Oynatma Listesi
VİDEO

Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Aydın Tozkoparan'da konuştu: Allah birilerinin cezasını verecek, onlar kendilerini biliyor

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, Tozkopan Mahalle Muhtarlığında Tozkopran Derneği (TOZDER) Başkanı Ömer Kiriş ve üyeleriyle bir araya geldi. Gündemlerinde ilçedeki kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Aydın, "İnsanın canı yanıyor. İsyan taraflarımız galeyana geliyor. Kestirmeden şunu söylüyorum. Allah birilerinin cezasını verecek. O cezası verilecek olanların da kim olduğunu kendileri biliyor. Bir gözü dolar, bir gözü Euro görmekten başka işe yaramayan bir kısım muhterisler kentsel dönüşüm adı altında ranttan, menfaatten başka bir şeyi hesap edemeyenler insanımızı burada mağdur etti, öyle görünüyor ki etmeye devam edecekler. Biz de Saadet Partisi olarak onlara engel olmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

İstanbul'da her bölgeyi ziyaret ettiklerini belirten Saadet Partisi'nin İBB Başkan Adayı Birol Aydın, "Kangrene dönüşmüş öngörülemez bir sürecin yaşandığı Güngören Tozkoparan mahallesindeyiz. İlgili arkadaşları dinledik. İnsanın canı yanıyor. İsyan taraflarımız galeyana geliyor. Kestirmeden şunu söylüyorum. Allah birilerinin cezasını verecek. O cezası verilecek olanların da kim olduğunu kendileri biliyor. Bir gözü dolar, bir gözü Euro görmekten başka işe yaramayan bir kısım muhterisler kentsel dönüşüm adı altında ranttan, menfaatten başka bir şeyi hesap edemeyenler insanımızı burada mağdur etti, etmeye devam edecekler öyle görünüyor. Biz de Saadet Partisi olarak ona engel olmak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

 "KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMAYACAK"

Ahlaklı kentsel dönüşüm vurgusu yapan Aydın, "İnsanımız ne Güngören ne de İstanbul’umuzda hakkı yenemeyecek duruma gelecek. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak. Bir yerde1 liralık şey 10 liraya mal oluyorsa artan rant insanlara bölüştürülür. Mevcut iktidardaki arkadaşlar hep almak üzerine çalışıyor bir de siz verin. Hem metrekareyi küçültüyorsun hem imar artışı yapıyorsun hem de vatandaşa 500 lira para vereceksin diyorsun. Bir kez de siz verin. Allah birilerinin cezasını verecek. Gözü dolardan, Euro'dan başka, rant hesabından başka görmeyenler ve bir kısım kaymakamlar da maalesef bir kısım değil birçoğu mevcut iktidarın kaymakamı değil ilçe başkanı gibi hareket ediyor. Bir kısım kolluk kuvvet aynı şekilde bunlara eşlik ederse milleti mağdur ederlerse o Allah'ın cezası onlara da gelip çarpacak. Biz kentsel dönüşümün ahlaklı bir şekilde nasıl yapıldığını Milli Görüş belediyeciliği olarak göstereceğiz. İstanbul'umuzu her yerde göstereceğiz. Vatandaşın sırtına tek bir yük yüklemeden oluşan rantı hakkaniyetle hak sahiplerine bölüştürerek bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.

 "DOSDOĞRU BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ"

Milletin belinin büküldüğünü söyleyen Aydın, "10, 20 lira maaşı olan adama sen 5 lira ver dersen bile veremez. Ki ödemeler de memur katsayısına göre endekslenmiş enflasyona bağlı olarak 6 ayda bir güncelleniyor. Yazıktır, günahtır insan olarak bu haksızlığa daha fazla tahammül edemeyiz. Elimizi vicdanımıza koyacağız dosdoğru belediyecilik dosdoğru kentsel dönüşüm yapacağız. Hakkaniyetli olacağız. İstanbul'un hangi semtinde, hangi mahallesinde bir kentsel dönüşüm zarureti varsa öncelikli olarak oradan başlayacağız ama oluşan rantı da vatandaşımıza hakkaniyetle bölüştüreceğiz" dedi.

İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER