Enerjisa Enerji’nin Enerjimi Koruyorum tiyatrosu Hatay’da 3 binden fazla çocukla buluştu
Enerjisa Enerji’nin 16 yıldır sürdürdüğü Enerjimi Koruyorum projesi, yenilenen çocuk tiyatrosuyla Hatay’a taşındı. Beş ilçede gerçekleştirilen gösterimlerde 3 binden fazla çocuk tiyatroyu izledi.

‘Herkes İçin Daha İyi Bir Gelecek’ vizyonuyla Enerjisa Enerji, çocukların enerji bilinçliliğine değer katarak toplumsal fayda odaklı çalışmalarına yeni bir heyecan katmak için bir çalışmaya imza attı. 16 yıldır 400 bine yakın çocuğa ulaşarak enerji tasarrufu ve verimlilik farkındalığı oluşturmayı amaçlayan Enerjimi Koruyorum Sosyal Sorumluluk Projesi, bu kez Hatay’da çocuklarla buluştu.
HATAY’DA 5 İLÇEDE 3 BİNDEN FAZLA ÇOCUK TİYATROYLA BULUŞTU
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tiyatro desteğiyle 24-28 Ağustos tarihleri arasında hayata geçen yaz turnesi boyunca kentin İskenderun, Arsuz, Yayladağ, Samandağ ve Defne ilçeleri olmak üzere toplam 5 ilçede çocuklarla buluşturuldu.
ENERJİMİ KORUYORUM’DA HER 1 TL YATIRIM 3,17 TL SOSYAL DEĞER YARATIYOR
Gerçekleştirilen Sosyal Getiri Yatırım (SROI) analizine göre Enerjimi Koruyorum Sosyal Sorumluluk Projesine yapılan her 1 TL'lik yatırımın, 3,17 TL sosyal değer oluşturduğu hesaplandığı bildirildi.
‘ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜ EN BÜYÜK ENERJİ KAYNAĞIMIZ’
Tiyatro turnesinin önemine değinen Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, Hatay’da yoğun ilgi gören yaz turnesine ilişkin şu sözlerle değerlendirmede bulundu:
“Enerimi Koruyorum ile 16 yıldır çocukların enerji ve çevre konusunda erken yaşta farkındalık kazanmalarına katkı sağlıyoruz. Çünkü daha iyi bir geleceğin, çocuklara bugün kazandırdığımız bilinç ve alışkanlıklarla şekilleneceğine inanıyoruz. Bu yıl oyunumuzu pedagogların katkısıyla yenilerken çocukların değişen dünyasını da dikkate aldık. Enerji verimliliği ve sürdürülebilir yaşamın yanında arkadaşlığın, birlikte vakit geçirmenin ve çocuk olmanın değerine odaklandık. Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüyle çocuklara hem düşündüren hem de yüzlerini güldüren bir deneyim yaşatmak istedik. Yenilenen oyunumuzu Hatay’da çocuklarla buluşturmak da bu nedenle bizim için çok değerliydi. Beş gün boyunca onların heyecanına, merakına ve mutluluğuna ortak olduk. Çocukların yüzlerindeki tebessümün en büyük enerji kaynağımız. Bu nedenle Enerjimi Koruyorum projemizi 16 yıldır sürdürüyor, çocukların hayatında güzel bir iz bırakmak ve onlarla daha iyi bir geleceğe katkı sunmak için çalışıyoruz.”






