Son dakika Meteoroloji Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Meteoroloji Genel Müdürlüğü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.060 meteoroloji genel mudurlugu haberi bulunmuştur.
'Sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak'Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, vatandaşları hafta sonu etkili olacak sıcak havalara karşı uyararak, "Pazar gününe kadar iç ve doğu kesimlerde ağırlıklı olmak üzere, sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerine çıkıyor" dedi.
'Sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak'Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, vatandaşları hafta sonu etkili olacak sıcak havalara karşı uyararak, "Pazar gününe kadar iç ve doğu kesimlerde ağırlıklı olmak üzere, sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerine çıkıyor" dedi.
Nisan ayında 9 ilde yağış rekoruNisan ayı yağışları, Türkiye'de bazı bölgeler ve illerde rekor düzeyde artış gösterdi. Ege Bölgesi'nde son 22, Akdeniz Bölgesi'nde son 14 yılın en yüksek yağışı ölçüldü. İl geneli en fazla yağış 140,9 kilogram ile Hakkari'de yaşandı. Burdur ve Isparta'da son 65, Aydın, Denizli ve Muğla'da son 28, Afyonkarahisar ve Uşak'ta son 22, Ankara ve Eskişehir'de son 20 yılın en yüksek nisan ayı yağışı kaydedildi.
28 ilde sağanak ve fırtına nedeniyle 'sarı uyarı'İçişleri Bakanlığı, 28 ilde gök gürültülü sağanak ve fırtına nedeniyle 'sarı uyarı' verildiğini belirterek, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.
Aslan: Keban Barajı'nın 1 ayda ürettiği elektriğe bedel tasarruf sağlayacağızÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan, imar mevzuatında yapılan düzenleme ile 2026 yılından itibaren 10 bin metrekare ve üzeri kamu binalarında YeS-TR sertifikası alma zorunluluğu getirdiklerini belirterek, “Bu sayede her yıl 10 bin metrekare ve üzerinde inşa edilecek 450-500 civarındaki kamu binasının yeşil bina olarak tasarlanması ile yaklaşık olarak yılda 600 milyon kilovat saat enerji tasarrufu elde edeceğiz. Bu tasarruf miktarı, Keban Barajının 1 ayda ürettiği elektriğe bedeldir" dedi.
Fatih ve Bakırköy’de fırtınanın etkisiyle ağaçlar otomobillerin üzerine devrildiMeteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nin uyarılarının ardından kent genelinde kuvvetli rüzgar etkili olmaya devam ediyor. Fatih ve Bakırköy’de ağaçlar şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki araçların üzerine devrildi. Araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Amasra'da fırtına; dalga boyu 5 metreye ulaştı, helikopter piste güçlükle indiBartın'ın Amasra ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle rüzgarın hızı 75 kilometreye ulaşırken, kıyıda 5 metrelik dalgalar oluştu. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’na bağlı helikopterin fırtına nedeniyle piste güçlükle indiği o anlar kameraya yansıdı.
Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13'lük artış bekliyoruzTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13'lük artış bekliyoruz" dedi.
Mart ayı yağışı, 35 yılın en düşük seviyesindeTürkiye geneline mart ayında 28,8 milimetre yağış gerçekleşti. 35 yılın en düşük seviyesine inen mart ayı yağışlarında Ege Bölgesi'nde 65, Marmara Bölgesi'nde 39, İç Anadolu Bölgesi'nde 35, Karadeniz Bölgesi'nde son 32 yılın en düşük yağışı kaydedildi.
Bakan Yumaklı: Zirai don nedeniyle zarar gören ağaçlarda gelişigüzel budama yapılmamalıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Önümüzdeki yıl da bu ağaçların tekrar verime geçebilmesi için yapılması gereken şeyler var. Bu nedenle, bu süreçlerin kulaktan dolma bilgilerle değil; Bakanlığımızın, tarım il müdürlüklerinin belirttiği şekilde yapılmasını özellikle istirham ediyoruz. ‘Artık bundan bir şey olmaz’ deyip aslında yapılabilecek çok şey varken, bu ağaçların gelişigüzel budanması, kesilmesi gibi uygulamalardan özellikle uzak durulmasını istiyoruz” dedi.
Trabzon'da 'zirai don' etkisi; yüzde 25'lik zararTrabzon'da kar yağışı ve zirai don, başta fındık olmak üzere meyve ağaçlarında ciddi zarara yol açtı. Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, "Bu don olayından, başta fındık ve meyveler zarar görmüştür. Bu zarar tahminen yüzde 20-25 civarında tekamül edecektir" dedi.
Turistik ilçeyi sis bulutu kapladıBartın'ın Amasra ilçesinde denizden yükselen sis bulutu turistik ilçeyi tamamen kapladı. İlçe sisle kaplanırken, hissedilen sıcaklık 9 derece olarak ölçüldü.
Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısıAnkara Valiliği, il genelinde zirai don riskinin bu gece ve yarın sabah saatlerinde devam ettiğini belirterek, üreticilerin tedbirli olması gerektiğini açıkladı.
Prof. Dr. Yaşar: Kuraklığa hazır değiliz, geç kalındıEge Bölgesi'nde sonbahar ve kış mevsimleri normalden daha kurak geçti. Yaşanılan kuraklığının uzun yıllardır beklendiğini aktaran Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, “2020'den sonra ciddi bir kuraklık yaşanacağını anlattık. Hazırlanmadık, bütün geçmiş ülkeler kuraklığa hazır. Ama biz değiliz. Çok geç kalındı" dedi.
Bitlis’te eğitime 'kar' engeliBitlis'te iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 3 ilçesinde ilk, ortaokul ve liseler, Ahlat ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda pazartesi (yarın) için eğitim öğretime bir gün ara verildi.
Zirai don fındığı vurduDüzce’de eski 7 derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları zirai dona neden oldu. Gece saatlerinde çiftçilerin zirai donla mücadele için sisleme çalışmalarını inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ‘Yüksek rakımlı kesimlerde fındık ürününün etkilendiğini tespit ettik. Bu da rekolte düşüklüğüne neden olacak. Tam hasar tespiti saha çalışmalarının tamamlanması ile belli olacak” dedi.
Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısıAnkara Valiliği, bu geceden itibaren kentte etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle zirai don riskine karşı uyarıda bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.