Geri Dön
Politika Yurt genelinde seçim sonucu kutlamaları

Yurt genelinde seçim sonucu kutlamaları

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Seçimde, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı.Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Cumhur İttifakı'nı destekleyenler yurt genelinde kutlamalara başladı.

Yurt genelinde seçim sonucu kutlamaları

BODRUM'DA SEÇİMLERİN ARDINDAN AK PARTİ'LİLER KONVOY OLUŞTURDU

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması ile ilgili kesin olmayan sonuçların açıklanmasının ardından Bodrum'da AK Parti'liler konvoy oluşturarak ilçede sevinç turu attı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının saat 17.00 itibarıyla oy verme işleminin sona ermesinin ardından, oy sayım işlemi başladı.

Açılan sandıklara göre kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 50'nin üzerinde oy aldı. Bu sonuçların ardından Bodrum'da AK Parti seçmenleri araçlarıyla sokaklara inip konvoy oluşturdu. AK Parti ve Türk bayraklarıyla şehir turu yapan vatandaşlar, sevinç gösterilerinde bulundu. (DHA)

 Fırat AKAY/ BODRUM, (Muğla), (DHA)- 

KARS'TA, HALAYLI SEÇİM KUTLAMASI

Oy kullanımının saat 17.00'de sona ermesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarının yüksek çıkmasıyla, araçlı ve yaya olarak ellerinde Türk bayrağı ve partilerinin flamalarını alanlar, Kars'ın en işlek caddelerinden olan Faikbey Caddesi'ndeki parti binası önünde bir araya geldi.

Partililer yolu trafiğe kapatıp davul zurnayla halay çekti. Araçlarına binen bazı partililer de cadde ve sokaklarda araçlarıyla şehir turu atıp kutlama yaptı.

Volkan KARABAĞ/ KARS, (DHA)-

ZONGULDAK'TA 'SEÇİM' KUTLAMASI

Zonguldak'ta Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olması sebebiyle, AK Parti'liler kutlama yaptı. Şarkılar ve marşların çalındığı kutlamalara katılanlar, Türk bayrakları ve Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında, kesin olmayan sonuca göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olması sebebiyle, AK Parti'liler kutlama yaptı. Önce il başkanlığı binasında başlayan kutlamalar bölge halkının da katılmasıyla Gazipaşa Caddesi'ndeki Madenci Anıtı önünde devam etti. Şarkılar ve marşların çalındığı kutlamada, sevinç gösterisinde bulunuldu, sloganlar atıldı. MHP'li bir grup ise kol kola girip meydana yürüdü ve kutlamalara katıldı. Polis ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için Gazipaşa Caddesi'ni araç trafiğine kapatıp güvenlik önlemi aldı. Bazı kişiler de araçlarından korna çalıp, Erdoğan ve AK Parti bayrakları sallayarak kutlama yaptı.

ATATÜRK HEYKELİ'NE YÜRÜDÜLER

Ereğli ilçesi Devrim Bulvarı'nda konvoy yapıldı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu konvoya katılanlar, araçlarının kornalarını çaldı, Türk bayrakları ve Erdoğan posterleri taşıdı.

Çaycuma ilçesinde ise parti binasından çıkanlar, Atatürk Caddesi boyunca Atatürk Heykeli'ne doğru yürüdü. Vatandaşlar daha sonra ilçenin işlek caddelerinde yürüyüşlerini sürdürdü. 

Ali Sencer ARSLAN-Aytaç ÖZTÜRK-Sinan KABATEPE-Yeliz ALAGÖZ/ ZONGULDAK, (DHA)-

MANİSA'DA HALAYLI SEÇİM KUTLAMASI

Manisa'da, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından AK Parti ve MHP'liler kutlama yapıp, halay çekti. 

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması, Manisa'da sevinçle karşılandı. 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan AK Parti ve MHP'liler, kutlama yaptı. Çalınan müzikler eşliğinde ellerindeki bayrakları sallayarak halay çekti. Bazı vatandaşlar da araçlarıyla şehir turu atarak, kutlama yaptı. (DHA)

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)-

BOLU’DA AK PARTİ SEÇMENLERİNDEN KUTLAMA

Bolu’da Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan’ın önde olması sebebiyle AK Parti seçmenleri kutlama yaptı.

Araçlarıyla kent merkezinde tur atan vatandaşlar AK Parti Bolu İl Başkanlığı önünde toplanarak sevinç gösterilerini sürdürdü. 

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre önde olması sebebiyle AK Parti seçmenleri kutlama için sokaklara çıktı. Araçlarıyla kent turu atan vatandaşlar Türk bayraklarının yanı sıra Erdoğan ve AK Parti flamaları taşıdı. Araçların camlarından sarkan vatandaşlar bayrak sallayıp meşaleler yaktı.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde parti ve Türk bayraklarıyla seçim galibiyetinin coşkusunu yaşadı. Kamyon kasasına binen onlarca kişinin konvoya katılması dikkat çekti.

Mutlu YUCA/ BOLU, (DHA)- 

HATAY'DA SEÇİM KUTLAMASI

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması kesin olmayan sonuçlarına göre Hatay kent merkezi ve ilçelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenler kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin olmayan sonuçlara göre seçimi önde götürmesiyle Hatay'da vatandaşlar sokağa döküldü. Araçlarına Türk bayrakları, AK Parti flamaları asan vatandaşlar, şehir turu attı.

AK Parti teşkilatları önünde toplanan vatandaşlar da çalınan müzik eşliğinde oyunlar oynayıp kutlama yaptı.

Kasım NARCI/HATAY, (DHA)-

KONYA'DA, CUMHUR İTTİFAKI'NDAN 'SEÇİM' KUTLAMASI

Konya'da, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması, Konya'da sevinçle karşılandı. Cumhur İttifakı seçmenleri Kılıçarslan Meydanı'nda toplanıp kutlama yaptı.

Hasan DÖNMEZ- Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA)-

ADANA'DA CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENLERİNDEN COŞKULU KUTLAMA

Adana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamlamasının ardından Cumhur İttifakı seçmenleri araçlarıyla kent genelinde konvoy oluşturarak kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50'dan fazla oy almasının ardından Adana'da, çok sayıda vatandaş sokaklara çıktı.

Araçlarıyla konvoylar düzenleyen Cumhur İttifakı seçmenleri korna çalarak seçim zaferini kutladı. Araçlarına Türk bayrakları AK Parti flamaları açan vatandaşlar, şehir turu attı. AK Parti teşkilatları önünde toplanan vatandaşlar da çalınan müzik eşliğinde oyunlar oynayıp kutlama yaptı.

İLÇELERDE DE KUTLANDI

Adana'nın merkez ve kırsal ilçelerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi coşkuyla kutlandı. Kozan ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, müzik eşliğinde oynadı. Bir TIR şoförü ise MHP bayrağı astığı aracıyla kutlamalara katıldı. 

Can ÇELİK- Yaşarcan SERİNTÜRK/ADANA, (DHA)-

OSMANİYE'DE CUMHUR İTTİFAKI'NDAN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması kesin olmayan sonuçlarına göre Osmaniye'de Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi önde götürmesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye kent merkezi ile Kadirli ve Düziçi ilçelerinde Cumhur İttifakı seçmenleri sokaklara döküldu.

Seçmenler, Türk bayrakları ve AK Parti flamaları astıkları araçlarıyla şehir turu attı. AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atıp, eğlendi. 

İbrahim EMÜL- Efendi ERKAYIRAN- Kamil ŞEKER/OSMANİYE, (DHA)

NİĞDE'DE SEÇİM KUTLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kesin olmayan sonuçlara göre önde tamamlamasıyla Niğde kent merkezi ve ilçelerinde kutlama yapıldı.


Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi önde tamamlamasıyla Niğde'de vatandaşlar sokağa döküldü.

Araçlarına Türk bayrakları AK Parti flamaları açan vatandaşlar, şehir turu attı. AK Parti teşkilatları önünde toplanan vatandaşlar da çalınan müzik eşliğinde oyunlar oynayıp kutlama yaptı.

Ali KADI- Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE, (DHA)

VAN'DA, 'ERDOĞAN' KUTLAMASI

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan'ın önde oluşu nedeniyle, Van kent merkezinde ve Erciş ilçesinde binlerce kişi cadde ve sokaklara çıkıp kutlama yaptı. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce kişi, kentin en işlek mekanlarından olan Beşyol Meydanı ile Erciş ilçe merkezinde bir araya gelerek kutlama yaptı. Cadde ve sokaklarda ise binlerce kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ve Türk bayrakları ile kutlamaya katılıp, araçlarıyla şehir turu attı. Kutlamalar sırasında polis de herhangi bir olayın yaşanmaması için çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.


SLOGANLAR ATILDI

AK Parti İl Başkanlığı ise yine Beşyol Meydanı'nda kutlamalar yaptı. Bazı vatandaşların tef çalıp, bazılarının da halay çektiği kutlamalar sırasında sık sık "Kahrolsun PKK" , "Bay Bay Kemal" sloganları atılırken, zaman zaman tekbirler getirildi.

Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN-Barış KUL/ VAN, (DHA)-

MUĞLA'DA, CUMHUR İTTİFAKI'NDAN 'SEÇİM' KUTLAMASI

Muğla'da, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması, Muğla'da sevinçle karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Cumhur İttifakı seçmenleri, zafer kutlaması yaptı. Partililer, çalınan müzikler eşliğinde ellerindeki bayrakları sallayarak, kutlamalara devam etti.

DHA-Genel - Türkiye-Muğla - Cavit AKGÜN


EDİRNE'DE AK PARTİ ÖNÜNDE KUTLAMA

Edirne ve Keşan ilçesinde Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi önde götürmesiyle merkez ve Keşan ilçesinde AK Partil'liler kutlama yaptı. AK Parti il başkanlığı önünde toplanan partililer, Türk bayrakları açarak, müzikler eşliğinde karşılıklı oynarak kutlama yaptı. Parti önündeki kutlamanın ardından, konvoylar oluşturan partililer, şehir turu attı.

KEŞAN’DA ERDOĞAN SEVİNCİ

Edirne’nin Keşan ilçesinde Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında, kesin olmayan sonuçların açıklanmasıyla birlikte  AK Partili ve MHP’liler başta olmak üzere Cumhur İttifakı'na destek veren vatandaşlar Alparslan Türkeş Meydanı’nda toplandı. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla yakılan meşaleler ve tezahüratlar eşliğinde sevinç gösterisinde bulundu. Sevinç gösterisine katılan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç da, davul ve zurna eşliğinde vatandaşlarla halay çekip, oyun oynadı. Öte yandan vatandaşlar araçlarla konvoylar oluşturarak, şehir turu attı ve sevinç gösterisinde bulundu. 

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde toplanan AK Parti'liler, seçim sonuçlarını kutladı. Halaylar çeken partililer, daha sonra şehir turu attı.

DHA-Politika - Türkiye-Edirne / Keşan - Ünsal YÜCEL

RİZE'DE 'HORONLU' SEÇİM KUTLAMASI

Rize'de, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri horon oynayarak kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması, memleketi Rize'de vatandaşları sokağa döktü. Caddelerde uzun araç kuyruğu oluşturan vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanında toplandı. Havai fişek ve meşalelerle kutlama yapan vatandaşlar, kemençe eşliğinde horon da oynadı. Vatandaşlar, meydanda Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posterini dalgalandırırken, Rize Belediyesi de kentin farklı 12 noktasından havai fişek gösteri yaptı. 

DHA-Genel - Türkiye-Rize / Merkez - Mehmet Can PEÇE


ŞANLIURFA’DA CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENİNDEN KUTLAMA

Şanlıurfa'da, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarının ardından Cumhur İttifakı seçmeni, sokaklara çıktı, araç konvoyu yapıp, şehir turu attı. Kentin farklı noktalarından ise silah sesleri yükseldi.

Kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren seçmenler, Şanlıurfa'da kutlama yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ve parti flamalarıyla sokaklara çıkanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine tezahürat yaptı. Bazı vatandaşlar ise araç konvoyu oluşturarak şehir turu attı. Öte yandan zaman zaman kentin farklı nokatalarından silah sesleri yükseldi.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kutlama amaçlı kullandığınız ancak başkalarına zarar verebilecek silah vb. her türlü unsurdan kesinlikle uzak durunuz" denilerek uyarı yapıldı.

DHA-Genel - Türkiye-Şanlıurfa - Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL


GAZİANTEP’TE DAVULLU-ZURNALI KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan’ın öndü tamamlaması Gaziantep'te coşku ile kutlandı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması kesin olmayan sonuçlarına göre Erdoğan için Gaziantep’te coşkulu kutlama yapıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla kutlamalara başlayan vatandaşlar AK Parti İl Başkanlığına akın etti. Davul-zurna eşliğinde halaylar çeken vatandaşlar araçları ile uzun kuyruklar oluşturarak konvoy yaptı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Türkiye Yüzyılı’nın milletin yüzyılı olacağını söyleyerek, bu seçim ile birlikte tüm herkesin zafer kazandığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızı yeniden seçtik. Milletimiz ile birlikte yola devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı milletimizin yüzyılı olacak. Türkiye kazandı, Gaziantep kazandı. Türkiye yüzyılının anahtarı milletimizdeydi. Bu anahtar ile bugün bismillah dedik. Gece gündüz demeden çalışan teşkilatımızdan Allah razı olsun. Şimdi tekrar çalışma zamanıdır’’ dedi.

Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA /GAZİANTEP, (DHA)- 


TOKAT'TA, CUMHUR İTTİFAKI'NDAN 'SEÇİM' KUTLAMASI

Tokat'ta, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması, Cumhur İttifakı seçmenleri tarafından coşkuyla karşılandı. Partililer, Türk bayrağı ve AK Parti flamaları taşıyarak, meşaleler yakıp Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Türk bayrakları, Cumhur İttifakına üye partilerin bayrakları ve meşalelerle meydana çıkanlar, sloganlarla sevinç gösterisinde bulundu. AK Parti Tokat milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt ve Cüneyt Aldemir, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, meydanda toplanan vatandaşlar seslendi.

Fatih YILMAZ/ TOKAT, (DHA)-


ÇANAKKALE'DE DAVULLU, ZURNALI SEÇİM KUTLAMASI

Çanakkale'de, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından AK Parti İl Başkanlığı önünde davullu, zurnalı kutlama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale'de de Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı. AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar davul, zurna eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı. Bazı vatandaşlar ise araçlarıyla cadde ve sokaklarda tur attı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, yönetim kurulu üyeleri İskele Meydanı'nda kurulan sahne önünde kendilerini bekleyen partilileri selamladı. Ellerinde AK Parti ve Türk bayrağı olan vatandaşlar çalınan müzikler eşliğinde kutlama yaptı.

DHA-Genel - Türkiye-Çanakkale - Cemhan ŞEN


BURSA’DA MEŞALELİ VE HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması ile ilgili kesin olmayan sonuçların açıklanmasının ardından, Bursa’da AK Parti’liler, ellerinde meşaleler ve parti bayraklarıyla konvoy oluşturarak sevinç turu attı. Kutlamalar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki havai fişek gösterisi ile devam etti.  

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında, kesin olmayan sonuçların açıklanmasıyla AK Parti’liler, AK Parti İl Başkanlığı binasının da olduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Konvoy oluşturarak caddelerde sevinç turu atan seçmenler Türk bayrağı, AK Parti ve MHP bayraklarıyla sevinç gösterisinde bulundu. Binlerce kişi, ellerinde meşaleler ve havai fişeklerle davul- zurna ile kutlama yaptı.

DHA-Genel - Türkiye-Bursa / Merkez - Semih ŞAHİN-Yiğithan HÜYÜK

ANKARA'DA SEÇİM KUTLAMASI

Ankara'da kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri, cadde ve sokaklara çıkarak kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması dolayısıyla Ankara'da Cumhur İttifakı seçmenleri sokaklara çıktı. Vatandaşlar, özellikle AK Parti Genel Merkezi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonucuna ilişkin konuşma yapacağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin çevresinde yoğunluk oluştu. AK Parti bayrakları ve Türk bayraklarını ellerine alarak sokaklara dökülen vatandaşlar, sevinç gösterilerinde bulundu. Birçok kişi de yine bayraklarla süsledikleri araçlarla başkent sokaklarında korna çalarak konvoy oluşturdu. Kızılay Meydanında toplanan kalabalık da coşkuyla seçim sonucunu kutladı.

KÜLLİYE VATANDAŞLARA AÇILDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her seçimin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasını bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacak. Erdoğan'ın konuşma yapacağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, akşam saatlerinden itibaren vatandaşlara açıldı. Külliye kısa sürede tamamen doldu. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Erdoğan lehine tezahürat yaptı.

AK Parti Genel Merkezinde toplanan partililer de sloganlar eşliğinde ve tekbir getirerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yürüdü. 

DHA-Politika - Türkiye-Ankara - Kaan ULU-Canberk ÖZTÜRK-Alper ŞAŞMAZ

KAYSERİ'DE, CUMHUR İTTİFAKI'NDAN 'SEÇİM' KUTLAMASI

Kayseri'de, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada "Ne yaparlarsa yapsınlar, yalanla, dolanla bir yere varılamayacağı açıkça görüldü. Sonunda milli irade hakim oldu. Kendimizden emin bir şekilde kazandık" dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması, Kayseri'de sevinçle karşılandı. Cumhur İttifakı seçmeni, kutlamalar için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrağı ve parti flamaları bulunan vatandaşlar, Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratlarda bulundu. Buradaki kutlamalara katılarak vatandaşlara seslenen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızı nasıl karşıladıysak, aynı şekilde kutlamayı da büyük bir dikkatle, nezaketle bizlere yakışır şekilde, barış ve huzur içinde, çevreye zarar vermeden herkesi kucaklayarak kutlayacağız" diye konuştu.

'BİZE YAKIŞAN VAKUR BİR DURUŞ'

Uzun uğraşlardan sonra kazanılan bu sonucun ülke ve millete hayırlı olmasını dileyen Akar, "Ne yaparlarsa yapsınlar, yalanla, dolanla bir yere varılamayacağı açıkça görüldü. Sonunda milli irade hakim oldu. Kutlu olsun. Seçimin bütün Türkiye'de, sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için gayret gösteren güvenlik güçlerimize ve tüm parti teşkilatına teşekkür ediyor, onları da kutluyoruz. Arkadaşlar, biz kazandık. Kendimizden emin bir şekilde kazandık. Bize yakışan vakur bir duruş. Milletimiz ferasetiyle ve şuuruyla büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yolda istikrarı seçti. İstikrarın unsuru kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı, yaşasın ve var olsun" ifadelerini kullandı.

'BİZ BAZILARI GİBİ 11 KERE SEÇİM KAYBETMEDİK'

Zaferlere alışık olduklarını söyleyen Bakan Akar, "Bizler 2 bin 500 yıllık bir milletin son halkasıyız. Bizim tarihimiz güçlü asil ve büyük. Biz bu zaferlere alışığız. Biz bazıları gibi 11 kere seçim kaybetmedik. Karşı taraftan medet uman teröristler vardı. Teröristler büyük bir beklenti içindeydi. Bu seçimden çok şey beklediler. Ancak sizin sayenizde bunu bulamadılar. Bütün Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. İnşallah, 40 yıldan beri başımıza bela olan teröristleri, son kalıntılarını da çukurlara gömerek asil milletimizi terör belasından kurtarmakta kararlıyız. Türkiye Yüzyılına girdik. Bundan sonra hep birlikte ülkemizin daha güvenli ve güzel olması için çalışmalarımızı çok daha büyük adımlarla yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)-

TRABZON'DA 'HORONLU, KOLBASTI'LI KUTLAMA

Trabzon'da, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri kent merkezi ve ilçelerinde kutlama yapıldı. Şarkılar ve marşların çalındığı kutlamalara katılanlar, Türk bayrakları ve Erdoğan'ın posterlerini taşıdı, kolbastı oynayarak horon da tepti.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması, Trabzon'da Cumhur İttifakı seçmeni ve çok sayıda vatandaşı sokağa döktü. Araç ve yaya olarak ellerinde Türk bayrağı ve partilerinin flamalarını alanlar, Trabzon’un en işlek caddesi olan 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda toplanarak, sonucu kutladı. Bazı vatandaşlar ise araçlarıyla konvoy yapıp tur atarken, kent merkezindeki meydan da tamamen doldu. Marşlara ve şarkılara eşlik eden kalabalık, kolbastı oynayarak horon da tepti. 

DHA-Genel - Türkiye-Trabzon / Merkez - Aleyna KESKİN- Selçuk BAŞAR



SAKARYA'DA 'CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ' KUTLAMALARI

Sakarya da, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanmasının ardından Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Sakarya'da Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı. Birçok partili Türk bayrakları ve parti flamalarıyla sokaklara çıktı, araçlarıyla korna çalarak şehir turu yaptı.

İsa ÇİÇEK/SAKARYA, (DHA)

BARTIN’DA CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENLERİ KUTLAMA YAPTI

Bartın’da Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle Cumhur İttifakı seçmenleri Cumhuriyet meydanında toplanarak kutlama yaptı. Birçok vatandaş da araçlarıyla konvoy oluşturup şehir turu attı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre 13'üncü Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti seçmenleri kutlama için sokaklara çıktı. Şarkılar ve marşların çalındığı kutlamalara katılanlar, Türk bayrakları ve Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Önce il başkanlığı binasında başlayan kutlamalar diğer vatandaşların katılmasıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtının önünde devam etti. Şarkılar ve marşların çalındığı kutlamada sevinç gösterisinde bulunuldu, sloganlar atıldı. Polis ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için Cumhuriyet Meydanı etrafında yoğun güvenlik önlemi aldı.

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

KOCAELİ'DE, CUMHUR İTTİFAKI'NDAN 'SEÇİM' KUTLAMASI

Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te, resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi, Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te sevinçle karşılandı. Partililer, konvoy oluşturarak ilçede sevinç turu attı. Araçlarıyla sokaklarda korna çalan ve AK Parti flamaları taşıyan vatandaşlar, şehrin birçok noktasında konvoy oluşturdu. AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık ise kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabını dinledi.

Dinçer AKBİR- Alişan KOYUNCU- Selda Hatun TAN/ İZMİT (Kocaeli), (DHA)-

CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENLERİNDEN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Elazığ ve Batman'da kutlama yapıldı. Diyarbakır’da İl Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplanan Cumhur İttifakı seçmenleri, davul ve zurna eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı. Bazı seçmenler ise araçlarıyla cadde ve sokaklarda tur attı. Siirt’te Türk bayrakları ve Recep Tayyip Erdoğan posterleri ile kent merkezindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplananlar, daha sonra araçlarıyla konvoy oluşturup kent merkezini turladı. Şırnak ve Elazığ’da da AK Parti il binası önünde toplanan seçmenler, uzun süre meşale yakıp slogan attı. Bazı mahallelerde ise havai fişekler atıldı. Batman’da ise 14 Mayıs’taki 28’inci Dönem Milletvekili Seçimi'nde milletvekili seçilen Ferhat Nasıroğlu ile AK Parti listesinden seçimlere giren Cumhur İttifakı adayı HÜDAPAR’lı Serkan Ramanlı, seçim lokalinde seçmenlerle bir araya geldi. Batman il binası önünde toplananlar da halay çekerek kutlama yaptı.

DHA-Genel - Türkiye-Diyarbakır - Mesut BUDRAÇ- Selim KAYA- Akif ÖZALP- Sekvan KÜDEN- Tekin YALÇINKAYA- Bayram AYHAN- Emrullah KARAKAŞ


İZMİR'DE SEÇİM COŞKUSU

İzmir'de Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi, Cumhur İttifakı seçmenleri tarafından coşkuyla kutlandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Bugün tüm dünyaya demokrasi dersi verdik" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından İzmir'de partililer sokaklara çıktı. Araçlarıyla konvoy oluşturup, zafer turu atan vatandaşlar, ellerinde flama, bayraklar ve meşalelerle kutlamalara katıldı. Partililer daha sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığı önünde toplandı. Buradaki kutlamaya AK Parti'li yeni ve eski milletvekilleri İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, HÜDA-PAR Genel Merkez Teşkilat Başkanı Hazar Aşkın ve Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz ile partililer katıldı.

'TÜRKİYE KAZANDI'

Balkon konuşması yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Bugün tüm dünyaya demokrasi dersi verdik. Bugün senin iradenin senin kararının zaferi, bugün büyük Türkiye'nin zaferi, bugün Türkiye Yüzyılı mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ın siz dava arkadaşlarının zaferi. Gururluyuz. Sevinçliyiz. Tarihe tanıklık ediyoruz" dedi.

'İZMİR İLE DALGA GEÇİYORLAR'

2024 seçimlerine de vurgu yapan Saygılı, "İzmir, bu gece dağlarında demokrasi çiçekleri açtı. Yarın 29 Mayıs İstanbul'un fethi. Bugün 28 Mayıs'ta gönüllerin fethedildiği bir gün oldu. Şimdi bizde rehavet yok bir zaferden diğer zaferden koşma zamanı. İzmir yüzyılının da başlama zamanı. Artık İzmir zamanı geldi. Atalarımız ne demiş, 'Lafla peynir gemisi yürümez.' İzmir'in hakkını alacağız. İzmir'le adeta dalga geçiyorlar. Yahu el insaf onlar bugüne kadar milletimize hangi sözü tuttular. Yollarımız delik deşik, körfez kokuyor değil mi? Trafik her gün kitleniyor değil mi? Her yağışta İzmir'i seller basıyor mu? Bu gidişata 'dur' diyecek miyiz? İzmir'in beklediği hizmete kavuşturmaya var mısınız? Aylardır iktidar hayali gören Bay Kemal boş söz söyler; bizim Reis son sözü söyler. Biz 21 yıldır kardeşlik hukukunu verdik mi? Verdik. Biz savunma sanayinin hakkını verdik mi? Biz sağlığın hakkını verdik mi? Biz dış politikanın, memurun, işçinin, emeklinin hakkını verdik mi? Desteklerinizden dolayı İzmir'imize teşekkür ediyorum. Daha fazla İzmir ve daha fazla özgür hissedeceği ilk günüdür bugün. Kime oy vermiş olursa olsun kardeşlerimizin bayramıdır bugün. Bugünden sonra zorluğumuz daha da arttı. 2024 seçimleri için ayrı bir sorumluluk yükledi." diye konuştu.

'DOĞRULUK, KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK KAZANDI'

Balkon konuşması yapan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da "Bugün bayrak, vatan, Karabağ, Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler, dünya mazlumları kazandı. Siyonistler, Avrupa, ABD ve Kandil kaybetti. Bugün terörle yan yana duranlar, kumpasçılar kaybetti. Kasetçiler, iftiracılar, yalan ve fitne kaybetti. Doğruluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik kazandı. Velhasıl bugün Türkiye kazandı. Yarından itibaren kolları sıvayıp 2024 seçimleri için kolları sıvıyor muyuz?" dedi.

'CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ'

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, seçimi herkesin kazandığını söyledi. Bursalı, "Onlar inlerinden biraz zor çıkar artık. Bugün ne oldu biliyor musunuz? Öyle bir kazandık ki kimse kaybetmedi. Herkes kazandı" diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise hizmet etmek için canla başla çalışacaklarını söyledi. Çankırı, "Kaldığımız yerden hep beraber devam edecek miyiz? Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'a İzmir'im yine sahip çıktı. Onu en güzel şekilde tercih etti " ifadelerini kullandı.

KUTLAMALARDA TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANDI, BİRÇOK PARTİLİ CADDEDE DANS ETTİ

Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, İzmir'deki Cumhur İttifakı seçmenlerinin kutlamaları geç saatlere kadar devam etti. Araçlarıyla zafer turu atan partililer, Türk bayrakları ve parti flamalarıyla kutlamalarını sürdürdü. Seçmenlerin oluşturduğu konvoylar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda trafik kilitlendi. Bazı partililer araçlarından inerek müzik eşliğinde cadde üzerinde dans etti. Seçim için görevlendirilen kolluk kuvvetleri ise oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için görev yaptı. Gece geç saatlere kadar devam eden kutlamalar sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan partililer dağıldı. 

Halil İbrahim KARABIYIK- Ertuğrul KOÇAK -Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)-

KÜTAHYA'DA, CUMHUR İTTİFAKI'NDAN 'SEÇİM' KUTLAMASI

Kütahya'da, resmi olmayan sonuçlara göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine Cumhur İttifakı seçmenleri Zafer Meydanı’nda kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi, Kütahya’da partililer tarafından sevinçle karşılandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Zafer Meydanı’nda toplanan partililer, seçim zaferini kutladı. AK Parti Kütahya İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililer, seçim yasaklarının kaldırılması ve sonuçların yayınlanmasının ardından yürüyüşe başladı. Zafer Meydanı’na kadar yürüyenler, ellerinde bayraklarla meydanı doldurdu. Davul- zurna eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferini kutlayanlar, araçları ile konvoy oluşturdu. Meşale yakıp, korna çalan partililer, sevinç gösterilerinde bulundu. 

DHA-Politika - Türkiye-Kütahya - Oğuzhan KILIÇ