Geri Dön
Politika Bakan Yumaklı: Siyasette güvenli limandır AK Parti

Bakan Yumaklı: Siyasette güvenli limandır AK Parti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bizler ülkesine, milletine aşkla hizmet eden bir davanın neferleriyiz. Bizler için eğer millete hizmet var ise orada hiçbir engel tanımayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi 'Bizler bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik.' İşte bizim düsturumuz da gayretimiz de emeğimiz de budur. Bu yolda hiçbir engel tanımayız. Siyasette güvenli limandır AK Parti" dedi.

Bakan Yumaklı: Siyasette güvenli limandır AK Parti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Balıkesir programı kapsamında ilk olarak Sındırgı Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Yumaklı'ya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz eşlik etti. Bakan Yumaklı, Yüreğil Mahallesi'nde vatandaşlarla sohbet etti. Yumaklı burada yaptığı konuşmada, "En son böyle yürekten ve içten bir karşılamayı kendi memleketimde görmüştüm. O kadar içten bir karşılama ki hem gurur duydum hem de duygulandım. Sayın Cumhurbaşkanımızın size selamlarını iletiyorum. Ramazanınız mübarek olsun. Bizler ülkesine, milletine aşkla hizmet eden bir davanın neferleriyiz. Bizler için eğer millete hizmet var ise orada hiçbir engel tanımayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi 'Bizler bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik.' İşte bizim düsturumuz da gayretimiz de emeğimiz de budur. Bu yolda hiçbir engel tanımayız. Siyasette güvenli limandır AK Parti. Yerli duruşun da milli duruşun da yegane adresidir. O yüzden AK Parti'nin aslında rakibi yoktur. Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda gerçekten 3 sene öncenin bir öncekine göre, ondan önceki 3 senenin, bir öncekine göre ne kadar farkının olduğunu ve son 22 senede bu milletin hizmet alma anlamında nereden nereye geldiğinin de en bariz örneği yaşadıklarımız, gördüklerimiz" ifadelerini kullandı.




'KİMLER BU MEMLEKET İÇİN ÜRETİYORSA, ONLAR BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR'

Bakan Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güçlü Türkiye'nin, güçlü tarımdan geçtiğini düşünen birisi olarak elbette Balıkesir gibi bu yönü son derece güçlü bir şehre elimden geleni yapmak üzere her zaman hazır ve nazır olduğumu kıymetli başkanlarım bilir. 'Kimler bu memleket için üretiyorsa, onlar bizim başımızın tacıdır' diye düşünüyoruz. Sağ olsunlar değerli başkanlarım, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz Balıkesir'le ilgili her konuda inanılmaz hassaslar. Her sorununuzu bilmiyorum. Her bir sorununuzu Ankara'da ilmek ilmek işliyorlar."

Sindel Göleti'nin de en kısa sürede tamamlanacağı bilgisini paylaşan Bakan Yumaklı, "'Gölet' diyoruz aslında ama o bir baraj. Çünkü 31 metre yüksekliğinde olacak. 1 milyon metreküplük suyu tutacak. Hem Yüreğil hem Sindel hem Gördes hem de Balıkesir'in bu bölümü için yeterli derecede sulamayı sağlamış olacak. Bizler her türlü işlemi bitirdik. Bu talimatımızı Devlet Su İşleri'ndeki (DSİ) arkadaşlarımıza vermiş olalım. En kısa sürede tamamlanıp hizmete alınacak. Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek için her cephede adeta savaşıyoruz. Sizler 28 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımıza Türkiye Yüzyılı'nın inşasıyla ilgili gerekli izni, yetkiyi verdiniz ancak bunun bir de şehirler tarafı var. Bunu unutmamak lazım. Bunu her fırsatta gündeme getiriyoruz, söylüyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını bizler hem illerde hem ilçelerde hem beldelerde hem de Türkiye'nin dört bir tarafında inşa edeceğiz" dedi.

'ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ise "Balıkesir'de yerin altı ayrı bir değer, yerin üstü ayrı bir değer. Termaliyle, tarımıyla, hayvancılığıyla, zeytiniyle, peyniriyle, hatta madeniyle Rabb'im bütün nimetlerini, bu coğrafyada Balıkesirli hemşehrilerimizin kullanımına bahşetmiş. Bu nimetlerin şehrimizin yükseltilmesi noktasında değer kazanması için elimizden gelen gayreti hem siyasiler olarak hem de yerel yönetimlerimizle Ankara'da ise AK Parti hükümetinin o güçlü kabinesiyle, bakanlıklarıyla, bakanlarımızın destekleriyle şehrimize, yöremize, bölgemizin her bir ferdine, her bir kesimine hizmet getirilmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullanıyoruz.

'YÜREĞİR'DE EKSİK TAŞ KALMAYACAK'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da "Tarım Bakanlığımız, DSİ'miz Balıkesir'i ihya ediyorlar. Çiftçilerimize, üreticilerimize her alanda destek oluyorlar. Sizin nezdinizde hem DSİ Bölge Müdürümüze hem de tarım il müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten Balıkesir gibi güzel bir yere müthiş hizmetler veriyorlar. Bugün yapacaklarımız da size neler yapıldığının göstergesi olacak. Yüreğir'de eksik taş kalmayacak. Asfaltlar atılacak. Göletler yapılacak. Bizde iş kalmaz" diye konuştu.

'BİR DİZİ FAALİYET PLANLADIK'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Balıkesir programı kapsamında Sindel Göleti, Kocahan İş Merkezi, Bilim ve Teknoloji Merkezi, parke taşı üretim tesisi, doğal kök boya tekstil ve inovasyon merkezi, Yaylabayır-Yüreğil grup yolu, Hatıralar Çeşmesi, kırsal mahalle yolları ve yarı olimpik yüzme havuzu toplu açılış törenine katıldı.

Bakan Yumaklı, açılış törenin ardından geçtiği merkez ilçe Karesi'de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtımı gerçekleştirilen 150 adet koç ve 13 adet yem ezme makinesinin dağıtım törenine katıldı. Bakan Yumaklı buradaki konuşmasında, Türkiye'nin ikinci yüzyılını inşa etmek amacıyla, bakanlığın bu yöndeki tüm faaliyetlerini, çiftçi ve üreticinin faydasına olacak şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Anadolu coğrafyasına en uygun hayvanın küçükbaş olduğunu kaydeden Bakan Yumaklı, "Aslında eskiler bunu 'Buğdayla koyun gerisi oyun' diyerek formalize etmişler. Ancak zaman içerisinde elbette şartlar farklılaşmış. Ancak biz halen Türkiye'de bu gerçeğin altını çizerek, özellikle bundan 2 hafta önce açıklamış olduğumuz hayvancılık yol haritamızda büyükbaş hayvanda verimi arttırmak, küçükbaş hayvanda da hem verimi hem de kaliteyi arttırmak üzere bir dizi faaliyet planladık ve bunu da açıkladık. Arkadaşlarımızın halihazırda hazırlıklarını yaptıkları ve bir yayınlama sürecinde olan desteklerle birlikte bunun nereye ulaşacağını hepimiz görmüş olacağız" dedi.

'AİLE İŞLETMELERİ GÜÇLÜ OLSUN'

Aile işletmelerinin güçlü olmasını istediklerini kaydeden Bakan Yumaklı, “Aile işletmelerimizin hem bitkisel üretimde hem de hayvansal üretimde yapmış oldukları üretimler sürdürülebilir olsun. Bugünden yarına değil, aynı dünyadaki örneklerinde olduğu gibi nesillerden nesillere aktarılabilir olsun. Dolayısıyla sürdürülebilir bu üretimin aynı zamanda hem verimli hem de kaliteli olmasını istiyoruz. Bizler elbette bunları yaparken birçok desteğimiz var. Bakanlık olarak makina, ekipman desteğimiz var. Şimdi sayamayacağım onlarca desteğimiz var. Ancak çok önemli bir şey var ki ben de bu konuda değerli Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımızı canı gönülden tebrik etmek istiyorum. Biz yol boyu Sındırgı'dan başlayarak buraya gelene kadar benzer şeyleri konuştuk. Aslında değerli başkanım da bizim çok istediğimiz şeyi yaptığını bize anlattı. Bizleri de gururlandırdı. O da nedir? Bizlerin sadece bir şeyi planlaması ya da uygulamak için mevzuat çıkarmasının belli oranda bir adım daha öteye gidebilmesi ancak ve ancak yerel yönetimlerin buna katkı vermesiyle mümkündür. Bugünkü törende küçükbaş hayvancılık için çalışan, üreten kardeşlerimize bir dağıtım töreni yapacağız, yem makineleriyle alakalı. Ancak önemli olan bunun derdini ve sıkıntısını çekebiliyor olmak. Şimdi değerli başkanım gelirken yine söyledi.  Balıkesir'in potansiyeli belki de bizim şu ana kadar tahayyül ettiğimizin daha ötesinde. Bizlerin daha fazla gayret etmesi, sizlerin yanında olması lazım. Bu potansiyeli hep beraber hem ülkemizdeki vatandaşlarımızın hem de ülkemize gelen turistlerin ihtiyacını karşılayacak yönde kullanmamız lazım. Hem de ihracat yaparak ülkemize döviz kazandırıyor hem bizlerin hem de üreticilerimizin, ülkemizin kazanmasını sağlıyoruz. Dolayısıyla bu amaçla bizler bakanlık olarak 7-24 çalışıyoruz" diye konuştu.

'HEPİMİZİ TUTABİLENE AŞK OLSUN'

Bakan Yumaklı şöyle devam etti:

"Eğer su yoksa, sizin mevcuttaki üretiminizi bir adım öteye daha götürmeniz çok da mümkün olmuyor. Dolayısıyla bizler bu zamana kadar yapılan baraj, gölet ve sulama projelerinin bundan sonra da devamıyla alakalı halihazırda mevcutta devam edenler de var. Onları hızlıca bitirilmesi ve Sindel Göleti gibi daha birçok burada yapılması gereken sulama ve su tutma, daha doğrusu su depolama projelerini inşallah en kısa zamanda tamamlayarak, Balıkesir'in o biraz önce bahsettiğim potansiyeline ulaşması için inşallah her şeyi yapmış olacağız. Sonuçlandığında hepimizin göğsünü kabartan imkanlar üreticilerimizle buluşmuş olacak. Tabii bizler bütün bunları yaparken aslında çok küçük bir bölümünü anlattığımızı biliyoruz. Ancak bu töreni daha fazla uzatmamak adına sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Bizi tutabilene aşk olsun' sözünü ben de buradan tekrar etmek istiyorum. Değerli üreticilerimiz, sizler üretin. Bizler hemen sizin yanı başınızdayız. Bakanlıkla, yerel yönetimlerle, belediyelerimizle ve bakanlığımızın bütün çalışanlarıyla birlikte hemen yanı başınızdayız. 'Hepimizi tutabilene aşk olsun' diyorum. Allah, üreten bu memleket için, bu ülke için duvara bir tuğla daha koyan kimler varsa onlardan razı olsun."

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın konuşmasının ardından temsili olarak damızlık küçükbaş hayvan kura çekimi gerçekleştirildi. Bakan Yumaklı, daha sonra alanda incelemelerde bulundu.

'BİZLER SİZLERE HİZMETKAR OLMAYA GELDİK'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Balıkesir'e gerçekleştirdiği ziyaret ve açılışların arından kırsal bir mahallede katıldığı iftar sofrasında orucunu açtı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 10 kırsal mahalleden vatandaşların katıldığı yemek sonrası Bakan Yumaklı konuşma yaptı.

Vatandaşlara seslenen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, birlikte iftarı yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başladı. Bütün amaç ve hedeflerinin vatandaşlara, millete hizmet edebilmek olduğunu söyleyen Bakan Yumaklı, “Bizlerin herhangi bir derdi, herhangi bir amacı yok. Bunu da nereden alıyoruz, sayın Cumhurbaşkanımızın sözünden. Nedir o, ‘Bizler sizlere hizmetkar olmaya geldik.’ Bu düsturla hareket ediyoruz, bu düsturla yaptığımız işleri daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. Kıymetli kardeşlerim Türkiye yüzyılının inşası için yerel yönetimlerden, hükümete kadar herkes büyük bir gayret ve çaba içerisinde. Siz 28 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımıza bu görevi verdiniz. Dediniz ki ‘Biz Türkiye 100 yılının, 2’nci yüzyılını inşa etme görevini sizlere verdik. Şimdi önümüzde 31 Mart var. 31 Mart seçimlerinde de sizler Altıeylül'den başlayarak, Balıkesir'in bütün ilçelerinde ve Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığında eğer Cumhur İttifakı'nın adaylarına, yani AK Parti'nin gerçek belediyeciliğine eğer 28 Mayıs'ta olduğu gibi o icazeti verirseniz, elhamdülillah ben şunu söyleyebilirim ki, bu birlikte çalışma, bu birlikte gayret etme, bu uyum, bu eşgüdüm bizleri bulunduğumuz yerden çok daha iyi yerlere getirecektir” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Yücel Yılmaz ile Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray’ın verdiği sözlerin, kendi sözleri olduğunu söyleyen Bakan Yumaklı sözlerine şöyle devam etti:

“Bakanlığımla alakalı her konuda gerek Yücel Başkan, gerek Mesut Başkan ne söylemişse bunlar aynı zamanda bizim de sözümüzdür, vaadimizdir. Buradan hepinize bunların sözünü veriyorum. İnşallah hep birlikte bunları halletmek üzere çalışacağız, çabalayacağız, gayret sarf edeceğiz. Ben ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Hepinize Allah razı olsun. 31 Mart'tan sonra bizim iş hafiflemeyecek, bizim işimiz iki kat, üç kat daha fazla artacak. Ama hiç önemli değil. Sizlerin memnuniyeti, sizlerin bizlere duası bize yeter. Çok teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.”

BAŞKAN YILMAZ’DAN SU MÜJDESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bakan İbrahim Yumaklı’nın onayıyla, Balıkesir’deki sulama birliklerinin BASKİ’ye devredildiğini söyledi. Bunun için Bakan Yumaklı’ya teşekkür eden Yılmaz, “Geçen sene yağışların az olması nedeniyle DSİ’nin aldığı kararla bu bölgelere sulama verilemedi. Şimdi yağışlar çok oldu. Biz de diyoruz ki, bu sene su fiyatları yok. Tamamı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden. Beyannameleri 18’inden itibaren alıyorsunuz. Arkadaşlarımız buraya geliyor ve beyannamenin üzerine ‘Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmiştir’ mührünü alıyorsunuz ve işinize bakıyorsunuz. Artezyenden suyu kendisi çıkaranlardan da bedel almıyoruz” dedi.