Geri Dön
Sağlık-Yaşam Güven Hastanesi’nden Kadınlar Günü’ne özel etkinlik

Güven Hastanesi’nden Kadınlar Günü’ne özel etkinlik

Güven Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Kendine İnan Cesaretinle Parla’ sloganıyla söyleşi düzenlendi.

Güven Hastanesi’nden Kadınlar Günü’ne özel etkinlik

İş hayatında kadının yeri, sağlık sektörü ve tüm diğer sektörlerde kadın olmanın gücü ve farkı gibi başlıkların konuşulduğu söyleşinin moderatörlüğünü Güven Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Simten Malhan gerçekleştirdi. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Meral Güler, TAİ-TUSAŞ ‘Gökyüzüne İlham Veren Kadınlar’ Ürün Başmühendisi Dr. Duygu Barın, TOBB KOBİ Politikaları Müdürlüğü Uzman Hukukçu Avukat Aslı Parmak ve Kadın Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Sedef Ramoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı söyleşinin açılış konuşmasını Güven Hastanesi Medikal Direktörü Yeşim Çetinkaya Şardan yaptı.

‘UMUDUMUZU YİTİRMİYORUZ’

Prof. Dr. Malhan, yaptığı açıklamada, “Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bir toplum, millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin. Kadının yerini koruyamadığımızı görüyoruz. Dünya ekonomik forumunun raporlarına göre Türkiye eşitlik açısından incelenen 146 ülke arasında 129’uncu ülke olarak yer alıyor. Ekonomik yaşama katılım fırsatları bakımından 133’üncü ülke olan Türkiye’nin 3 sıra üzerinde Suudi Arabistan bulunuyor. Ancak umudumuzu yitirmiyoruz. Burada bugün, tüm bu olumsuzluklara göğüs geren kendine inanmış ve cesaretiyle parlayan, kariyerlerinde zirveye ulaşmış olan kadınların başarı hikayelerini dinliyoruz” dedi.

‘KADINLAR ÖZVERİLİ OLUYOR’

Güler de, sorumluluklar nedeniyle kadınların birçok işin üstesinden gelebilme yeteneğinin olduğunu söyleyerek, “Benim işe ilk başladığım yıllarda kadın çalışan sayısı bu kadar yoktu. Ama bugün her yerde kadın çalışan sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Kadınlar çalıştıkları kuruluşlara sadık ve çok daha özverili oluyor. Kadınlar her işe, zihinsel ve duygusal olarak anlam ve değer katıyor” ifadelerini kullandı.

‘KADIN VARSA HAYAT VAR’

Dr. Barın ise, bir kadın mühendis olarak mesleğinin inceliklerini ve savunma sanayisinde kadınların varlığını anlattı. Mesleğini çok severek yaptığını vurgulayan Barın, “Tasarladığım ürünün helikoptere dönüşmesi ve uçması gurur verici. Kendi alanımla alakalı ben bir eşitsizlik yaşamıyorum. Kadın çalışan sayısı her geçen gün artıyor” dedi.

Avukat Parmak, kadına şiddetin çok yönlü olabildiğini sadece fiziksel değil psikolojik olarak da şiddetin önemsenmesi gerektiğini belirterek, “Sanırım dünyanın en güzel ve güçlü varlıkları olarak sayılabiliriz. Bazılarımız güçlerinin farkında ilerlerken, bazılarımız ise türlü sebepler ve yaşam koşullarından ötürü güçlerinin farkına varamamıştır. Türkiye’de kendi emeği ile bir yola girip dünya çapında adını duyuran ve sektörde dimdik ayakta durabilen birçok kadın örneği var. Kadın varsa hayat var” şeklinde konuştu.

‘GECESİ GÜNDÜZÜ OLMAYAN MESLEK’

Uzman Dr. Ramoğlu da, hayalinin doğum gibi mutlu sonla biten bir mesleğinin olması olduğunu vurgulayarak, “İşimi çok severek yapıyorum. Cerrah olmanın, doktor olmanın gerçekten çok büyük sorumlulukları ve zorlukları var. Gecesi gündüzü olmayan bir meslek. Hem çok özel hem çok zor. İşinizi severek yapıyorsanız ve yakınlarınız, aileniz size destek oluyorsa bu zorluklar hafifliyor” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, katılımcılara günün anısına plaket verilmesiyle son buldu. Tüm katılımcılar, ‘yıldız panosuna’, ‘Benim yıldızımı parlatan’ mesajıyla kendi yıldızını parlatan kişiyi, anıyı, anı yazarak ölümsüzleştirdi. (DHA)