Son dakika Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 961 milli egitim bakani yusuf tekin haberi bulunmuştur.
MEB, yeni eğitim-öğretim yılı için 81 ile genelge gönderdiMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), 14 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılı öncesinde hazırlanan '2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler' konulu genelgenin, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanarak 81 ile gönderildiğini duyurdu.
Bakan Tekin: Sınav sistemine ilişkin bir değişiklik yok, soru havuzu yeni müfredata göre olacakBosphorus Diplomasi Forumu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Şu an ne bizim gündemimizde, ne de YÖK'ün gündeminde sınav sistemine ilişkin bir değişiklik yok. Hem ÖSYM hem bizim bakanlığımız bir sonraki yılın LGS ve YKS soruları için yepyeni bir havuz oluşturuyor. Yani sınavla ilgili bir değişiklik yok ama sınavın içeriği ve soru havuzu yeni müfredata göre olacak" dedi.
Bakan Tekin: Gece-gündüz çalışıyoruzMillİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Çocukların hem bilgi, beceri, yetenek açısından hem de milli manevi değerler açısından en iyi şekilde yetişmesi için gece-gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu etkinliklerin sayısı artarak devam eder" dedi.
Bosphorus Diplomasi Forumu başladıGenç Diplomasi Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bosphorus Diplomasi Forumu, ‘Krizler Çağında İnsani Diplomasi’ temasıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda başladı.
Bilal Erdoğan: Türkiye, dünyada en çok uluslararası öğrenci çeken ülkeler arasındaBosphorus Diplomasi Forumu'nda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, “Türkiye bugün dünyada en çok uluslararası öğrenci çeken ülkeler arasında. 350 bin kadar misafir öğrencimiz var. Bu sayının 1 milyona rahatlıkla ulaşabileceğini düşünüyorum. Üniversite altyapımız bu anlamda çok müsait ve güçlü. Bunun hem ekonomimize katkısı açısından kıymetli olduğunu düşünüyorum hem Türkiye'ye yönelik bir beyin göçünü sağlamak açısından güçlü olduğunu, güçlü bir koz olduğunu düşünüyorum” dedi.
Bakan Tekin: Sürecin manipüle edilmesini hep birlikte engellemeliyizMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'de kabul edilen 'çerçeve yasa'ya ilişkin, "Bize düşen şey bu sürece bundan sonra aynı niyetle, aynı samimiyetle sarılarak manipüle edilmesini, sabote edilmesini hep birlikte engelleyerek, süreci nihayetinde arzu edilen noktaya taşımak için hep birlikte çalışmak" dedi.
Bakan Tekin: Sınav sisteminde değişiklik yok ama sorular müfredata uygun hale gelecekArnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tercih Destek Programı'nda üniversite adayı öğrencilerle buluşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Sınav sistemiyle ilgili bu yıl, önümüzdeki yıl, ondan sonraki yıl bir değişiklik yok. Ama ne değişecek? Yeni müfredatla eğitim görüp bir sonraki yıl sınava girecek 12. sınıflar için artık o eski soru bankaları falan yok. Sınav sisteminde değişiklik yok ama sorular doğal olarak müfredata uygun hale gelecek" dedi.
Bakan Tekin: Kim eğitim kurumu yapmak istiyorsa anayasal olarak bizimle birlikte çalışmak zorundadırArnavutköy Belediyesi tarafından inşa ettirilen Hadımköy ASMEK, Hadımköy ARNAÇOCUK ve Yunus Emre Parkı'nın açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Anayasa var. Anayasa'nın sonunda devrim kanunları var. Onun içerisinde Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na atıf yapılıyor. Dolayısıyla kim olursa olsun bir anaokulu, bir okul ya da bir eğitim kurumu yapmak istiyorsa anayasal olarak bizimle birlikte çalışmak zorundadır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ kararlarını imzaladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını imzaladı. 25 general ve amiral bir üst rütbeye, 69 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu emekliye sevk edilirken, yerine Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran atandı.
Bakan Tekin: Topluma çimento vazifesi gören sivil toplum örgütlerimiz varMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İçinde yaşadığımız toplumda, değerleri açısından topluma çimento vazifesi gören sivil toplum örgütlerimiz var. Bunlar içerisinde en güçlü olanları, en dinamik olanları, hemşeri dernekleri olarak bildiğimiz bu yapılardır.” dedi.
Bakan Tekin: Özel okulda insani olmayan koşulda çalıştırılan arkadaşımız varsa bana başvursunMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ellerindeki verilere göre özel okullarda çalışan öğretmenlerin ortalama 40 bin lira civarında ücret aldıklarını belirterek, "Eğer asgari ücretin altında ya da insani olmayan koşullarda çalıştırılan arkadaşımız varsa bana başvursun. Ben hemen o okulla ilgili soruşturma açayım" dedi.
YKS sonuçları açıklandıÖSYM, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı. Yaklaşık 2,5 milyon adayın katıldığı sınavın tercih işlemleri 29 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
Bakan Tekin: Osmanlı ile Cumhuriyet'i barıştırmamız lazımMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ben diyorum ki Osmanlı ile Cumhuriyet'i barıştırmamız lazım. Ben diyorum ki eski Türk devletleriyle Cumhuriyet'i barıştırmamız lazım. Çocuklarımız Osmanlı'yı da ataları olarak bilmesi lazım. Osmanlı'ya da sahip çıkması lazım. Bunun için tarih müfredatında değişiklikler yapmamız lazım diyorum ben ve bunu yapıyorum" dedi.
Bakan Tekin, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı andıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ı ve onun şahsında bütün maarif şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.
15 Temmuz'un hafızası, 'İrade Bizim, Zafer Bizim' dergisindeMilli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından hazırlanan 'İrade Bizim, Zafer Bizim' dergisi, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10'uncu yılında 15 Temmuz'u eğitim, demokrasi ve milli birlik perspektifiyle ele alıyor.
LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandıMilli Eğitim Bakanlığı'nca 13 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, 'meb.gov.tr' adresinden erişime açıldı.
Öğretmenlere tiyatro eğitimiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenler ve bakanlık personeline yönelik düzenlenen ‘Ustalarla Tiyatro Eğitimi’ programının ilk dönemini tamamlayan Maarif Tiyatro Akademisi’nin 135 kursiyerine sertifikalarını verdi.
Bakan Tekin, öğretmenlere hitap ettiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılı haziran dönemi mesleki çalışma programının başlaması nedeniyle öğretmen ve okul yöneticilerine hitap etti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.