Geri Dön
Politika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bazıları vadettiklerini bile hatırlamıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bazıları vadettiklerini bile hatırlamıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ne söylediysek onu sonuna kadar gerçekleştirmek için gece gündüz uğraştık. Bazıları bırakın vaatlerini yapmayı, ne vadettiklerini bile hatırlamıyorlar. Seçimden sonra unutuyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bazıları vadettiklerini bile hatırlamıyor

Muş'un Malazgirt ilçesinde AK Parti'nin seçim koordinasyon merkezini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilçe belediye başkan adayı Cengiz Altın'a destek istedi. AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti İl Başkanı Melik Emre, Malazgirt İlçe Başkanı Kenan Deniz'in de katıldığı programda konuşan Yılmaz, yeniden aday gösterilen Cengiz Altın'ın verdiği sözleri tuttuğunu belirterek, "Bizim siyasi anlayışımız da budur. Yapamayacağınız şeyi söylemeyeceksiniz. Söylediğiniz şeyi de yapacaksınız. Böylece siyasete güven olur. Bunu yapmayan siyasetçilere güven de kalmaz. Maalesef Türkiye'de bunu yapmayan epeyce siyasetçi, siyasi anlayış var. Biz onlardan değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman anlayışımız bu oldu. Ne söylediysek onu sonuna kadar gerçekleştirmek için gece gündüz uğraştık. Bazıları bırakın vaatlerini yapmayı, ne vadettiklerini bile hatırlamıyorlar. Seçimden sonra unutuyorlar. Buna biz gerçek belediyecilik diyoruz. Bazı belediye başkanları kendi şahsi reklamı için çalışıyor olabilir. Onlar gerçek belediyecilik yapmıyor. Belediyeyi halka hizmet için değil, başka amaçlarla kullananlar da gerçek belediyecilik yapamaz. Malazgirt'i düşünenler, Cengiz Altın başkanımıza oy versinler. AK Parti’ye oy verin, Cumhur İttifakı’na oy verin. Belediye başkanımıza gerçekleştirdiği projeleri için çok teşekkür ediyoruz. Yeni projeleri arasında tekstil kent var. En büyük meselemiz bu gençlere istihdam. Genç bir nüfusumuz var. İnşallah yeni tekstil kentlerle başka da bazı yatırımlarla. Örneğin hayvancılık yöremiz için çok önemli. Türkiye'nin de çok ihtiyacı var. Buna ekonomik belediyecilik diyorum. Bir belediye başkanı sadece sosyal hayata ilişkin projeler yapmamalı. Ekonomi, istihdamı da geliştirecek işler yapmalı. İnşallah ekonomik belediyeciliğin en güzel örneklerini Malazgirt'te yapacağız" diye konuştu.


BİRİLERİ BİZİ GÜÇTEN DÜŞÜRMEK İÇİN FİTNE FESAT YAPIYOR

Gazze'deki yaşanan zulmün de bir an önce son bulmasını temenni eden Yılmaz, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bakanların gece gündüz bu konuda gayret sarf etiklerini söyledi. Konuşmasında birlik beraberliğe de dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:

“Bu yaşananlar bize şunu gösteriyor; birlik, beraberlik çok önemli. Biz bir, beraber olmazsak, güçlü olmazsak, başkalarının insafına bırakamayız geleceğimizi. Başkalarının neler yapabileceğini Gazze'de görüyoruz. Ne tür acılar yaşandığını, ne tür sıkıntıların yaşandığını. Bugün birlik, beraberlik olsaydı bölgemizde, ülkeler iyi yönetilse. Arap dünyası olsun, İslam dünyası olsun, güçlü olsaydı her halde bu manzaralar olmazdı. Dolayısıyla birileri bizi güçten düşürmek için fitne fesat yapıyor. Bizi bölmeye, parçalamaya, güçten düşürmeye çalışıyor. Biz onlara karşı ne yapmamız lazım? Daha fazla birbirimize sarılmamız gerekiyor. Birliğimiz, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da yüceltmemiz lazım. Güçlendirmemiz lazım. Türkiye çok önemli. Çok şükür son 20 yılda Türkiye büyük bir güç kazandı. Çok mesafeler aldı ama yeter mi, yetmez. Daha da güçlenmemiz lazım. Güçlenelim ki halkımıza daha büyük refah sağlayalım. Hem de dünyadaki mazlumlara daha fazla sahip çıkalım. Bizi kimsenin bölmesine, parçalamasına hiçbir şekilde bugüne kadar müsaade etmedik. Halkımız bu oyunlara gelmedi çok şükür. Bir sürü yapılanlara rağmen halkımız bu oyunlara gelmedi. Bundan sonra da gelmez Allah'ın izniyle."

Cevdet Yılmaz, partililerle bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

'YATIRIMLAR MUKAYESE EDİLEMEZ'

Muş'ta, partisinin kent merkezindeki seçim koordinasyon merkezini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye olarak Gazze başta olmak üzere nerede bir mazlum varsa hepsinin yanında olduklarını söyledi. Muşluların kadirşinas bir halk olduğunu ve kendisine hizmet edenleri hiçbir zaman unutmadığını söyleyen Yılmaz, bölgenin ideolojilerden, sloganlardan, boş laflardan çekişmelerden çok zarar gördüğünü dile getirdi. Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız, yola çıkarken bazı şeyler söylemişti. Bugün de onlar bizim temel düsturumuz. 'Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız' dedi ve gerçekten yapılmadı. Son 20 yılda Doğu'ya, Güneydoğu'ya yapılan hizmet, yatırım hiçbir dönemle mukayese edilemez. Gerçekten önemli hizmetler yapıldı. Duble yollardan, üniversitelere, havalimanlarından altyapıya, kentsel dönüşümden eğitim ve sağlık tesislerine kadar çok önemli projeler hayata geçirildi” diye konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ VESAYETLERDEN KURTARDIK'

Ülke olarak sağlık alanında büyük bir devrimin yaşandığının altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

“Eskiden sağlık hizmeti almak için Türkiye'den yurt dışına insanlar giderdi. Hastanelerde insanlar rehine kalırdı. Şimdi onlara son verdiğimiz gibi dünyadan Türkiye'ye sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Sağlık turizmi diyoruz. Türkiye sağlık sektöründen milyarlarca dolar kazanmaya başladı. Böyle bir noktaya geldik. ABD'den, Avrupa'dan, İngiltere'den Türkiye'ye sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çok şükür bugünleri gördük. Demokraside, hukuk alanında, hak hürriyetlerde birçok adım attık. Vesayet yapılarıyla mücadele ettik. Türkiye'yi vesayetlerden kurtardık. Milli iradeyi hakim hale getiren çok önemli reformlara imza attık. Başörtüsünden ana dile varıncaya kadar birçok alanda tabu olmuş konuları birer birer önümüzden kaldırdık. Biz şuna inanıyoruz. 85 milyon, 81 vilayet, biriz beraberiz, kardeşiz.”

YILMAZ, İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, öğretmenevinde, iş dünyası, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle iftar programında bir araya geldi. Geçen sene mayıs ayında kritik bir seçimi geride bıraktıklarını belirten Yılmaz, “Bu seçimlerde sadece Cumhur İttifakı’nın karşısındaki grupla rekabet etmedik, seçimlere dışardan yön vermeye çalışan şer odaklarıyla da mücadele ettik. Biliyorsunuz Türk siyasi tarihinde görülmemiş pazarlıklara imza attılar. Siyasi ikbal uğruna devletin kurumlarını pazarlık konusu yapacak kadar ihtiraslarının kurbanı olduklarını gördük. 14-28 Mayıs seçimlerinde desteğinizle bu planlara beraber geçtik vermedik. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi yönünde atılan tüm adımlar, sizin kararlılığınızla atılıyor. Türkiye’nin otomobili Togg’da, ilk milli muharip uçağımız KAAN’da, tüm mega eserlerimizle sizin payınız var, duanız var. Bugün ekonomi programımızı; aile kurumunu koruma politikalarımızı, enerjide yeni atılımları hayata geçiriyorsak yine sizin sayenizdedir” dedi.

İSTİKAMET VERME ÇABASI

Muş’un, terörle ve yıkımla değil, tarihi, kültürü, doğası ve kardeşliğiyle anıldığını kaydeden Yılmaz, “Sizin kararlılığınızla, geleceğe sahip çıkmanızla Muş, terörle ve yıkımla değil, tarihi, kültürü, doğası ve kardeşliğiyle anılıyor. Hala görüyoruz terör örgütleri üzerinden ülkemize istikamet verme, toplumu huzursuz etme ve siyaseti yönlendirme çabaları veren odaklar var. Birçoğunun gerçekleşmeden önüne geçtiğimiz terör eylemleri, tahrikler ve provokasyonları tekrar tekrar ülkemizin gündemine sokmaya çalışıyorlar. Terör ve terörün her türlüsüyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Muş’ta ve diğer tüm şehirlerimizde refah ve güven iklimini güçlendireceğiz” diye konuştu.

‘30 YILLIK TECRÜBEYE SAHİBİZ’

Hizmetlerin devamı için 31 Mart seçimlerini önemine işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Hizmetlerin katlanarak devamı için 31 Mart seçimleri çok önemli. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, daha da güçlü bir vizyon ve kararlılıkla Muş’a en iyi hizmetleri ulaştırmaya devam etmek için bir kez daha desteğinize, dualarınıza talibiz. Çevreden ulaşıma, altyapıdan sosyal hizmetlere kadar her alanda Muş’un marka değerini yükseltmek, şehrimizin çehresini değiştirmek istiyoruz. Değerli Kardeşlerim, Belediyelerde 30 yıllık bir tecrübeye sahibiz. Bu tecrübenin kaynağına ‘Gerçek Belediyecilik’ ‘eser ve hizmet belediyeciliği’ diyoruz. Başka hesaplar peşinde koşmadan sadece hizmet edecek, her anınızda hep yanınızda olacak ehil isimleri belediye başkan adayı olarak belirledik. Muş’ta hizmet için somut icraat için özveriyle çalışacak isimler bellidir. Muş Belediye başkan adayımız Feyat Asya, Bulanık Belediye başkan adayı Yakup Kaya, Hasköy Belediye başkan adayı Suphi Işık, Korkut Belediye başkan adayı Haşim Arık, Malazgirt Belediye başkan adayı Cengiz Altın, Varto Belediye başkan adayı Abdulbahri Han. Biz belediye başkan adaylarımızın tamamına güveniyoruz, inanıyoruz, kararlıyız ve kazanacağız. 31 Mart’ta sizlerden Cumhur İttifakı’na merkezde ve ilçelerde güçlü bir destek bekliyorum, Ferhat Asya başkanımıza güçlü bir destek bekliyorum. Adaylarımızı size emanet ediyorum.”

BİNGÖL'DE AK PARTİ SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİNDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş'taki programının ardından Bingöl'ün Solhan ilçesinde AK Parti seçim koordinasyon merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. Programa, Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve belediye başkan adayları katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yerel seçimlerin siyasetten ziyade hizmetin ön plana çıktığı seçimler olduğunu belirterek, "Kolay bir dönemde değiliz. Dünyanın ekonomik olarak, ticari olarak tarihi ortalamalarının altında seyrettiği bir dönemdeyiz. Bir taraftan da çatışmalar, savaşlar, kavgalar var. Kuzey tarafta Ukrayna Rusya savaşı çok yıkıcı bir savaş olarak devam ediyor. Güneyimizde hepimizin içini burkan, hepimizin içine büyük acılar salan Gazze'deki hadiseleri izliyoruz. Yine komşu ülkelerimizde Suriye'de, Irak'ta tam olarak istediğimiz istikrar hiçbir şekilde oluşmuş değil. Bütün bunlara rağmen Türkiye yoluna devam ediyor. Geçen sene bir de tarihimizin en büyük deprem afetini yaşadık. 11 vilayetimiz, 14 milyon nüfusumuz bu büyük afetten etkilendi. 104 milyar dolar ilk hesaplarımıza göre bir maliyetle karşı karşıya kaldık. Allah'tan böyle bir güçlü yönetimimiz var. Güçlü liderimiz var ve bu yükün altından Türkiye olarak kalkıyoruz" diye konuştu.

'SORUNUMUZ ENFLASYON'

Yılmaz, 80 bine yakın deprem konutunun, hak sahiplerine teslim edildiğini ifade ederek, "Üzerinden 1 yıl geçti bu hadisenin. Bu yılın sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz ve inşallah önümüzdeki yıldan itibaren daha bir hafifleyerek bu yükü kaldıracağız. Bütün bunlara rağmen, dünyadaki ekonomik krizlere rağmen, bölgemizdeki savaşlara rağmen, depreme rağmen Türkiye geçen sene yüzde 4,5 büyüdü, dünya yüzde 3 büyüdü. Daha geçen istihdam rakamları açıklandı. 9,4 işsizlikte bir puan, bir önceki yıla göre düşüş oldu. İhracatımız artıyor, turizm gelirimiz artıyor, savunma sanayiinde yeni yeni başarılar ortaya çıkıyor. En son hangi uçağı uçurduk? KAAN da uçtu. Mavi göklerle buluştu KAAN’ımız. Geçen sene sadece savunma sanayiinde 5,5 milyar dolar Türkiye ihracat yapmış. Geçmişte bir takım hizmet ürünleri paramızı vererek alamazdık. Şimdi Türkiye artık dünyaya teknolojik ürünler satıyor. Bu sene inşallah 7 milyar dolar bekliyoruz savunma sanayii ihracatından. Dolayısıyla Türkiye yoluna devam ediyor. Sorunumuz nedir? Sorunumuz enflasyon. Halkımızın da sorunu enflasyon, reel ekonomide gayet iyi gidiyoruz ama fiyat istikrarında henüz istediğimiz yerde değiliz. Vatandaşımızın sorunu neyse bizim sorunumuz da odur. Enflasyon konusunda da programlarımızı kararlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Planımızı, programımızı yapmış durumdayız. Bir anda düşmüyor. Bütün dünyada da böyle, bizde de böyle. Bu yılın ortalarından sonra ikinci yarısında belirgin bir şekilde düşüşü göreceğiz. 2025’te yüzde 15'ler seviyesi diyoruz. 2026’da ise tek haneli rakamlara yeniden ulaşacağız inşallah" diye konuştu.