Geri Dön
Kültür&Sanat İzmir’de Adana Şalgam-Kebap Festivali başladı

İzmir’de Adana Şalgam-Kebap Festivali başladı

İzmir’de Adana Şalgam-Kebap Festivali 35 metre boyunda şişlere takılarak hazırlanmış Adana kebabının kesilmesi ile başladı. Fuarda, Adana lezzetleri İzmir halkının beğenisine sunuldu.

Karşıyaka Bostanlı Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Renkli görüntülerin olduğu etkinlikte kebap ustaları 35 metre Adana kebabını keserek şalgamla suyuyla vatandaşlara ikram etti.

"HERKESİ TANITIM GÜNLERİNE BEKLİYORUZ"

Adana kebabı, ciğeri, şırdanı, mumbarı, analı kızlı yemeği, yüksük çorbası, Adana şalgamı fuar ziyaretçileri ile buluştu, lezzetlere davul ve zurna eşlik etti.

‘Adana’nın Kabadayıları’ ise mizansen olarak Adana lezzetleri fuarında boy gösterirken fuarda Adana’nın meşhur lezzeti Şırdan yeme yarışması yapıldı. Yarışmanın 1’incisine ise Adana’nın yöresel ürünleri hediye edildi. İzmir Adanalılar Güç Birliği Dernek Başkanı Arif Kayakşu, festivalin çok güzel geçtiğini, yoğun ilgi olduğu, Adana’yı seven herkesi tanıtım günlerine beklediklerini aktardı.

Festival, 27 Mayıs Pazartesi gününe kadar İzmir Karşıyaka Bostanlı Kapalı Pazar Alanı'nda ziyaret edilebilecek.