02:02Toprak Razgatlıoğlu’nun 'El Turco' Belgeseli Galası gerçekleştiDiyarbakırlı modacı Mehmet Kaymak, ekip arkadaşlarıyla Şanlıurfa biberi, buğday başağı, bamya, tavus kuşu ve beyaz kartal tüylerinden gelinlik tasarladı. Kaymak, gelinlikleri Sur ilçesi Yenikapı Caddesi'nde düzenlediği sokak defilesiyle tanıttı. Özellikle Şanlıurfa biberi ve buğday başağı gelinlikle başında Diyarbakır karpuzu taşıyan mankenin giydiği tasarımlar dikkat çekerken, defileyi izleyenler, fotoğraf çekti.
'15 GÜNDE YAPTIK'
Modacı Mehmet Kaymak, gelinlikleri 15 günde yaptıklarını ifade ederek, "Buğday başağından, tavus kuşu tüylerinden, yaban otlarından bir şeyler yaptık. Diyarbakır karpuzumuzu da simgeledik. Urfa biberinden yaptık, çok acı. Bunu yaparken acısını bayağı hissettim. Şu an arkadaşımız belki hissediyordur. Bayağı acılı. Hepsi tamamen farklı, farklı şeyler. Beyaz kartal tüylerinden yaptığım, bayağı ilgi çeken bir tasarımımız oldu. Satıştan ziyade ilgi çekme amaçlı bunu yaptık. Bunları tekrar kumaş üzerinde sergileyip yapılabilir. Güzel bir şey ortaya çıktı. Görenler tabii ki çok meraklı, çok beğeniyorlar. Yani çok değişik, daha önce hiç kimsenin görmediği tasarımlar olduğu için çok ilgi çekici şeyler olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.
Biberden yapılan gelinliği giyen manken Ümra Tarı ise "Urfa biberi olduğu için gerçekten acıyı hissedebiliyor insan. Kolyesi de çok güzel. Ben beğendim" dedi.
02:27Şişli’de İETT şoförü sürücülere hakaret edip yolcularla tartıştı: 'Oturduğun yerden bir düğmeye basacaksın'
01:03Umut Kurt, İnci Taneleri’ne katıldı
05:31Erciyes'in eteklerinde heyelan riski nedeniyle taşınan mahalledeki bin yıllık 'Roma havuzu' tahrip edildi
08:32Genç iletişimciler, 'Haberimiz Olsun' projesiyle mesleki beceri kazanıyor
05:05Yarım asırlık esnafın 'kahve şakaları'
05:41Bebek’te trafiği kapatıp aracında dans eden kadın hastaneye yatırıldı
03:37Su sümbülleri denize sürüklendi