Son dakika sebze haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sebze gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sebze haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.540 sebze haberi bulunmuştur.
Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık kış sebzelerini erken olgunlaştırdıİzmir'de Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık nedeniyle kış sebzelerinin aynı anda olgunlaştığını ve bu nedenle piyasada bolluk yaşandığını belirtip, "Havanın yumuşak gitmesi, belirli aralıklarla ekilen sebzelerin erkenden yetişmesine neden oldu" dedi.
Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık kış sebzelerini erken olgunlaştırdıİzmir'de Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık nedeniyle kış sebzelerinin aynı anda olgunlaştığını ve bu nedenle piyasada bolluk yaşandığını belirtip, "Havanın yumuşak gitmesi, belirli aralıklarla ekilen sebzelerin erkenden yetişmesine neden oldu" dedi.
CHP'li Başarır: TÜİK toplumun emeğini, ekmeğini alıyorCHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarının kamu görevlilerini, emeklileri, asgari ücretlileri mağdur edeceğini söyleyerek, "Eğer bir ülkede ENAG, İTO ya da bağımsız kuruluşlar bambaşka oran veriyorsa, sefalet oranları, açlık oranları bu durumdaysa, TÜİK toplumun emeğini, parasını, sofrasından ekmeğini alıyor, çalıyor" dedi.
Bağcılar TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza; trafik yoğunluğu oluştuBağcılar, TEM Otoyolu'nda hafriyat kamyonu, kamyonet ve servis minibüsünün karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada sebze yüklü kamyonet kullanılamaz hale gelirken, Edirne istikametine trafik yoğunluğu oluştu.
TENMAK'ta kuraklığa ve dona dayanabilen gıdalar geliştiriliyorEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) bünyesindeki laboratuvarlarda yüksek sıcaklık toleranslı, kuraklığa adapte olabilen ve don zararından kaçınabilecek yeni bitki ve gıda çeşitlerinin geliştirilmesi üzerinde çalışılıyor.
Uzmanından diyabet hastalarının en sık yaptığı 10 beslenme hatasıDiyabet, yalnızca ilaçla değil, yaşam tarzı değişiklikleriyle de yönetilmesi gereken kronik bir hastalık. Ancak yapılan araştırmalar, hastaların önemli bir kısmının beslenmede farkında olmadan hatalar yaptığını gösteriyor. Diyetisyen Harika Özkaya Yurttadur, diyabet hastalarının en sık yaptığı 10 beslenme hatasını ve doğru yaklaşımları anlattı. Dyt. Yurttadur, diyabet yönetiminde beslenmenin kritik bir rol oynadığını belirterek, “Basit görünen yanlış alışkanlıklar bile kan şekeri dengesini bozarak komplikasyon riskini artırabilir” dedi.
Bakan Yumaklı: Gıda güvenilirliği kırmızı çizgimizdirTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Gıda güvenilirliği bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuda bugüne kadar taviz vermedik, bundan sonra da asla vermeyeceğiz" dedi.
CHP'li Nazlıaka: Bakanlık çocuk yoksulluğunun artacağını itiraf ediyorCHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Sosyal Ekonomik Destek programından faydalanan aile sayısına ilişkin, "İleriye dönük öngörülerinde bakanlık bu sayının 220 bine ulaşacağını tahmin ediyor. Dolayısıyla bakanlık da çocuk yoksulluğunun derinleşeceğini, artacağını, yaygınlaşacağını adeta itiraf ediyor" dedi.
‘Gıda zehirlenmesi tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunudur’Gıda zehirlenmesinin her yıl dünya genelinde 420 binden fazla ölüme yol açtığını belirten İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Emin Güneş, “Gıda zehirlenmesi tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunudur. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 420 binden fazla insan gıda zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybediyor ve ölümlerin üçte biri 5 yaş altı çocuklarda görülüyor. Kreşler, okullar, yemekhaneler ve restoranlar gibi toplu tüketim alanlarında vakaların daha sık görülmesinin nedeni, aynı ürünün çok sayıda kişiye verilmesi ve hijyen eksiklikleridir” dedi.
‘Gıda zehirlenmesi tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunudur’Gıda zehirlenmesinin her yıl dünya genelinde 420 binden fazla ölüme yol açtığını belirten İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Emin Güneş, “Gıda zehirlenmesi tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunudur. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 420 binden fazla insan gıda zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybediyor ve ölümlerin üçte biri 5 yaş altı çocuklarda görülüyor. Kreşler, okullar, yemekhaneler ve restoranlar gibi toplu tüketim alanlarında vakaların daha sık görülmesinin nedeni, aynı ürünün çok sayıda kişiye verilmesi ve hijyen eksiklikleridir” dedi.
Barajda su çekildi, 58 yıllık dede toprağı gün yüzüne çıktıKayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, tarımsal sulama amacıyla yapılan Akköy Barajı, son yılların en kurak mevsimini yaşıyor. Sonbaharda beklenen yağışların olmaması nedeniyle barajı besleyen derelerin bir bölümü de kurudu. Akköy Mahallesi Muhtarı Mustafa Koçak (71), “Şimdi 58 yıldır su altında kalan ve görmediğim dedemin toprakları ortaya çıktı. Şu an tam da dedemin arazisi üzerindeyiz" dedi.
‘Türkiye'de 3 milyon kişi KOAH olduğunun farkında değil’Türkiye’de KOAH’ın 40 yaş üstü her 5 kişiden birinde görülmesine rağmen, hastaların büyük bir bölümünün tanı almamış durumda olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatime Yavuz, "Türkiye’de yaklaşık 3 milyon kişi KOAH hastası, fakat çoğu hastalığının farkında değil" dedi.
14 Kasım Diyabet Günü: Tip 2 diyabeti önlemek için 8 öneriDünya genelinde yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 13-14'ü yani her 7 kişiden birinin tip 2 diyabetli olduğunu söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Funda Öztürk, "Bu oran özellikle 30 yılda önemli ölçüde artış gösterdi. Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre Türkiye'de de yetişkinlerin yaklaşık yüzde 16'sı diyabetli. Doğru yaşam tarzı değişiklikleriyle tip 2 diyabet büyük ölçüde önlenebilir" dedi.
Bakan Tunç: Yeni nesil tesisimiz, tarım sektörüne önemli katkılar sağlıyorAdalet Bakanlığı tarafından Adıyaman'da kurulan Tarım Mükemmeliyet Merkezi, tutuklu ve hükümlülerin tarımsal üretime katılımını sağlayarak hem istihdama hem de tarımsal üretime katkıda bulunuyor. Tesiste incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni nesil tesisimiz, Adıyaman'ımızın tarım sektöründeki istihdamına nicelik ve nitelik olarak önemli katkılar sağlıyor" dedi.
Köylerine dönüp üretime başladılarHakkari Yüksekova’da terör olayları nedeniyle 1994'te evlerini terk edip ilçe merkezine göç etmek zorunda kalan Tuğlu köyü sakinleri, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla birlikte geri dönüyor. 31 yıl önce mezraları ile birlikte 80 hanenin bulunduğu köye dönen 20 aile, hem tarlalarını ekip biçiyor hem de devlet desteği ile kurdukları seralarda sebze yetiştirerek ailelerinin geçimini sağlıyor.
Köylerine dönüp üretime başladılarHakkari Yüksekova’da terör olayları nedeniyle 1994'te evlerini terk edip ilçe merkezine göç etmek zorunda kalan Tuğlu köyü sakinleri, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla birlikte geri dönüyor. 31 yıl önce mezraları ile birlikte 80 hanenin bulunduğu köye dönen 20 aile, hem tarlalarını ekip biçiyor hem de devlet desteği ile kurdukları seralarda sebze yetiştirerek ailelerinin geçimini sağlıyor.
Antalya'da paketleme fabrikasında yangınAntalya'da meyve-sebze paketleme fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekibinin 3 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangında, fabrikanın 1600 metrekarelik alanında büyük zarar meydana geldi.
Ruhsal hastalıklarla 'toplum temelli' mücadele; birlikte üretip paylaşıyorlarAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Psikiyatri Gündüz Hastanesi'nde şizofreni ve psikotik bozukluk tanısı konulan hastalar, 18 yıldır hem tedavi hem de rehabilite ediliyor. Çeşitli atölyelerde üretime yönlendirilen hastalar, yetiştirdikleri sebze ve meyveleri birlikte tüketiyor.
Ruhsal hastalıklarla 'toplum temelli' mücadele; birlikte üretip paylaşıyorlarAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Psikiyatri Gündüz Hastanesi'nde şizofreni ve psikotik bozukluk tanısı konulan hastalar, 18 yıldır hem tedavi hem de rehabilite ediliyor. Çeşitli atölyelerde üretime yönlendirilen hastalar, yetiştirdikleri sebze ve meyveleri birlikte tüketiyor.
Sebze ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.