Geri Dön
Kültür&Sanat Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ne geri sayım başladı

Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ne geri sayım başladı

33.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Şenliği 01-Ağustos 07 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ne geri sayım başladı

Doğal güzellikleri, kültürel geçmişi ve tarihi dokusu ile Şile, 1 – 7 Ağustos tarihleri arasında 33. Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Şile bezini en iyi şekilde tanıtabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. İsmini Şile bezinden alan, Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nde 7 gün boyunca birbirinden farklı panel, söyleşi, konser ve etkinlikler düzenlenecek. Şile bezinin değerini ve kültürünü koruma misyonuyla gerçekleştirilen, farklı ülkelere, kültürlere el sanatı değerlerini tanıtmayı ve korumayı amaçlayan festival, ünlü sanatçıları da ağırlamaya hazırlanıyor.

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK

Kültürel değerlerin ele alınacağı paneller, söyleşiler, atölye ve gösterilerin gerçekleşeceği festival boyunca; Mazhar Alanson, Bora Duran, Uğur Arslan, Haluk Levent, Simge ve Cengiz Kurtoğlu & Taksim Trio gibi ünlü isimler sahne alacak. Pandemi sebebiyle yapılamayan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve sanat Festivali’ni bu sene gerçekleştirmekten ötürü büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Festival programımızla, Şile bezimizi ve ilçemizin kültürel ve doğal güzelliklerini yeniden keşfetme imkânı sunacağız. Uluslararası Şile Bezi Festivali, taşıdığı kültürel değerin yanı sıra İstanbul'un en eski festivallerinden biri olarak da ayrı bir öneme sahip. Şile Belediyesi olarak her zaman tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmayı, ilçemize özgü kültürel mirası hak ettiği mertebeye taşımayı hedefledik. Bizleri bu hedefe taşıyacak olan en özgün ve köklü miraslarımızdan biri olan, Şile’mizin en önemli simgesi, ilçemizin dünyayı açılan kapısı Şile bezini en iyi şekilde tanıtabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Ocaklı yerel gelenekleri sürdürmenin önemine dikkat çekerek, “Ninelerimizin, annelerimizin, teyzelerimizin hayallerini işlediği, yüzyılı aşkındır nesilden nesile aktarılan, Şile bezinin bugün dönüştüğü sanatı izlerken, geçmişin izlerini geleceğe taşımak için daha da büyük bir motivasyon duyuyoruz. Kadınların tüm hayallerini, acı tatlı hatıralarını, yaşanmışlıklarını yıllar boyu yüze yakın motifle anlattığı Şile bezini korumak, yaşatmak ve hak ettiği seviyeye getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Herkesi geçmişten gelen tüm kültür ve geleneği koruduğumuz, çağımızın gereklilikleriyle harmanladığımız, doğal ve tarihi mirasın beşiği Şile’yi yaşamaya, hissetmeye ve özümsemeye davet ederken, bu yıl 33.’sünü gerçekleştireceğimiz Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’mize tüm hemşerilerimizi, tüm misafirlerimizi davet ediyoruz” dedi.