Ürünler’ butiği de sofralara lezzet katmaya hazır” denildi.
28.02.2025Kurumsal
Erzurum'un gastronomi rotasını oluşturacaklar
Erzurum'un gastronomi rotasını oluşturacaklarErzurum Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi doktora öğrencisi Ayça Sena Önalan ile danışman hocası Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, kentin gastronomi rotasını oluşturmak için çalışma başlattı. Erzurum'da da yöresel ürünlerin tanıtıldığı gastronomi çalıştayı düzenleyen akademisyenler, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2025 Başvuru Çağrısı kapsamında gastronomi alanında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na resmi başvuru yapan kente gastronomi rotası oluşturmayı planlıyor.
28.02.2025Video
Tarihin tanığı sikkeler, ‘Madene İşlenen Ayetler’ kitabında ele alındı
Tarihin tanığı sikkeler, ‘Madene İşlenen Ayetler’ kitabında ele alındıDemirören Yayınları tarafından basılan ve Yazar Hasan Mert Kaya tarafından kaleme alınan ‘Madene İşlenen Ayetler’ kitabı çıktı. Eser, İslam tarihindeki sikkelerin tarihini ve önemini ortaya koyuyor. Ayrıca, eserde farklı dönemlere ait 34 sikke detaylı görselleriyle anlatılıyor. Yazar Kaya, “‘Madene İşlenen Ayetler’ kitabını çıkarma gerekçemizin en temel sebebi, sikkelerin ait oldukları dönemin birer gazetesi gibi olmasıdır. Bu paralar ait olduğunu dönemin tanıklarıdır. Sikkelerin üzerindeki yazılar ve semboller aynı zamanda mesajlar taşıyordu. Dini inançlardan mimariye, savaşlardan barışlara kadar birçok konuda ipuçları barındırıyorlardı. Bu sikkeler tarih tanıkları, biz de bu kitapta bunu duyurmak istedik. Paraları büyük görseller ve grafik unsurlarla destekleyerek okunmalarını kolaylaştırdık ve okurlarla buluşturduk” dedi.
27.02.2025Video

Benzer Haber Etiketleri

otelzeytinşeftandırdede

Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.