07:11Edirne’de hasadı başlayan ‘beyaz altın’ çeltikte, üretici verimden memnun
Yaz aylarında ülkenin değişik bölgelerine geziler düzenleyen Oltu Siyah İnci Motosiklet Grubu, kış aylarında akşamları etkinliklerle eğlenerek vakit geçiriyor. Her hafta bir araya gelen gençler, son buluşmalarında acı biber yeme yarışması düzenledi. Dünyanın en acı biberinin 'Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na giren 'Carolina Reaper' olduğunu tespit eden Oltu Siyah İnci Motosiklet Grubu Başkanı Kaan Yavuz, internetten sipariş verdi. Antalya'dan kargoyla gelen biberleri alan Yavuz, grup üyeleriyle ilçe merkezindeki bir kafede buluştu. Satıcının uyarısıyla eldiven takan gençler, Kaan Yavuz'un bıçakla kestiği biberleri yemeye başladı. Yedikleri her parçada terleyen ve gözleri yaşaran gençlerin hali, izleyenleri kahkahaya boğdu. Her parça biberin etkisini gidermek için çay, su, yoğurt tüketen gençlerden bazıları kendilerini hava sıcaklığının eksi 10 derece olduğu sokağa attı. Yarışmada en fazla biber yiyen Hilmi Tonguç birinci olurken, Kerim Kaya ikinci, Ömer Faruk Zengin üçüncü ve Hikmet Karagöl ise 4'üncü oldu. Yarışma sonunda katılımcılara yaş pasta ikram edilip, acının etkisi giderilmeye çalışıldı.
Yarışmayı ikinci bitiren Kerim Kaya, "Yaşadığım acılar kadar acı değildi ama çok acıydı" diyerek gözlerindeki yaşı sildi. Üçüncü Ömer Faruk Zengin ise "Fenerbahçe'den bile acı bu biberler" dedi.
Grup üyelerinden Osman Kamacı, "Kış mevsimi sebebiyle turlara çıkamadığımız için akşamları eğlenceler düzenliyoruz. Bu akşam da dünyanın en acı biberini yeme yarışması düzenledik. Kazanan arkadaşımız Hilmi Tonguç oldu. Tebrik ediyoruz" diye konuştu.
02:50Kağıthane’de kablolardaki patlamada aracını son anda kurtardı: 10 saniye önce bassam zarar görecektim
04:32Fotoğrafçı babasından kalan 100 yıllık makinelerin tamiri için Almanya'dan Malatya'ya geldi
03:21Prof. Dr. Özlü’den 'grip aşısı' çağrısı
04:03İzmir kekiği reçeteyle satılmalı'
01:00Beylikdüzü'nde sitede park yeri tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 2 gözaltı
04:04İstanbul'da haftanın ilk iş günü yağışın da etkisiyle trafik yoğunluğu oluştu
04:26İstanbul'da alt geçidi su bastı; araçlar çöken yolda kaldı