Oynatma Listesi
VİDEO

Suat Kılıç: Ankaralının vereceği karara saygı duyacağız

Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yılının boşa geçtiğini ifade ettik. Bunu ifade ederken hakaret etmedik; ama şehrin kötü yönetildiğini söylemekten de imtina etmedik. Şehrin trafiği kötü, altyapısı kötü, altyapı kapasitesi artırılmadı, şehir ileri gitmedi, şehir gelişmedi, Ankara 5 yılda 10 yıllık gerileme kaydetti. Kararı Ankaralı verecek. Ankaralının vereceği karara saygı duyacağız" dedi.

Suat Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında İvedik Organize Sanayi Merkez Camii'nde cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklama yaptı. Kılıç, yerel seçimlere 48 saatten az bir süre kaldığını belirterek "Bugün cuma, öğleden sonra vakitlerindeyiz. Pazar günü sabah saatlerinde seçim iklimine girmiş olacağız. Artık bu andan sonra herkesin sükunetle hareket etmesini, vatandaşın sandığa yansıyacak iradesine herkesin saygı göstermesini diliyor ve bekliyorum. 'Anadolu irfanı' dediğim bir şey var, bizim insanımız en doğru kompozisyonu en doğru matematiği sandıkta ayarlamasını iyi bilir. Bu dakikadan itibaren herkesin güvenmesi gereken, her vesileyle yücelttiğimiz millet iradesidir. Her zaman diyoruz ya egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, milletin idaresinin başımızın üstünde yeri vardır. Millet ne derse o olur, 'demokrasi' demek millet iradesinin sandığa yansıması ve sandıktan çıkacak iradeye herkesin saygı duymasıdır" ifadelerini kullandı.

'ŞEHRİN TRAFİĞİ KÖTÜ, ALTYAPISI KÖTÜ'

Suat Kılıç, kimseyle polemiğe girmeden bir seçim kampanyası yaptıklarını kaydederek "Tüm partiler çalışmalarını yaptı, olabildiğince temiz bir dil kullanılmaya da gayret edildi. Yeniden Refah Partisi adayları olarak bizler kimseyle polemiğe girmeden; ama mevcutta şehirleri yönetenlerin hatalarını da örtmeyen, saklamayan bir üslupla kendimizi ifade ettik. Ankara için şehrin kötü yönetildiğini, iyi bir belediyecilik örneği sergilenmediğini, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yılının boşa geçtiğini ifade ettik. Bunu ifade ederken hakaret etmedik; ama şehrin kötü yönetildiğini söylemekten de imtina etmedik. Şehrin trafiği kötü, altyapısı kötü, altyapı kapasitesi artırılmadı, şehir ileri gitmedi, şehir gelişmedi, Ankara 5 yılda 10 yıllık gerileme kaydetti. Kararı Ankaralı verecek. Ankaralının vereceği karara saygı duyacağız" diye konuştu.

'SADECE VATANDAŞIN ÖZVERİLİ VE DİKKATLİ OLMASI YETMEZ'

Sandığa giderken yaşanabilecek provokasyonlara da dikkat çeken Kılıç, "Sandığa giderken vatandaşlarımızın da her türlü provokasyona karşı mesafeli olmasını, herkesin, her siyasi partinin oyuna sahip çıkmasını, sandıklarda görev alacak müşahiterin, sandık heyetlerinin, sadece kendi partilerinin oyları içi değil, başka partilerin oyları için de emanetçi olarak bulundukları şuuru ile hareket etmelerini kendilerinden bekliyoruz. Bizim pankartlarımız kesildi, indirildi, gasp edildi. Propaganda yapmamızın sınırı daraltıldı; ama her ne olduysa oldu. Bu andan itibaren, sükuneti ve sağ duyuyu telkin ediyoruz. İnşallah aklıselim içerisinde, 31 Mart yerel seçimlerinin de Türkiye'mize ve insanımıza yakışan bir olgunlukla geride kalmasını temenni ediyorum. Bunun için sadece vatandaşın özverili ve dikkatli olması yetmez, bütün adayların ve siyasi parti temsilcilerinin de sağduyulu, aklıselim içerisinde hareket etmeleri lazım. Bu andan itibaren herkesin açıklamalarında 'kavl-i leyyin' dediğimiz, yumuşak söz ve saygılı üslubu kendisine şiar edinmesi lazım" dedi.

Ruken KADIOĞLU-Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER