Geri Dön
Politika Turgut Altınok: Üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız

Turgut Altınok: Üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Durakta otobüs bekleme dönemini bitireceğiz. Beytepe Kampüsümüzde gençlerle konuşuyorum. 'Tıkış tıkış gidiyoruz' diyorlar. Üniversite ile duraklar arasındaki ringleri çoğaltacağız. Üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız" dedi.

Turgut Altınok, seçim çalışmaları kapsamında Atakule'de AK Parti Gençlik Kolları üyeleriyle bir araya geldi. Altınok, toplu ulaşımda ciddi sorunlar olduğunu kaydederek, "Ulaşım problemini çözeceğiz. Maalesef şu an Ankara Büyükşehir Belediyemiz, otobüslerin tamirini yapamıyor. Hızlıca Ankara'ya elektrikli otobüs alacağız. Durakta otobüs bekleme dönemini bitireceğiz. Beytepe Kampüsümüzde gençlerle konuşuyorum. 'Tıkış tıkış gidiyoruz' diyorlar. Üniversite ile duraklar arasındaki ringleri çoğaltacağız. Üniversitesi öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Minibüs esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.

'10 BİN ÖĞRENCİ İÇİN KONUT YAPACAĞIZ'

Öğrencilere burs desteği sağlayacaklarını belirten Altınok, diğer vaatlerine ilişkin, "Kampüslerimize kütüphaneler yapacağız. Tabii bu yeter mi? Ankara'da yurt diye bir problem şu an var mı? Böyle bir sorun kalmayacak. 10 bin öğrenci için konut yapacağız. Ankara bir üniversite şehri, aynı zamanda savunma sanayi kenti. Bilişim merkezi yapacağız. Teknolojiye sahip olmayan devletlerin kalkınması mümkün olmaz. Tıp fakültesi araştırmalarına da destek vereceğiz. Keçiören Belediyesi olarak biz her türlü desteği verdik. Gençlerimizin yoğun olduğu yerlerde internet ücretsiz olacak. Ülkünüz, hedefleriniz yüksek olsun. Size güzel bir Türkiye bırakılacak" dedi.

'UMUTLARINIZIN OLDUĞU BİR ŞEHİR OLACAK'

Altınok, gençlerin geleceğe umutla bakması gerektiğini söyleyerek, "Umutlarınızın, ümitlerinizin olduğu bir şehir olacak. Sanayinin ve ticaretin merkezi yapacağız. Belediye başkanları şehrin şansıdır veya şanssızlığıdır. Belediye başkanı şehrin beş yılını planlamaz. Sizlere umutsuzluk ve ümitsizlik pompalıyorlar. Sakın umutsuzluğa, ümitsizliğe kapılmayın. Geleceğimiz daha parlak ve daha aydınlık" ifadelerini kullandı.

‘ÇANKAYA BELEDİYECİLİKLE TANIŞSIN’

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Ankara Ticaret Odası meclis toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Altınok, "Çankaya’nın nüfus sayısı Keçiören’in nüfus sayısı ile hemen hemen aynı; fakat bütçesi bizim 2 katımız kadar. Çankaya’mızın bütçesi, Ankara’mızın ilçe belediyeleri arasında en büyük bütçeye sahip; ama Çankaya’da oturanlara durumu havale ediyoruz. Keçiören Belediye’mizin yaptığı eserlerle mukayese edemezsiniz. İnşallah, Çankaya gerçek belediyecilikle tanışsın. Sonra diyecekler ki 'kaç yılımız heba olmuş'" dedi.

‘ANKARA’NIN IŞIKLARI SÖNDÜ’

Ankara’nın son 5 yılda geriye gittiğini ifade eden Altınok, "Saat 19.00 oldu mu, Ulus’ta hayat bitiyor. Ulus, bizim ticaretimizin merkezidir. Ulus, ekonomimizin de merkezidir. Ankara’da da hayat 21.00'de bitiyor. Ankara büyük bir şehirden kasabaya döndü. İnşallah köye dönmez. Ankara’mızın 2024 yılı bütçesi 99 milyar lira. 2023 bütçesi 60 milyardı. Enflasyona vurduğunuz zaman 300 milyarlık bütçe yönetildi. Bu zamana kadar satılan gayrimenkul 8 milyar. Ankara’da 30 milyarlık yapılan bir şey varsa söyleyin. 16,5 milyar borçlanmış. 16,5 milyarlık hizmet var mı? Bütçe Ankaralınındır. Yapacağımız işlerle Ankara’yı bir sanayi kenti yapacağız. Ankara’da 10 tane organize sanayi bölgesi yapacağız" diye konuştu.

Akyurt’ta inşaatı tamamlanan ama henüz açılışı yapılmayan fuar alanına ilişkin açıklamalarda bulunan Altınok, "1 yıl içerisinde fuar alanımızı bitirip hizmete açacağız. Ankara’ya en az 1 milyon kişi gelecek. Fuar turizmi olacak. 'Yol yaparsam trafik artar' diyen bir mantık var. Ulaşımı görüyorsunuz. Ankaralı buna layık mı? Geçen sefer '1 dönem aday olacağım' demişti, şimdi de yine aynı şeyi söylüyor. Bir Belediye Başkanının aklının Ankara’da olması lazım, Cumhurbaşkanı Yardımcılığında değil. Altınok’un aklı fikri Ankara’dır" ifadelerini kullandı.

'ŞU AN ULUS’A ÇİVİ ÇAKILAMAZ'

Depremden herkesin ders alması gerektiğini belirten Altınok, "Depremden ders aldık mı? Yok. ABB’nin yaptığı bir tane kentsel dönüşüm planı yok. Ankara’nın imar planı yok. Ulus'un imar planı yok. Şu an Ulus'a bir çivi çakılamaz. Ankara'nın imar planı, master ulaşım planı yoktur. Bu planlar yapılacak. Seçilir seçilmez yaptığı ilk iş, daha önce büyükşehir belediyesinin vermiş olduğu makinaları geri almak oldu, bütün ilçelerimizde. Bunun meali şudur; 'Siz ilçelerinize hizmet etmeyin, Ankaralıya hizmet etmeyin' demek" dedi.

'250 BİN TL NAKİT DESTEĞİ'

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Keçiören'de gençlik ve spor camiası temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Altınok, Ankara'yı sporun başkenti yapacaklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Şu an 19 Mayıs Stadyumumuzun inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. En geç 2 yıl içinde 19 Mayıs Stadyumumuz bitecek; uluslararası maçlar Ankara'da oynanacak. Bununla beraber federasyonlarımıza binalarını yapacağız. Sosyal tesislerini yapacağız. Kamplar Ankara'da yapılacak. Birçok uluslararası yarışma ve şampiyonalar yine başkentimizde yapılacak. Amatör spor kulüpleri başkanımız, yönetimimiz burada. Özellikle amatör spor kulüplerini çok destekleyeceğiz. Ayrıca her sene amatör spor kulüplerini 250 bin TL nakit desteğinde bulunacağız."

'BÜTÇE YOK DİYE BİR ŞEY YOK'

Ankara'da en fazla spor salonunun Keçiören'de bulunduğunu belirten Altınok, "11 tane kapalı spor salonunu daha yapıyoruz. 20 yıl önce yaptığımız olimpik yüzme havuzunun hala Türkiye'de örneği yok. Hiçbir belediyenin, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir tesisi hala yok. Biz, 20 yıl önce yapmışız. Türkiye'nin başkenti Ankara, sporun da başkenti olacak. Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak'a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 'Yan yattı, çamura battı, bütçe yok' diye bir şey yok" dedi.