Son dakika Sosyal Kalkınma Zirvesi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sosyal Kalkınma Zirvesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sosyal Kalkınma Zirvesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 175 sosyal kalkinma zirvesi haberi bulunmuştur.
Türkiye'den uluslararası platformlarda 'Aile diplomasisi'Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik uluslararası farkındalığın artırılması ve bu alanda iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla yürüttüğü 'Aile diplomasisi' çalışmaları kapsamında uluslararası platformlarda aktif faaliyetler yapıldı.
Bakan Göktaş, Ürdün’deAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ürdün’ün başkenti Amman’da İkinci Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi kapsamında Siyasi Doha Bildirgesi’nin Uygulanmasına Yönelik Arap-Uluslararası İş Birliği Oturumu’na katıldı.
Bakan Işıkhan, Finlandiyalı mevkidaşı Laasonen ile görüştüÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2’nci Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar’ın başkenti Doha’da, Finlandiya Sosyal Güvenlik Bakanı Sanni Grahn-Laasonen ile bir araya geldi.
Bakan Göktaş, Çekya Başbakan Yardımcısı Jurecka ile bir araya geldiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2’nci Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar’ın başkenti Doha’da, Çekya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Marian Jurecka ile görüştü.
Bakan Göktaş, BM Genel Sekreter Yardımcısı Alisjahbana ile görüştüAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2’nci Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar’ın başkenti Doha’da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu İcra Sekreteri Armida Salsiah Alisjahbana ile bir araya geldi.
Bakan Göktaş, Şilili mevkidaşı Toro Caceres ile görüştüAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2’nci Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar’ın başkenti Doha’da Şili Sosyal Kalkınma ve Aile Bakanı Javiera Toro Caceres ile bir araya geldi.
Bakan Işıkhan, Alman mevkidaşı Bas ile görüştüÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2’nci Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar’ın başkenti Doha’da Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Barbel Bas ile bir araya geldi.
Bakan Göktaş: Kadınlar için ücretli doğum iznini 16 haftadan 24 haftaya çıkarıyoruz'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi' programında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “AK Parti grubumuz tarafından bugün Meclis Başkanlığına sunulan kanun teklifiyle kadınlar için ücretli doğum iznini 16 haftadan 24 haftaya babalar için ise babalık iznini 5 günden 10 güne çıkarıyoruz. Biz, kadınların potansiyelini kalıcı mekanizmalarla, yaygın fırsatlarla ve güçlü kurumsal yapılarla büyütmeyi hedefliyoruz. Amacımız, bu salondaki başarı hikayelerini bütün Türkiye'de yaygınlaştırmak" dedi.
Emine Erdoğan, Gazze ve 'Sıfır Atık' faaliyetlerini 2025'te sürdürdüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi, Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, yıl boyunca yurt içi ve dışında katıldığı programlarda başta Gazze olmak üzere; 'Sıfır Atık', ailenin önemi ve çocuk haklarının korunması gibi konularda farkındalığı artırmak için çalıştı.
Alanya Doğu Çevre Yolu ve Demirtaş Kavşağı ile yıllık 3 milyar 815 milyon lira tasarruf sağlanacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da Alanya Doğu Çevre Yolu ve Demirtaş Kavşağı'nın açılış kurdelesini kesti. Bakan Uraloğlu, "Bu projelerimizle toplamda yıllık 3 milyar 815 milyon lira üstünde dev bir tasarruf sağlarken, karbon emisyonlarını 11 bin 971 ton azaltarak Alanya'nın büyüleyici doğasını koruma altına aldık" dedi.
Cevdet Yılmaz: Yeni, sivil bir anayasayı savunuyoruzCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili, "Bizim yaklaşımımız net; yeni, sivil bir anayasayı savunuyoruz, seçim beyannamemizde, parti programımızda da var. Daha iyi bir anayasa vaadi hemen hemen tüm partilerin seçim beyannamelerinde, politika belgelerinde var. Biz de bu yönde bir mutfak çalışmasını sürdürüyoruz" dedi.
‘EmpowerMe: Gençlik Programı’nın ikinci dönemi başladıSTARBUCKS Vakfı’nın desteğiyle Alshaya Group, Starbucks Avrasya ve Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen ‘EmpowerMe: Gençlik Programı’ gençlerin potansiyelini güçlendirmeyi devam ediyor. 3 yıl süresince Avrasya bölgesinde 250 bin gencin gelişimini amaçlayan programın ikinci yılı Gençlik Zirvesi ile başladı. 5 gün süren zirve, Türkiye’nin dört bir yanından katılan 155 gencin katılımıyla gerçekleşti. Gençler zirvede, kariyer hazırlığının yanı sıra dijital bilgi ve girişimcilik becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayan eğitimler alma fırsatı buldu.
‘EmpowerMe: Gençlik Programı’nın ikinci dönemi başladıStarbucks Vakfı’nın desteğiyle Alshaya Group, Starbucks Avrasya ve Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen ‘EmpowerMe: Gençlik Programı’ gençlerin potansiyelini güçlendirmeyi devam ediyor. 3 yıl süresince Avrasya bölgesinde 250 bin gencin gelişimini amaçlayan programın ikinci yılı Gençlik Zirvesi ile başladı. 5 gün süren zirve, Türkiye’nin dört bir yanından katılan 155 gencin katılımıyla gerçekleşti. Gençler zirvede, kariyer hazırlığının yanı sıra dijital bilgi ve girişimcilik becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayan eğitimler alma fırsatı buldu.
Sosyal Kalkınma Zirvesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.