Peynir

Peynir

Son dakika peynir haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan peynir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan peynir haber sayfamızda...

Peynir

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.221 peynir haberi bulunmuştur.
Peynir tesisindeki patlamada ağır yaralanan işçi öldü
Peynir tesisindeki patlamada ağır yaralanan işçi öldüDiyarbakır'ın Çermik ilçesinde peynir üretimi yapılan tesisin kalorifer kazanında meydana gelen patlamada yaralanan 6 kişiden durumu ağır olan işçi Taner Erkul (26), hayatını kaybetti.
26.12.2025Gündem
DeFacto yılbaşında moda ve gastronomiyi aynı masada buluşturuyor
DeFacto yılbaşında moda ve gastronomiyi aynı masada buluşturuyorDeFacto, bu yılbaşında farkı stil ve tarzlardan ilham alarak moda ile gastronomiyi aynı deneyimde buluşturan özel bir projeyi hayata geçirdiğini duyurdu. Marka, her stile özel hazırlanan menüler ile ‘Kendi tarzında hayatın tadını çıkar’ mesajı veren bir deneyim sunuyor.
26.12.2025Kurumsal
Diyarbakır'da peynir tesisinde patlama; 2'si ağır, 6 yaralı
Diyarbakır'da peynir tesisinde patlama; 2'si ağır, 6 yaralıDiyarbakır'ın Çermik ilçesinde peynir üretimi yapılan tesisin kalorifer kazanında meydana gelen patlamada 2'si ağır, 6 kişi yaralandı.
25.12.2025Gündem
Üniversiteden sofraya
Üniversiteden sofrayaAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri tarafından üretilen sebzeden meyveye, sütten peynir ve yoğurda çok sayıda ürün, 'Akademi Çiftlik' markasıyla tüketiciyle buluşturuluyor. AÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, “Üniversite olarak sadece üretmiyoruz; üretirken aynı zamanda bilimsel araştırma yapıyor, öğrencilerimizi uygulamayla yetiştiriyoruz. Temel hedefimiz onları sektörün taleplerine uygun, donanımlı ziraat mühendisleri olarak mezun etmek” dedi.
24.12.2025Video
Üniversiteden sofraya
Üniversiteden sofrayaAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri tarafından üretilen sebzeden meyveye, sütten peynir ve yoğurda çok sayıda ürün, 'Akademi Çiftlik' markasıyla tüketiciyle buluşturuluyor. AÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, “Üniversite olarak sadece üretmiyoruz; üretirken aynı zamanda bilimsel araştırma yapıyor, öğrencilerimizi uygulamayla yetiştiriyoruz. Temel hedefimiz onları sektörün taleplerine uygun, donanımlı ziraat mühendisleri olarak mezun etmek” dedi.
24.12.2025Foto Galeri
Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan'ın ardından Erzurum'da
Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan'ın ardından Erzurum'daAnkara’dan törenle ilk seferine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan’a ulaştı. Trenin ilk seferine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile farklı üniversitelerden 42 öğrenciye Erzincan'ın yöresel kahvaltısı ikram edildi.
23.12.2025Gündem
Emre Belözoğlu: Takımımızda değişim kaçınılmaz gibi duruyor
Emre Belözoğlu: Takımımızda değişim kaçınılmaz gibi duruyorKasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Devreyle beraber değişmemiz gerekiyor. Kasımpaşa ilk defa sahasında maç kazanmadan devreyi bitirdi. O yüzden takımımızda değişim kaçınılmaz gibi duruyor. Hemen yarından itibaren 3 gün antrenman yapacağız. 2 Ocak'ta kampa gideceğiz. Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var. İnşallah bunu yaparız" dedi.
22.12.2025Spor
Antakya künefesi 'dünyanın en iyi 100 tatlısı' listesinde zirveye oturdu
Antakya künefesi 'dünyanın en iyi 100 tatlısı' listesinde zirveye oturduHatay'ın coğrafi işaretli Antakya künefesi, uluslararası bir gastronomi platformunun 'Dünyanın en iyi 100 tatlısı' listesinde birinci sırada yer aldı. Sıralama, tatlıcı esnafı ve vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.
18.12.2025Video
Sokakta, pazarda 'doğal, taze' sanılan 'tehlikeli' lezzet
Sokakta, pazarda 'doğal, taze' sanılan 'tehlikeli' lezzetGıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, yol kenarlarında soğuk zincir, üretim ve hijyen kurallarına uyulmadan satılan midye, mısır, döner, simit, çekirdek, pamuk şeker gibi lezzetler ile pazar tezgahında 'taze' ve 'doğal' düşüncesiyle tercih edilen süt, peynir ve yoğurt, sucuk, kuru yemişin, tüketilmemesi gerektiğini söyledi.
12.12.2025Video
Sokakta, pazarda 'doğal, taze' sanılan 'tehlikeli' lezzet
Sokakta, pazarda 'doğal, taze' sanılan 'tehlikeli' lezzetGıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, yol kenarlarında soğuk zincir, üretim ve hijyen kurallarına uyulmadan satılan midye, mısır, döner, simit, çekirdek, pamuk şeker gibi lezzetler ile pazar tezgahında 'taze' ve 'doğal' düşüncesiyle tercih edilen süt, peynir ve yoğurt, sucuk, kuru yemişin, tüketilmemesi gerektiğini söyledi.
12.12.2025Gündem
35 milyon dolarlık ihracatla 65 ülkenin sofrasında yer alan Türk zeytininde yeni hedef Orta Doğu pazarı
35 milyon dolarlık ihracatla 65 ülkenin sofrasında yer alan Türk zeytininde yeni hedef Orta Doğu pazarıMarmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), 2025 yılında 65 ülkeye sattığı 35 milyon dolarlık zeytinle, tarihinin en yüksek ihracat rakamına imza attı. Bünyesindeki 8 kooperatifteki 30 bin ortağın ürettikleri zeytinleri; sofralık zeytin, zeytinyağı ve zeytin ezmesi olarak işleyerek, yurt içi ve yurt dışında sofralarla buluşturan Marmarabirlik’in yeni hedefi Orta Doğu pazarı.
10.12.2025Video
İzmir'in eski lezzetleri kayıt altına alınıyor
İzmir'in eski lezzetleri kayıt altına alınıyorİzmir'in köylerinde yapılan yöresel ve geleneksel yemekleri canlandırmak amacıyla kültürel çalışma yapıldı. Köyün yaşlı kadınlarından derlenen tarifler kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılmak üzere arşivlenmeye başlandı. Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Demirci, "Lezzetlerimiz yok olmaya başlamıştı. Bu sağlıklı tarifler unutulmuştu. Buradaki kursiyerlerimize öğretip aynı zamanda tarifleri arşivleyeceğiz. Bu çalışmalarımızı bakanlığımıza da göndereceğiz" dedi.
7.12.2025Video
Uzmanından diyabet hastalarının en sık yaptığı 10 beslenme hatası
Uzmanından diyabet hastalarının en sık yaptığı 10 beslenme hatasıDiyabet, yalnızca ilaçla değil, yaşam tarzı değişiklikleriyle de yönetilmesi gereken kronik bir hastalık. Ancak yapılan araştırmalar, hastaların önemli bir kısmının beslenmede farkında olmadan hatalar yaptığını gösteriyor. Diyetisyen Harika Özkaya Yurttadur, diyabet hastalarının en sık yaptığı 10 beslenme hatasını ve doğru yaklaşımları anlattı. Dyt. Yurttadur, diyabet yönetiminde beslenmenin kritik bir rol oynadığını belirterek, “Basit görünen yanlış alışkanlıklar bile kan şekeri dengesini bozarak komplikasyon riskini artırabilir” dedi.
25.11.2025Sağlık-Yaşam
Ulusal Süt Konseyi, Antalya'da buluştu
Ulusal Süt Konseyi, Antalya'da buluştuUlusal Süt Konseyi'nin Ulusal Süt Zirvesi, sektör temsilcilerinin katılımıyla Antalya'da başladı. Tarım Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, çiğ sütün sağımdan itibaren işleme tesisine kabulü, işlenmesi ve piyasaya arzına kadar geçen süreçte miktar ve kalitesinin izlenmesi, denetlenmesi ile süt piyasasının takibini sağlamak amacıyla başlatılan mevzuat çalışmasında sona gelindiği açıkladı.
21.11.2025Ekonomi
AK Parti'li Ercan: Hedefimiz her ortamda kadın temsiliyetini yüzde 50'lere ulaştırmak
AK Parti'li Ercan: Hedefimiz her ortamda kadın temsiliyetini yüzde 50'lere ulaştırmakAK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, "Hedefimiz; her ortamda kadınlarımızın temsiliyetini yüzde 50'lere ulaştırmak. Bu yönde de gayretlerimiz sürüyor. Sadece milletvekillerimiz anlamında değil, yerel yöneticilerimiz anlamında da çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
17.11.2025Politika
‘Diyabetle ömür boyu arkadaş olmak ve iyi yönetmek gerekiyor’
‘Diyabetle ömür boyu arkadaş olmak ve iyi yönetmek gerekiyor’İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Emel Alphan, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada diyabetlilerin beslenmesinde dikkat etmeleri gerekenlere ilişkin tavsiyelerde bulundu. Diyabetin kontrol altında tutulmasında en önemli görevin diyabetlilere ait olduğunu belirten Prof. Dr. Alphan, “Çünkü diyabet, hayat boyu diyabetlilerle birlikte olacak bir arkadaş gibidir. Diyabetlilerin arkadaşları olan bu hastalık ile iyi geçinebilmeleri için yanlış olan beslenme alışkanlıklarını değiştirip, yerine, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını benimsemeleri gereklidir” dedi.
13.11.2025Sağlık-Yaşam
Taklit-tağşiş gıdalar listesine 7 yeni ürün eklendi
Taklit-tağşiş gıdalar listesine 7 yeni ürün eklendiTarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Listeye 7 yeni ürün daha eklendi.
13.11.2025Gündem
ŞOK Marketler 100 ürünü geçen senenin fiyatlarıyla satışa sunuyor
ŞOK Marketler 100 ürünü geçen senenin fiyatlarıyla satışa sunuyorŞOK Marketler, kasım ayı boyunca 100 ürünü geçen senenin kasım ayı fiyatlarıyla satışa sunarak müşterilerinin bütçesine destek olmayı hedefliyor.
1.11.2025Kurumsal
CarrefourSA, Ordu’nun katkısız lezzetlerini müşterileri ile buluşturuyor
CarrefourSA, Ordu’nun katkısız lezzetlerini müşterileri ile buluşturuyorCarrefourSA, Ordu’nun katkısız lezzetlerini müşterileri ile buluşturduğunu duyurdu.
27.10.2025Kurumsal
Taklit-tağşiş gıdalar listesine 24 yeni ürün eklendi
Taklit-tağşiş gıdalar listesine 24 yeni ürün eklendiTarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Listeye 24 yeni ürün daha eklendi.
8.10.2025Gündem
Profesörden popülasyonu 5 kat artan ayılar için ‘kontrollü avlanma’ önerisi
Profesörden popülasyonu 5 kat artan ayılar için ‘kontrollü avlanma’ önerisiKaradeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan envanter çalışmalarında önceki yıllara göre sayılarının arttığı belirlenen ayılar, indikleri yerleşim yerlerinde yaşayanlara korkulu anlar yaşatıyor. Bölgede ayı popülasyonunun 5 kat arttığını söyleyen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şağdan Başkaya, kontrollü avlanma çağrısı yaptı. Başkaya, “Amerika’da yılda 50 bin ayı avlatılıyor. Bizim insanımız da kökünü kurutmak istemiyor ama popülasyon kontrol altına alınmalı” dedi.
7.10.2025Video
Yüksekova'dan Irak'a 'kenger çekirdeği' ihraç ediyor
Yüksekova'dan Irak'a 'kenger çekirdeği' ihraç ediyorHakkari'nin Yüksekova ilçesinde yetişen kenger bitkisi, İlkbahar'da peynir yapımı, sakız ve yemeklerde kullanmak üzere sonbahar aylarında ise kurumuş tohumlarından kahve yapmak için toplanıyor. Bölge genelinde sevilerek tüketildiği belirtilen kenger, yaklaşık 30 yıldır Mehmet Es'e gelir sağlıyor. Sonbaharda dağlık alanlarda toplanan kurumuş kenger tohumlarını satın alan Es, atölyede ayrıştırma işlemi yaptıktan sonra bu toplumları 'Kenger çekirdeği' olarak Irak'a pazarlıyor.
4.10.2025Video
Yüksekova'dan Irak'a 'kenger çekirdeği' ihraç ediyor
Yüksekova'dan Irak'a 'kenger çekirdeği' ihraç ediyorHakkari'nin Yüksekova ilçesinde yetişen kenger bitkisi, İlkbahar'da peynir yapımı, sakız ve yemeklerde kullanmak üzere sonbahar aylarında ise kurumuş tohumlarından kahve yapmak için toplanıyor. Bölge genelinde sevilerek tüketildiği belirtilen kenger, yaklaşık 30 yıldır Mehmet Es'e gelir sağlıyor. Sonbaharda dağlık alanlarda toplanan kurumuş kenger tohumlarını satın alan Es, atölyede ayrıştırma işlemi yaptıktan sonra bu toplumları 'Kenger çekirdeği' olarak Irak'a pazarlıyor.
4.10.2025Foto Galeri
Ankara'da 3 tonun üzerinde bozuk süt ürünü imha edildi
Ankara'da 3 tonun üzerinde bozuk süt ürünü imha edildiAnkara'nın Yenimahalle ilçesinde süt ve süt ürünleri işleme tesisine yönelik düzenlenen denetimde, bozulmuş ve etiketsiz toplam 3 tonun üzerinde ürün imha edildi.
1.10.2025Video
Ankara'da 3 tonun üzerinde bozuk süt ürünü imha edildi
Ankara'da 3 tonun üzerinde bozuk süt ürünü imha edildiAnkara'nın Yenimahalle ilçesinde süt ve süt ürünleri işleme tesisine yönelik düzenlenen denetimde, bozulmuş ve etiketsiz toplam 3 tonun üzerinde ürün imha edildi.
1.10.2025Gündem

Benzer Haber Etiketleri

gıda güvenliğiakademi çiftliksağlıkpazar tezgahlarıdiyabet

Peynir ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.