Geri Dön
Politika Akşener: Partimize yönelik kurumsal operasyon ortaya çıktı, savaş ilanı kabul ediyorum

Akşener: Partimize yönelik kurumsal operasyon ortaya çıktı, savaş ilanı kabul ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ankara ve İstanbul'da pazarlık yapılmış. Benim bilgim yok, yerel yönetimler başkanımızın, teşkilat başkanımızın haberi yok. Neye göre yapılmış? İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tanıtım toplantısı için geldiği Uşak'ta ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde İYİ Partili yöneticilerin istifasını değerlendirdi. İstifa eden İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın kendisinden bağımsız şekilde yeniden seçildiğini ve disipline sevk edilen üyelerin süreç devam ederken istifa ettiklerini belirten Akşener, "Elbette giden her arkadaş için üzülürüm. Bir prensip kararı aldım ve hep uydum. Hiçbir arkadaşımıza hakaret etmedim fakat ne hikmetse ayrılan bütün arkadaşların taş attıkları tek kapı İYİ Parti'nin kapısı. Bunu da anlamakta zorlanıyorum. Ben gidenlere çok üzülüyorum. Dilerdik ki bunlar olmasın."

'HİÇBİRİNDEN HABERİM YOK'

Partide CHP ile yol yürümek ile seçimlere ayrı girmek konusunun 9 saat boyunca demokratik bir çerçevede tartışıldığını belirten Akşener, "Uzun saatler konuşarak seçimlere tek başımıza girme kararı aldık. O gün gördük ki bizim partimiz kesinlikle iktidar olmalı. Bu kararı beğenmemek ve uymamak mümkündür. Buna uymazsanız istifa edersiniz, işin saygı kısmı budur. Bazı arkadaşlarımız gayet saygılı biçimde ayrıldılar, haklarında hayırlısı olsun ama bu arkadaşlarımızın başındaki arkadaşımızın ilginç bir yanı oldu. O da şu; dün bir televizyon programında benim bilgim dahilinde Ankara ve İstanbul'da pazarlıklar yapılmış. Benim bilgim yok, yerel yönetimler başkanımızın, teşkilat başkanımızın haberi yok. Neye göre yapılmış? İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım" diye konuştu.

Akşener, daha sonra partisinin aday tanıtım toplantısına geçti.

ADAY TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak'ta partisinin il başkanlığını ziyaret ettikten sonra bir otelde düzenlenen İYİ Parti Uşak Teşkilat Buluşması ve aday tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda partililer tarafından karşılanan Akşener, 2019 yılındaki yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıklarının İYİ Parti iş birliğiyle kazanıldığını belirtti. O dönem amaçlarının 2023 seçimlerini de kazanmak olduğunu ifade eden Akşener, bu hedefte başarılı olunamadığını, bugün gelinen noktada hür ve müstakil olarak seçimlere girme kararı verdiklerini, bu kararı aldıktan sonra hakaret ve iftiralarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

'SEÇİMLERE HER YERDE TEK BAŞINA GİRİYORUZ'

Akşener, partisinin Genel İdare Kurulu'nun seçimlere tek başına girme kararı almasının ardından bir elin devreye girdiğini ve partililerine istifa çağrılarında bulunulduğunu ifade ederek, "Buradan ilan ediyorum, benim fikrim, benim talimatım, tek başına giriyoruz, her yerde tek başına. Ankara'da da İstanbul'da da tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz. Bu işin sonunda başaracağımıza inanıyorum. Bunun sonucunda bu başarı hepimizindir. Başarısızlık olduğu takdirde de benimdir. O sorumluluğu yerine getireceğim. Hepimiz ona göre çalışacağız. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız çalışacaksın, alacaksın. Dolayısıyla hiç fikrimi söylememiştim, şimdi söylüyorum; hadi bakalım parmak uzatanlar. Grupta, 'parmak sallayanların o parmaklarını teker teker kırarım' demiştim. Dün bir televizyon programında yapılan konuşmalardan sonra gördüm ki dostumuz, müttefikimiz Türk milletidir" ifadelerini kullandı.

'SÖZLER VERİLİYOR, İNSANLAR İSTİFA ETTİRİLİYOR'

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saraçhane'ye ikinci kere gittim. Bugün sövenler o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ne yaptım, boynumu eğdim, kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. İkisi de korktu, kabul etmedi. Benim değil, milletin istediğini kabul etmediler. Dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine ahlaki olarak karışmadık. 30 yıllık siyasi hayatımda hiç bunu yapmadım. Kongre yaptılar, üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın. Çünkü biz onların müstemlekesi olmuşuz. Onların kafalarında, öyle bir dünya yok. Dün anlatılanlara baktığımda sözler veriliyor, insanlar istifa ettiriliyor. Bu bir savaş ilanıysa kabulümdür, can baş üstüne. Çok küçümsemişler bizi. Şimdi sağdan soldan herkesi birleştirmişiz. Ezeli düşman olanları bile kanka olmuş durumda. Onlar hep, biz tek. Canımız sağ olsun, bakalım, görelim ne yapacağız? Ben de şu masanın üstüne kellemi koydum, ister tekme atın yere düşsün, ister tekrar buraya koyun sizin elinizde, siz bilirsiniz. Televizyonları izledikçe İYİ Parti'ye olan derin nefreti görüyoruz. Bize işlerine geldiği için tahammül etmişler. Şimdi gene zorlayarak dediklerini yaptırmaya çalışıyorlar. Ne cumhuriyet ne Atatürk ne de başka bir şey umurlarında değil."

Akşener, Diyarbakır'daki bir bulvara 'Şeyh Said' isminin verilmesinden büyük üzüntü duyduğunu, CHP'nin buna gerekli tepkiyi göstermediğini sözlerine ekledi.

Akşener, konuşmasının ardından İYİ Parti Uşak Belediye Başkanı Adayı'nın Muhammet Gür olduğunu açıkladı. Toplantı, basına kapalı devam etti.