Geri Dön
Teknoloji 'Women in Datathon'a başvurular başladı

'Women in Datathon'a başvurular başladı

Dijital varlık alım-satım platformu Bitexen, teknoloji alanında kadın istihdamını artıran ve yetenek açığını kapatan eğitim teknolojisi girişimi UP School ile Women in Datathon yarışmasını hayata geçiriyor. Genç kadınların yeteneklerini keşfederken aynı zamanda yeni iş imkanları bulmalarına katkı sağlamayı hedefleyen yarışmaya başvurular başladı.

'Women in Datathon'a başvurular başladı

Bitexen; kadınların veri bilimi alanındaki pratik becerilerini sergileyebilecekleri Women in Datathon yarışmasının ana destekçisi oldu. UP School'un düzenlediği yarışma ile kadınların aynı zamanda yeni bağlantılar kurarak networklerini geliştirmeleri de amaçlanıyor. Son başvuru tarihi 19 Mart olan ve 21-23 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Datathon'da; birinci 50 bin TL, ikinci 30 bin TL, üçüncü ise 20 bin TL değerinde Exen kazanma fırsatı yakalayacak. Üniversitelerin dördüncü sınıf öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri, veri alanına ilgili yeni mezunlar ve veri alanında maksimum 2 yıl deneyimli çalışan kadınların katılabildiği yarışmada, başarılarını kanıtlayan bazı yarışmacılar Bitexen ile mülakat yapma şansına da ulaşacak.

ERDOĞ: KADINLARIN TEKNOLOJİ SEKTÖRÜNDEKİ VARLIKLARINI GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ

Geleceğin kadın teknoloji liderlerinin kariyerlerine '#BitexenEtkisi' ile katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını belirten Bitexen Genel Müdür Yardımcısı Ozan Erdoğ, “Yatırımlarımız ve gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle teknoloji sektörüne yeni tohumlar ekmeye devam ediyoruz. Aydınlık yarınlar için her alanda olduğu gibi teknoloji alanında da güçlü kadınlara ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz. Bu farkındalık ve inançla, UP School'un hayata geçirdiği Women in Datathon yarışmasının ana destekçisi olduk. Böylece kadınların iş ve sosyal yaşamlarında karşılaştığı problemlerle ilgili verileri en iyi şekilde analiz edecek ve model önerisi sunacak genç kadınlara, yeteneklerini gösterme fırsatı sunacağız. Kadınların teknoloji sektöründeki varlıklarını güçlendireceğine inandığımız bu tip projelerde yer almayı sürdüreceğiz" dedi.

İLKÖZ: BİRLİKTE GELİŞEN VE GELİŞTİREN KADINLAR VERİ ALANINDA DA ÖNCÜ OLACAK

Kadınların teknoloji alanındaki yetkinliklerini güçlendirerek, şirketlerdeki cinsiyet eşitsizliğini gidermeye ve yetenek açığını kapatmaya odaklanan UP School'un Kurucu Ortağı Mina İlköz ise “Teknoloji sektöründe 10 çalışandan sadece 1'i kadın. Bu tabloyu değiştirmek için bugüne dek iki binden fazla kadına eğitim verdik. Bitexen'in desteğiyle ilk kez hayata geçirdiğimiz Women in Datathon kapsamında, okul veya bölüm fark etmeksizin; veri bilimi ve analizi alanında kendini geliştiren genç kadınları görünür kılacağız ve onlara istihdam olanakları sunacağız. Senede bir gün değil, her gün; her alanda eşitlik için Women in Datathon'un konusu cinsiyet eşitliği olacak" diye konuştu.