Lezzet

Lezzet

Son dakika lezzet haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzet haber sayfamızda...

Lezzet

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 777 lezzet haberi bulunmuştur.
SAP Innovation Day etkinliğinde, inovasyon ile büyüme için bulut ve yapay zekanın gücü konuşuldu
SAP Innovation Day etkinliğinde, inovasyon ile büyüme için bulut ve yapay zekanın gücü konuşuldu Yazılım şirketi SAP, İstanbul'da SAP Innovation Day etkinliği düzenledi. İnovasyon ile büyüme için bulut ve yapay zekanın gücünün konuşulduğu etkinlikte iş dünyasının önde gelen liderleri bir araya geldi.
19.04.2024 Teknoloji
Lezzet, aroma ve kokunun uzmanları, 2-3 Ekim'de İstanbul'da buluşuyor
Lezzet, aroma ve kokunun uzmanları, 2-3 Ekim'de İstanbul'da buluşuyor Kalite ve Ürün Deneyim Semineri, Ulusal Sütçülük Kongresi ve Süt Akademisi düzenleyicisi Karma Grup tarafından düzenlenen Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı (CONSENSE 2024) 2-3 Ekim'de gerçekleştirilecek. Lezzet, aroma ve koku uzmanlarının bir araya geleceği etkinlik İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak.
16.04.2024 Ekonomi
SunExpress'ten yeni yapay zekâ destekli seyahat planlayıcısı
SunExpress'ten yeni yapay zekâ destekli seyahat planlayıcısı Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, yeni yapay zekâ destekli 'Sunny Seyahat Planlayıcısı' ile seyahat severlere kişiselleştirilmiş gezi programları sunuyor. Türkçe, İngilizce ve Almanca olmak üzere üç dilde ve ücretsiz olarak sunulan uygulama ile seyahat severler, tek bir tıkla doğal ve kültürel miraslardan şehir turlarına, otel alternatiflerinden restoranlara kadar pek çok öneriyle seyahatlerini daha planlı ve keyifli hale getiriyor.
8.04.2024 Ekonomi
Hamza Dağ: Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz
Hamza Dağ: Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 'KALBİMİZMİR: Tarihi Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi' adını verdikleri Kemeraltı Projesi'ni anlattığı toplantıda yaptığı konuşmada, “İhtiyaç duyduğu ilgi ve bakımı görmemesi nedeniyle zaman içerisinde eski canlılığını yitiren bölgemizde hayata geçireceğimiz projemizle bu değerli mirası restore ederek Kemeraltı'nı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz” dedi.
27.03.2024 Politika
Hamza Dağ: Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz
Hamza Dağ: Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 'KALBİMİZMİR: Tarihi Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi' adını verdikleri Kemeraltı Projesi'ni anlattığı toplantıda yaptığı konuşmada, “İhtiyaç duyduğu ilgi ve bakımı görmemesi nedeniyle zaman içerisinde eski canlılığını yitiren bölgemizde hayata geçireceğimiz projemizle bu değerli mirası restore ederek Kemeraltı'nı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz” dedi.
27.03.2024 Gündem
CarrefourSA’dan özel etkinlik: Down sendromlu çalışanlar ve aileleri mutfağa girdi
CarrefourSA’dan özel etkinlik: Down sendromlu çalışanlar ve aileleri mutfağa girdi CarrefourSA, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte down sendromlu çalışanları ve ailelerini Lezzet Arası Atölyesi’nde bir araya getirdi.
21.03.2024 Kurumsal
‘Ülker Anadolu Baharat’ serisi, Bizim Toptan’da satışa sunuldu
‘Ülker Anadolu Baharat’ serisi, Bizim Toptan’da satışa sunuldu Ülker Anadolu Baharat serisi raflarla buluştu. Seride acı toz biber, tatlı toz biber, karabiber, pul biber, nane, kekik, susam, çörek otu, kimyon, köri, limon tuzu, sumak ve tarçın olmak üzere 13 çeşit ürün bulunuyor. Yeni baharat serisi Bizim Toptan ve Seç Marketler’de satışa sunuldu.
20.03.2024 Kurumsal
"Aşırı tuz tüketimi kalp sağlığını tehdit ediyor"
"Aşırı tuz tüketimi kalp sağlığını tehdit ediyor" Yemeklere lezzet katan tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade eden Topçu, “İşlenmiş gıdalardan uzak durun" uyarısında bulundu.
16.03.2024 Sağlık-Yaşam
Lezita Genel Müdürü Ergül: Yenilikçi ürünlerimizi dünya ile buluşturduk
Lezita Genel Müdürü Ergül: Yenilikçi ürünlerimizi dünya ile buluşturduk Lezita, geliştirdiği lezzetlerini, Gulfood Fuarı'nda dünyanın önde gelen gıda şirketleri ile buluşturdu. Lezita'nın standı, fuarda bu yıl da büyük ilgi gördü. Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül, "Fuarda bu yıl da tüketicinin değişen talep ve ihtiyaçlarını anlayan ekibimizden aldığımız güçle yarattığımız yenilikçi ürünlerimizi dünya ile buluşturduk" dedi.
6.03.2024 Kurumsal
Mustafa Varank ve Alinur Aktaş, barista önlüğü giyerek kahve ikramında bulundu
Mustafa Varank ve Alinur Aktaş, barista önlüğü giyerek kahve ikramında bulundu TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da Tarihi Çarşıbaşı Meydanında hizmete sunulan Burfaş Kafe’de barista önlüğü giyerek tezgahının başına geçti ve gençlere kahve ikram etti. Varank, kahveleri hazırlarken Aktaş ise hem sipariş aldı hem de hesabı ödedi.
6.03.2024 Video
Dalında kalan portakalla yapılan Adana kebabı ve pideye tam not
Dalında kalan portakalla yapılan Adana kebabı ve pideye tam not Antalya'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından 101 çeşit yemek yapıldı. Etle portakalın harmanlandığı Adana kebabı ve pide hem şaşırttı hem de tadına bakanlardan tam not aldı.
3.03.2024 Video
Dalında kalan portakalla yapılan Adana kebabı ve pideye tam not
Dalında kalan portakalla yapılan Adana kebabı ve pideye tam not Antalya'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından 101 çeşit yemek yapıldı. Etle portakalın harmanlandığı Adana kebabı ve pide hem şaşırttı hem de tadına bakanlardan tam not aldı.
3.03.2024 Gündem
Minik eller kedi evlerini boyadı
Minik eller kedi evlerini boyadı Her yıl Türkiye'de ve dünyada 'Kedi Günü' olarak kutlanan 17 Şubat'ta çocuklar, sokakta yaşayan patili dostlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve farkındalık yaratmak için kedi evi boyama etkinliğinde bir araya geldi. Yerli mama markası Fi Petfood tarafından organize edilen programda sokak hayvanları yararına 'Kedi Evi Boyama Etkinliği' düzenlendi. Etkinliğe aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Kedi evlerini boyarken keyifli vakit geçiren çocuklara, sokak kedilerini beslemek için kedi mamaları hediye edildi.
29.02.2024 Video
Minik eller kedi evlerini boyadı
Minik eller kedi evlerini boyadı Her yıl Türkiye'de ve dünyada 'Kedi Günü' olarak kutlanan 17 Şubat'ta çocuklar, sokakta yaşayan patili dostlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve farkındalık yaratmak için kedi evi boyama etkinliğinde bir araya geldi. Yerli mama markası Fi Petfood tarafından organize edilen programda sokak hayvanları yararına 'Kedi Evi Boyama Etkinliği' düzenlendi. Etkinliğe aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Kedi evlerini boyarken keyifli vakit geçiren çocuklara, sokak kedilerini beslemek için kedi mamaları hediye edildi.
29.02.2024 Eğitim
Aydın’da Hatay Lezzetleri Festivali başladı
Aydın’da Hatay Lezzetleri Festivali başladı Aydın’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ile büyük yara alan Hatay esnafına destek olmak amacıyla düzenlenen Hatay Lezzetleri Festivali başladı. Festival, 5 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
24.02.2024 Kültür&Sanat
Aydın’da Hatay Lezzetleri Festivali başladı
Aydın’da Hatay Lezzetleri Festivali başladı Aydın’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ile büyük yara alan Hatay esnafına destek olmak amacıyla düzenlenen Hatay Lezzetleri Festivali başladı. Festival, 5 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
24.02.2024 Video
Antalya'da Hindistan rüyası
Antalya'da Hindistan rüyası Gezgin fotoğrafçı Mine Candar, farklı zamanlarda 40'ın üzerinde gittiği Hindistan'ı Antalya'da tanıttı. Candar, konuklarına Hindistan'ın geleneksel kıyafetlerini giydirdi, bol baharatlı 'Chicken Biryani' adlı pilavı pişirip ikram etti.
15.02.2024 Gündem
Kerevitaş, 30'uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na katıldı
Kerevitaş, 30'uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na katıldı Dondurulmuş gıda ve margarin sektöründe faaliyet gösteren Kerevitaş, ANFAŞ 30'uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na katıldı. Fuarda tarladan başlayan ve sofralara ulaşan yolculuğu, üretim süreçlerine ilişkin çalışmaları ve yeni lezzetlerini ev dışı tüketimin profesyonellerine aktardı. Hasat, teknoloji, güven, çeşitlilik ve lezzet başlıklarının ön plana çıktığı reçeteler, profesyonel şeflerden tam not aldı.
9.02.2024 Ekonomi
Hem ‘en sevilen’ hem de ‘asla yemem’ denilen çorba: Kelle paça
Hem ‘en sevilen’ hem de ‘asla yemem’ denilen çorba: Kelle paça Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
2.02.2024 Kültür&Sanat
'Patates kızartmasında aynı yağı en fazla 3 kez kullanın'
'Patates kızartmasında aynı yağı en fazla 3 kez kullanın' Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, sebze ve patates kızartması yağının israf olmaması düşüncesiyle biriktirilip, birkaç kez kullanılmasının, insanlarda kalp damar rahatsızlıklarına, ilerleyen yıllarda da kanser gibi ölümcül hastalıklara neden olabileceğini söyledi. Sıvı yağın patates kızartmasında en fazla 3 defa kullanılması gerektiğini söyleyen Manavoğlu, "Kabak, patlıcan gibi sebze kızartmasında en fazla 2 kez kullanılabilir" dedi.
31.01.2024 Video
'Patates kızartmasında aynı yağı en fazla 3 kez kullanın'
'Patates kızartmasında aynı yağı en fazla 3 kez kullanın' Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, sebze ve patates kızartması yağının israf olmaması düşüncesiyle biriktirilip, birkaç kez kullanılmasının, insanlarda kalp damar rahatsızlıklarına, ilerleyen yıllarda da kanser gibi ölümcül hastalıklara neden olabileceğini söyledi. Sıvı yağın patates kızartmasında en fazla 3 defa kullanılması gerektiğini söyleyen Manavoğlu, "Kabak, patlıcan gibi sebze kızartmasında en fazla 2 kez kullanılabilir" dedi.
31.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alper Gezeravcı'nın yaptığı işe 'turistik gezi' demeleri ayıptır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alper Gezeravcı'nın yaptığı işe 'turistik gezi' demeleri ayıptır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alper Gezeravcı'yı eleştirenlere ilişkin, "Ufukları kendi bireysel hırslarından ibaret olan bir güruh, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın yaptığı işe ne dediler? 'Turistik gezi', ya ayıptır ya. Ne dediler? 'Ya bu kadar para harcanır mı?' Evet, devlet olursan, adam gibi adam olursan harcanır. Bu, turistik gezi değil. Bu, sizleri bu nesli işte uzaya hazırlamak için atılmış adımlardır'' dedi.
29.01.2024 Politika
'Swissotel Resort & Spa Çeşme, yoğun bir talep ile karşılaşıyor'
'Swissotel Resort & Spa Çeşme, yoğun bir talep ile karşılaşıyor' İzmir'in Çeşme ilçesindeki Ilıca Koyu'nda hizmet vermeye başlayan Swissotel Resort & Spa Çeşme'nin tamamı akıllı teknolojiyle donatılmış, deniz ve bahçe manzarası ile 18'i süit olmak üzere özenle tasarlanmış 248 odası bulunduğunu belirten Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Dilek, "Swissotel Resort & Spa Çeşme'nin benzersiz güzelliğine yakışır bir şekilde tasarlanmış ve bölgede fark yaratacağına olan inancımızla tamamlanan bir projedir. Otelimiz yoğun bir talep ile karşılaşıyor ve bu talebin yıl boyunca devam edeceğine inanıyoruz" dedi.
15.01.2024 Kurumsal
Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları
Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları  Yiyeceklerin raf ömürleri, paketlenmesi, saklama koşulları gibi etkenler bozulma sürecini etkiliyor. Özellikle her öğünün vazgeçilmezi olan ekmekler, çabuk bayatladığı için kolay gözden çıkarılan yiyecekler arasında yer alabiliyor. Ekmeklerin raf ömrünü etkileyen başlıca faktörler olduğunu söyleyen Toptan ekmek imalatı markası Chef Morkoç Gıda Kurucusu Ulaş Morkoç, “Ekmekler serin ve kuru yerlerde, hava almayan kaplarda saklanmalıdır. Bu şekilde saklanan ekmeklerin raf ömrü uzar” dedi. 
9.01.2024 Sağlık-Yaşam
Adana lezzetleri İstanbul'a taşındı; 34 metrelik kebap görenleri şaşırttı
Adana lezzetleri İstanbul'a taşındı; 34 metrelik kebap görenleri şaşırttı 4-7 Ocak tarihleri arasında Yenikapı'da düzenlenecek olan 'Adana Kültür ve Lezzet Buluşmaları'nın lansmanı, Sarıyer sahilinde gerçekleşti. Lansmanda, 34 metre boyunda Adana Kebabı ve 100 kilograma yakın tavuk döner, vatandaşlara ikram edildi.
2.01.2024 Kültür&Sanat

Benzer Haber Etiketleri

antalya yemek inovasyon kemeraltı portakal

Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.