Geri Dön
Kurumsal Siemens, enerji verimliliği projesiyle karbon salımını yıllık 1050 ton azalttı

Siemens, enerji verimliliği projesiyle karbon salımını yıllık 1050 ton azalttı

Şirketlere hazırladığı ihtiyaca özel enerji verimliliği projeleri ile karbon ayak izinin azaltılmasına katkılar sunan Siemens Türkiye, Şevkat Emprime Boya ile hayata geçirdiği iki yeni enerji verimliliği projesiyle yaklaşık yüzde 12 tasarruf oranına bağlı olarak karbon salımının yıllık 1050 ton azaltılmasını sağladığını duyurdu.

Siemens, enerji verimliliği projesiyle karbon salımını yıllık 1050 ton azalttı

Siemens Türkiye, Türk hazır giyim endüstrisinin temsilcisi Şevkat Emprime Boya ile iki yeni enerji verimliliği projesini hayata geçirdi. Şevkat Emprime Boya’da uygulanan proje ile verimsiz çalışan sistemlerin yenilenmesi ve atık ısı kazanımı ile enerji verimliliği çalışmaları gerçekleştirildi. Projelerde doğalgazdan tasarruf sağlanırken, karbon salımı hedeflenen yaklaşık yüzde 12 tasarruf oranına bağlı olarak yıllık 1050 ton azaltıldı. 1,5 yılda tamamlanan proje ile tesisin enerjide dışa bağımlılığını da yılda 5 bin Mwh azaltıldı. Siemens Türkiye, her iki proje için teknik danışmanlık hizmetinin yanı sıra Siemens Finansal Kiralama A.Ş. aracılığı ile finansman desteği de sağladı.

“VERİMLİLİK PROJELERİNİN ÖNEMİ ÜRETİM SEKTÖRÜ OYUNCULARI İÇİN DAHA DA ARTIYOR”

İş birliğine ilişkin değerlendirmede bulunan Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Gelis, “Enerjinin verimsiz kullanımı, ekonomik kayıplarda büyük bir rol oynuyor. Dünya genelinde enerji maliyetleri giderek artarken, verimlilik projelerinin önemi hem ülkemiz için hem de üretim sektörü oyuncuları için daha da artmaktadır. Siemens Türkiye olarak, enerji verimliliğine yönelik inovatif teknolojilerimizle enerjinin en verimli şekilde kullanılmasına ve endüstrilerin sürdürülebilir yöntemlerle üretim yapmasına katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEM ENERJİ TASARRUFUNUN ARTMASINI HEM DE POTANSİYEL ENERJİNİN GERİ KAZANILMASINI SAĞLADIK”

Enerji verimliliği ve karbondan arınma konularının şirketlerin büyüyebilmede ve rekabette en önemli hedefi haline geldiğini söyleyen Siemens Türkiye Bölgesel Çözümler ve Servisler Direktörü Tolga Afşin ise “Bu doğrultuda ülkemizde tekstil sektörünün önde gelen firmalarından Şevkat Emprime Boya ile imzaladığımız ‘Enerji Performans Servisleri’ projesinin ilk aşamasında şirketin enerji kullanım özellikleri ve ihtiyaçlarına yönelik bir enerji haritası oluşturduk. Elde ettiğimiz bilgilere göre tasarladığımız proje sayesinde Şevkat Emprime Boya’da hem enerji tasarrufunun artmasını hem de potansiyel enerjinin geri kazanılmasını sağladık. Siemens Türkiye olarak sonuçlarını garanti güvencesiyle sunduğumuz projeler kapsamında, bir atık sıcak su geri kazanım sistemi kurulumu ve iki ramöz makinesi otomasyon sisteminin revizyonu da gerçekleşti” diye konuştu.

“ENERJİ PERFORMANS GARANTİSİ VE FİNANSMAN DESTEĞİ SİEMENS’İ TERCİH ETMEMİZDE ETKİLİ OLDU”

Şevkat Emprime Boya Genel Müdürü Yücel Gürkan iş birliğine yönelik açıklamasında “Bu proje için yola çıkarken, en önemli önceliklerimizden biri kalitesinden ve güvenilirliğinden emin olduğumuz bir çözüm ortağı ile çalışmaktı. Bunun yanı sıra Siemens Türkiye’nin danışmanlık ve mühendislik uygulamalarını gerçekleştirmekle birlikte enerji performans garantisi veren ve aynı zamanda finansman desteği de sağlayan tek şirket olma özelliği, bu kararı vermemizde etkili oldu” dedi.

“SİEMENS’İN DİJİTAL ÇÖZÜMLERİ İLE ENERJİ TASARRUFUMUZU ANLIK OLARAK TAKİP EDİP RAPORLAYABİLECEĞİZ”

“Siemens Türkiye’yi tercih etmemizde yenilikçi çözümleri, mühendislik uzmanlığı ve başarısı kanıtlanmış projelerinin yanı sıra tasarruf edilecek enerji miktarı için sunulan garantinin de önemli bir payı bulunuyor” diyen Şevkat Emprime Boya Fabrika Müdürü Aslı Nizipli ise sözlerine şöyle devam etti:

“Bu projede Siemens Türkiye’nin dijital çözümleri ile enerji tasarrufumuzu anlık olarak takip edip raporlayabileceğiz. Enerji verimliliği ve geri kazanımlarından doğacak ek kaynakların dijitalizasyon ve sürdürülebilirlik gibi farklı alanlarda değerlendirilebilecek olması bizim için önemli bir fayda. Bu çerçevede, teknoloji ve mühendislik çözümlerine her zaman güvendiğimiz ve sektöründe lider olan Siemens Türkiye ile yola çıkmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz